Ana içeriğe atla

Özge Erkin - Usta

Merhabalar

Bazen bazı kitapları okumazsınız, yaşarsınız ya hani. Usta kitabı da benim için öyle oldu.
Yazarın diğer kitaplarını almıştım ancak okumak için bekletiyordum. Sevgili Serap sağolsun bana Usta kitabının çıkacağını ve Usta'yı okuduktan sonra serinin diğer kitaplarını okumamı söylemişti. Hatta adıma imzalı kitabı da bizzat kendisi gönderdi. Sevgili Serap. Seviyorum seni. Çok teşekkürler yeniden.

Tahir küçük yaşta başına gelen bir talihsizlik nedeniyle hapishaneye düşer. Haketmediği halde hapishane hayatını yaşarken tespih ustasından tespih yapmayı öğrenir. Günün birinde af çıktığında kendisini gerçek dünyada bulur. Dostlarının desteği ile kendisine bir atölye açtığında hayatın kendisine getireceklerinden habersiz zanaatını icra etmeye devam eder.

Dilem takı tasarımcılığı yapmaktadır. Hayatı boyunca istediği her şeyi almaya alışmış biridir. Zorluk nedir görmemiştir. Yeni koleksiyonunu hazırlarken arkadaşıyla birlikte aklına koleksiyona tesbih koymak gelir. Bu noktada yolları Tahir Usta ile kesiştiğinde Dilem'in Usta'dan öğreneceği çok şey vardır. 

Yazarın bu serideki tüm kitaplarını okumuş biri olarak tüm yorumlarını size yazacağım ama Usta kesinlikle hepsinden çok çok başarılı. Tahir Usta hepsini açık ara farkla kapatır o kadar diyeyim. 

Kitaba ve yazarın kalemine resmen aşık oldum. Kitabı okurken iliklerime kadar nasıl hissettim ve şu anda bu yorumu yazarken bile kitap aklımdan çıkmıyor. Usta'nın sabrını, kehribar deyişini içim titreyerek okudum. Dilem'e başlarda fazlaca kızmış olsam da, sonradan sevdim. Kitapta Usta'dan sonraki diğer favorim ise Dilem'in arkadaşı Büşra. Kesinlikle çok iyiydi. Büşra'yı okurken çok güldüm. 

Yakın zamanda Usta'yı yeniden okumak istiyorum. Zira doyamadım. Sanırım Özge Erkin'in diğer kitaplarını bir fasıl daha okurum. Hatta bir kaç fasıl daha okurum. Yazarın kitaplarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Sevgili yazarım sizden de Kutsal ve İnci'nin hikayesini bekliyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Hayatınızda hep bir Usta olması dileğiyle.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bozkır ayazına tutulmuşçasına uyuşur parmaklarınız da yine ruhunuzun o ince aksine tepkisiz kalamazsınız. Nefesinizden üfler, nefsinizden yontarsınız onu. Her seferinde şekil alır kırık dökük vicdanınız. Af dilersiniz birbiri ardına…

Tespih bu; sabır çektirir, ah çektirir. Ama hep çektirir. Tıpkı kader gibi. Hep size çektirir.

Rengini yârin gözlerinden alır kimi zaman, kimi zamansa zifiri karanlıktan. Ama huzuru her daim Yaradan'dan.

Hayatın ayazını ciğerine çekmiş, kendi gibi soğuk taşlarda deva bulan bir usta.

Soğuk taşları gönlünün ateşinde ısıtan bir kadın.

Ve tespihe dizilir gibi ardı ardına dizilen kehribar rengi acılar...

Usta'nın aşkı size sabrı öğretecek ince ince. 

Basım Yılı : 2019

Sayfa Sayısı : 320

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Ben yazarın şu an Kusursuz kitabını okudum ama çok beni sarmadı.Sanırım bu kitapta farklı bir tarz denemek istedi. Yazzarı tanıyanla Usta ve Kutsal'ı oku diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmas;
      Kusursuz tarzı biraz daha farklıymış. Henüz okumadım ama duydum. Fakat Usta, Destan, Masum Koza ve Kutsal serisini okurken ağlamaktan içim söküldü canım:(

      Sil
  2. Çok merak ettim yine bir kitabı :) keşke hepsini bir anda okuyabilsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdiğim günlük;
      zaman yetmiyor ve okunacak çok kitap var :(

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kademe Analizi Nedir?

 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Risk Bildirim Formu

 

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.