Ana içeriğe atla

Kapı Önü Dedikoduları - Helallik Almak Ya Da Al(a)mamak

Merhabalar

Uzun zamandır yoğunluktan yazı yazamıyorum maalesef.
Sadece kitap tanıtımları ve arada da günün şarkısını paylaşıyorum. Yazılacak çok fazla şey var aslında ama kafamda toparlayıp yazıya dökemedim. Bayan X maceralarıyla devam edelim istedim bugün.

Günden güne kendini aşan yapısıyla yine beni şaşırtmadan yoluna devam ediyor. Geçenlerde evlilik yıldönümleri ve Bayan X'in doğum günü nedeniyle şehir dışına tatile götürttü kendisini. Buraya kadar herhangi bir sıkıntı yok. İsteyen herkes, istediği yere gitmeye ve istediği şekilde tatil yapma hakkına sahip. Burada abes olan durum ise giderken çevreden gizli kapaklı bu işi yapıyor olmaları. Bayan X'in eşinin ailesine bu durumu bildirmemiş olmaları. 

Şehir dışına çıkarken mutlaka helallik alınmasına inan biri olarak yaptıklarını hiç tasvip etmedim. Yol halidir. Kaza olur, araç bozulur. Sonuçta yolun binbir türlü hali var ama sayın arkadaşlar bu durumdan bihaber resmen kaçarcasına gitmişler. Eşimin anlattığına göre Bayan X'in kayınvalidesi bunlar tatildeyken aramış. Eve geleceğini ama karısının telefonu açmadığını, nerede olduğunu sormuş. Bayan X'in eşi ise önce eşinin evde olmadığını söylemiş. Bunun üzere kadıncağız eve ne zaman geleceğini, akşama uğrayabileceğini, onların evinin o tarafta olduğunu söyleyince kendilerinin tatilde olduğunu, evde olmadıklarını söylemiş. Kadının yaşadığı hayal kırıklığını tahmin edersiniz. Bir yere giderken haber vermek, daha da önemlisi helallik almak bu kadar mı zor? Ya yolda başlarına bir şey gelse, insanlara telefon gelse ve ..... yerde (Allah korusun) kaza oldu oğlunuz, gelininiz ve torunlarınız ..... hastanesinde deseler daha mı iyi olacak? Gerçekten toplum olarak bir şey yaparken sonuçlarını düşünmeden hareket ediyoruz maalesef. Yazık ki yaş alıyoruz ama kendimize bir şey katmamak adına ısrarla ve inatla direniyoruz. Belki de o çıktığınız son tatil ve bir daha geride kalanları göremeyeceksiniz. Bunları hiç düşünüyor muyuz acaba? Bunlar ince düşünceler olarak görünebilir ama maalesef önemli şeyler.

Yeni notta görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Kesinlikle önemli şeyler.

    YanıtlaSil
  2. hellallik almak önemli,çok doğru tespitler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım;
      Belki de bir daha görmeyeceğiz.

      Sil
  3. Helallik almak ince bir hareket, değerini bilene...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duo Diyet;
      Kesinlikle öyle. İnsan ömrü çok kısa çünkü.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.