Ana içeriğe atla

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar

İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.
İskoç kitaplarını hiç okumam derken şu anda müptelası konumundayım. Monica Mccarty ile de gün grubundaki arkadaşlarım sayesinde tanıştım. Daha önce yazarın İskoç Esareti kitabını okumuş ve beğenmiştim. Aziz kitabını da yine gün grubundaki başka bir arkadaşım istedi. Tabii ki okumadan gönderemezdim. O zaman hadi konusuna bakalım.

Magnus Mackay korkusuz, cesur, yakışıklı ve her türlü acıya dayanabilecek tam bir İskoçyalıdır. Günün birinde Helen ile karşılaştığında onun hayatının aşkı olacağını anlar ve sonrasında Helen ile sevgili olurlar. 

Helen Magnus'u ilk gördüğünden beri aşıktır. Sevgili olduktan sonra da bu durum değişmez. Magnus'a günden güne daha da çok aşık olur. Fakat günün birinde Helen ailesi ile Magnus arasında bir seçim yapmak zorunda kalır ve ailesini seçer. Magnus kendisine ihanet edildiğini düşünür ve hayatını devam ettirmek için Helen'den uzaklara gider.

Helen ailesini seçtikten sonra, yine ailesinin istediği kişi ile nişanlanmak, sonrasında da evlenmek zorunda kalır. Hayatının daha felaket olamaz dediği anda, Helen'in karşısına Magnus yeniden çıkar. Fakat bir sorun vardır. Helen Magnus'un en yakın arkadaşı ile evlenmiştir.

Kitap İskoç Esareti'ne göre biraz daha durgun ilerliyordu. Magnus'un kitap boyunca bitmeyen inadı bazı yerlerde sıkılmama neden oldu. Helen'in yaptıkları da her ne kadar ailesi için olsa da, o aileye değeceğini düşünmüyorum.

İskoç kitaplarını seviyorum ama bu kitap biraz ortalama olarak kalmış. Çok heyecan duyarak okuduğumu söyleyemem. İçine biraz daha aşk ve heyecan katılmış olsaydı tadından yenmezdi zira konusu gayet güzeldi.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Aşkla ve kitapla geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Magnus MacKay gerçek bir İskoçyalıdır; mağrur, güçlü ve düşmanlarına korku salacak derecede dayanıklı bir İskoçyalı… Kadınlara ve aşka karşı mesafeli duruşu yüzünden ona takılan Aziz lakabına rağmen, kalbinin derinliklerinde acı bir gerçeği saklamaktadır. Sır olarak sakladığı bu gerçek, onu reddederek en yakın arkadaşlarından biriyle nişanlanan kadının, Helen’in açtığı aşk yarasıdır.


Vahşi ve masum güzelliğiyle Helen ise, Magnus’a karşı duyduğu aşka rağmen ailesinin ona biçtiği rolü oynamak zorunda kalmıştır. Ve bunu yaptığı için hissettiği pişmanlık kendini, gözlerinden yansıyan öfke alevleriyle  göstermektedir. Aradan yıllar geçtikten sonra, genç bir kızken yaptığı bu hatayı düzeltmeye yemin eder. Magnus ise hâlâ aldığı yaranın acısından kurtulamamıştır. Ancak onları bekleyen büyük tehlike, geçmişin sıkı sıkı kapanmış kapılarını yeniden açmak zorunda kalmalarına neden olur.


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 464

Nemesis Kitap

Çevirmen : Gökçe MÜDERRİSOĞLU

Yorumlar

  1. Doğrusu İskoç Hikayeleri ya da İskoç havası ben o bölgeden daha çok müziğe dair bir hafızada çıkar. Hafızamın iskoç coğrafyasında iskoç ezgileri mevcuttur. Ben de iskoç müziği zaman zaman step dansıyla çıkar da şehr-i şehrimin sokaklarında kendimi ritme kaptırmış bulurum. Komedi biraz ! ezgiler, hikayeler, ritimlerle yaşamak şu yaşamak kavgasında... İskoç hikayeleri Beyda iyi paylaşım... esinledi beni... teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nessuno;
      Değişik bir bakış açısı. İskoç dansları gerçekten değişik. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. güzel tanıtım için teşekkürler..sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. istiyorum iskoç hikayelrine bayılırım epeydir de okumamıştım istiyorum babnine
    :D

    YanıtlaSil
  4. Daha önce hiç okumamıştım İskoç kitapları. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Her İskoç hikayesi de iyi olmuyor canım. Bilgin olsun :)

      Sil
  5. İskoç hikayelerini seviyorum ben de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak;
      İyi kurgu ve uzatılmadan olursa ben de çok seviyorum canım :)

      Sil
  6. Gordon'un ölmesine cok uzuldum. Ölmeden devam etseydi keske ölmesine gerek yoktu😞

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?