Ana içeriğe atla

Jodi Picoult - Küçük Muazzam Şeyler Kitap Alıntısı

Bilirsiniz, hepimiz yaparız bunu.
Zamanın nasıl akıp gittiğini fark etmemek için kafamızı başka şeylere veririz. İşimize gömülürüz. Domates fidelerimizi küften korumakla uğraşırız. Benzin depolarımızı ve metro kartlarımızı doldurup bakkal alışverişimizi yapar, böylelikle her geçen haftayı birbirinden farksız kılarız. Bir gün bir de bakarsınız, bebeğiniz yetişkin olmuş. Aynaya bakıp saçınıza aklar düştüğünü görürsünüz. Geriye, şimdiye dek yaşadığınızdan daha kısa bir ömrünüz kaldığını. Ve içinizden şöyle dersiniz: Nasıl böyle çabuk geçti? İlk içkimi içtiğim gün, onun altını bezlediğim günler, gençlik günlerim daha dün gibi.

Ve bu gerçek kafanıza dank ettiğinde, hesaplamaya başlarsınız. Ne kadar vaktim kalmıştır acaba? O kısacık aralığa daha ne kadar şey sığdırabilirim?

Sanırım bazılarımız bu farkındalıkla yolunu çiziyor. Tibet seyahatine çıkıyor, heykel yontmayı öğreniyor, yamaç paraşütü yapıyor. Sona çok yaklaştığını görmezden gelmeye çalışıyor.

Kimimiz ise sadece benzin depomuzu ve metro kartımızı doldurmak ve market alışverişini yapmakla yetiniyoruz, çünkü yalnızca önünde uzanan patikayı görebildiğinde yolun tehlikelerine kafanı takmazsın. 

Kimimiz asla öğrenmez. Kimimiz erken öğrenir.

Yorumlar

  1. Çok beğendim sözü.
    İnsanların çoğu hayatın değerini kavrayabilmiş durumda değil. Ama bazılarının da imkanı olmuyor ki... Mesela ben 22 yaşındayım. Gezmek tozmak yeni yerler şeyler keşfetmek istiyorum. Sürekli kitap okumak istiyorum. İnsanın bu tür istediklerini yapabilmesi için belli bir bütçeye gereksinimi var. Ayrıca dayatılan şeyler var ne yazık ki. Yani bence bu kadar fazla dayatılan şey olmasa ya da dış etken olmasa insanlar hayatın değerini daha iyi kavrayıp daha değerli bir şekilde vaktini geçirebilirdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi Mırıltısı;
      Herkesin istekleri var ama dediğin gibi bütçe insanı kısıtlıyor. Mesela bende oğlum ve eşimle çalışmadan yaşamak istiyorum ama öyle bir dünya yok maalesef:(

      Sil
  2. Jodi Picoult okumaktan çok keyif aldığım.biri benim de:)
    Zaman hızla geçiyor elimizden geldiği kaadr güzel an biriktirmeliyiz bence se Tibet seyahati de olur arkadaşlarla güzel.bir yemek te :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz;
      Ben hiç okumadım.
      Zamanı dikkatli kullanmak gerek gerçekten.

      Sil
  3. İlkay Özgür;
    Maalesef ki ömrü hor kullanıyoruz ve sonra geçip giden yıllara hayıflanıyoruz:(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?