Ana içeriğe atla

Kapı Önü Dedikoduları - Menfaatler Menfaatler

Merhabalar

Sorumsuzsun Sorumluluk Bekleme yazımı okuyanlar hatırlar belki oğlumun arkadaşının annesinin yaptığı sorumsuzluktan ve oğluna olduğu kötü örneklemeden bahsetmiştim.
Bu kadar zaman geçmesine rağmen bu arkadaştan menfi yada müsbet herhangi bir geri dönüşte almadığımı belirteyim. Taki cumartesi akşamına kadar. Peki cumartesi akşamı ne değişti? de sevgili annemiz bana yazmaya karar verdi. Çünkü oğlunun doğum günü kutlaması vardı ve oğlu da oğlumu doğum günün de görmeyi çok istemiş.

Bu anne yaptığı bana göre terbiyesizlik olan davranışından sonra aramadı, sormadı ve doğum gününe çağırmak içinde yazmayı da sırf menfaati için tercih etti. Hemde gece 00:16'da. Peki uzun zaman sonra gelen bu mesajlardan sonra ben ne mi yaptım? Mesajları aynen yayımlıyorum. Ben doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Peki siz olsaydınız ne yapardınız?

Anne: Canım iyi geceler
Biliyorum bana küstün ama yarın oğlumun doğum günü evde kutlayacak. Oğlunu da bekliyoruz. Kasti değildi.

Ben: Küsmek değil kırıldım bu kadar zaman oldu ve bir telefon dahi etmedin. Aradım açmadın. Geri dönmedin ve üzüldüm açıkçası. Önceden söz verilmiş bir duruma gelemiyor olabilirsin. Bana açıklama da yapmak zorunda değilsin ama en azından telefon açıp iptal etseydin bende ona göre program yapardım. O gün havada soğuktu eve de dönemedik. Sokaklarda kaldık kurs saatine kadar. Benim küsmem değil mesele. Oğlum çok üzüldü. Oğluna çok değer veriyor. Ama karşılığını göremeyince üzülüyor, o üzülünce bende açıkçası oğlun ile olan arkadaşlığı konusunda eskisi gibi sıcak bakmamaya başladım. Sonuçta insan değer gördüğü yere gider ve ben değer görmediğimizi düşünüyorum. Arayıp, sormadığın zamanı da göz önüne alırsak. Yarın oğlumun kursları olduğu ve sonrasında da başka bir program olduğu için gelemiyor. İyi geceler.

Anne: Bence de haklısın. Doğru aramadım. Sözümde de duramadığım için utandım. Biz değer veriyoruz her zamanda öyle olacak. Oğlun bizim ve benim için önemli. Arkadaşlıkları ve dostlukları inşallah bir ömür sürer. Sizin düşünceniz saygı duyarım. Rabb'im her zaman onları da korusun. İyi geceler.

Yeni notta görüşmek üzere. 

Hoşçakalın...

Yorumlar

  1. Olumlu bir hava sezdim;hoşgörü ve bir daha deneme yolu açık;Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güven Serin;
      Öyle gösterilmeye çalışılıyor sadece.

      Sil
  2. bilemedim. küsmek, kırılmak, olmaz yaa. sen haklı olsan da bak yani, çocuklar var yaa, belki bir araya gelip bir barışma olur yanii. son mesajında gerçi düzgün cevap vermiş. saygı duyarım da demiş. ama oğlanlar için bi konuşun yaa :) hadi boşver gururu bak bi ara sen barış teklif et buluş, kırılmış olsan daa :) affedici oool yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone;
      Bu mesajların üstünden uzunca zaman geçmesine rağmen aramadı. Ayrıca gerçekten utanan insan adam gibi arar ve çağırır. Gecenin köründe mesaj yoluyla çağırması samimiyetini göstermez bence.

      Sil
  3. Utandığı için nasıl söyleyeceğini bilemiyordu belki. Bi de sıcakken meseleyi çözmezsen sonra bir daha aramaya da yüzün olmuyor. Doğum gününü bahane ederek meseleyi çözmek istemiş bence. Tam olarak menfaat demek ağır olabilir. Yazdığı son olumlu bitiş mesajı da senin oğlunu gönderebilmen için. Göndermediğinde tamamen kopma ihtimali yüksek, büyüklük böyle anlarda belli olur. Zaten vereceğin dersi verdin, olay tamamdır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duo Diyet;
      Yeni tanıştığımız biri değil ki. Şayet gerçekten pişman olsa bir şekilde bana ulaşırdı. Ama düzgünce aramak yerine mesajla ulaşmayı tercih etti. Kaldı ki oğlum ve oğlunun da arası o kadar iyi değilmiş demek ki, okulda artık mesafe koydular. Bu da görüşmenin bir anlamı olmadığının göstergesi bana göre. Menfaati de açığa çıkıyor.

      Sil
  4. Alttan alma sırası size geçmiş bir pişmanlığı var karşı tarafın oğullarınızda iyi anlaşıyor madem çocuklar için yapılmalı birseýler😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Misali;
      Keşke dediğin gibi olaydı ama değilmiş. İlerleyen süreçte bunu çok güzel gösterdiler maalesef:(

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.