Ana içeriğe atla

Özge Erkin - Destan

Merhabalar

Hani bazı hikayeler vardır ve ilk sayfaya nasıl başladınız, sonunu nasıl getirdiniz anlamazsınız.
Destan'da benim için o kitaplardan. 

Devran nam-ı diğer Destan eşini, kızı ve babasını bir pusuda kaybetmiştir. O ana kadar hayat normal şekilde devam ederken, sevdiklerinin ölümüyle artık eski hayatını bırakmış babasının boş kalan koltuğuna oturmuş ve İstanbul ondan sorulur olmuştur. Hayatında artık sadece Destan vardır. Devran onun için geçmişte kalmış bir hayaletten ibarettir. Aşk ise onun hayatında artık yer almamaktadır. Kadınlar ise hayatında hiç olmayacaktır. Ta ki Efsun'la tanışana kadar.

Efsun tıp okumuş ve doktor olmuştur. Hayatta tek istediği doktorluk mesleğini icra etmekken, babasının rahatsızlanmasıyla bu isteğini kalbine gömmek zorunda kalır. Babasının son arzusu şirketin başına geçmesi, bunca yıldır ilmek ilmek işlediği şirketinin devam etmesidir. Efsun babasının bu isteğini geri çeviremez ve doktorluğu bırakıp, sıkıcı ve hayattan zerre zevk almadığı şirketin başına geçer. Bundan sonraki yaşamı ise kardeşi ve annesine kol, kanat gererek onları rahat ettirmek ve babasının vasiyetini yerine getirmekten ibaret olmuştur.

Günün birinde çok bunaldığı bir anda asistanı Zümrüt'ün önerisiyle çıktığı tatil Efsun için hayatının dönüm noktasını olur. Devran'la bu tatil sırasında tanışır ve ilk görüşte aşık olur. Ama hayatına girmek istediği kişi sıradan biri olmadığından, Efsun'un sınavı da sıradan olmayacaktır.

Özge Erkin'in Usta kitabını okumuş ve zaten aşırı derece de beğenmiştim. Usta kitabında da Destan vardı ve aşırı merak uyandırmıştı. Tabii ki Destan'ı okumasam olmazdı. Bir gecede okuyup bitirdiğim hikayeye resmen aşık oldum. Hatta bir adet Destan pardon Devran alabilirim. 

Hikaye boyunca Destan'ın Devran tarafındaki şairi okumak çok güzeldi. Nasılda yürekten gelerek yazmış satırları, nasıl da sevmiş. Hayran olmamak mümkün değil. O sert adamın altından çıkan romantik adam insanı resmen büyülüyor. Tabii Devran'ın Destan'a dönüşüm hikayesi de ayrı güzel. 

Efsun ve Devran'ın aşk yolculuğunda Devran'ı ayrı, Efsun'u ayrı sevdim. İkisinin de çok güzel yürekleri var. Ah bir de yan karakterler var ki harbi sağlam karakterler. Onları da ayrı bir zevkle okudum.

Özge Erkin kitaplarını ayıla bayıla okuyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum. Sırada Masum Koza ve Kutsal var. Bakalım bu serinin devamlarında nasıl bir macera bekliyor.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Aşk her daim sizi bulsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bedeninin arafında sıkışıp kalmış, ruhu ikiye bölünmüş bir adam ve her iki yaralı ruha da şifa olacak bir kadın… Ben Devran, Kaleminden satırlara aşk damlayan. Dününü bir avuç külle sonsuzluğa uğurlayan. Kalbinin atışını hiçe sayan, canı yanan yarasında tuz basan, yitik Devran  Ben Destan, Devran’ın bittiği yerden başlayan. Kalemi kırıp eline silah alan. Yarınını bir karış toprağa koyan. Kalbini söküp atan, can yakan, yaraları kanatan, acımasız Destan…

AŞK KURŞUN GİBİ; HEDEFİ BELLİ, HIZI BELLİ, İZİ BELLİ. BİR KERE İZİNİ BIRAKTI MI ÖMRÜ BELLİ...

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 440

Olimpos Yayınları

Yorumlar

  1. Çok güzel bir kitapmış destan. Aşk romanlarını elimde olmadan çok seviyorum. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. sert adamın romantik adam olması başrollerde oynayan karakterlerin her zamanki halleri..🙂 son söz ne güzelmiş,"aşk kurşun gibi; hedefi belli,hızı belli,izi belli. bir kere izini bıraktı mı ömrü belli",çok beğendim..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul;
      Kitabı da beğenirsin diye düşünüyorum:)

      Sil
  3. Çok keyifli bir kitap tanıtımıydı, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne kaleminden;
      Rica ederim canım. Keyifli okumalar :)

      Sil
  4. Aşk romanlarını severim, bu kitap da iyiymiş. :)

    YanıtlaSil
  5. Hiziniza yetismek ne mümkün Beydacim. Not alalim bunu da 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Canım bunu oku mutlaka. Ben yeniden okuyacağım. O kadar sevdim :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.