Ana içeriğe atla

Kapı Önü Dedikoduları - Ayranı Yok İçmeye

Merhabalar

Hadi kapı önü dedikodularına devam edelim.
Bugün ilginç bir tip olan bir tanıdığımla ilgili biraz dedikodu yapalım. Aslında zaman zaman bunun yaptıklarıyla ilgili dedikodular da gelebilir. Kendisi değişik bir kişilik.  

Sevgili Bayan X yakın zamanda işe girdi. İşe girmesinin asıl amacı evine ve aile bütçesine yardımcı olmak değil aksine kendisini ev ortamından uzaklaştırmaktı. İki çocukla kendisini dünyanın merkezi sanarak (sanki sadece o çocuk büyütüyor gibi) her şeyden şikayet ediyordu. Sonunda babasının da yardımlarıyla bir işe girdi ve çalışmaya başladı. Fakat işe girdiğinin haftasında ne hikmetse hemen rahatsızlandı (bunun da doğru olmadığını biliyoruz) ve tedavi görmeye başladı. Hatta tedaviye başlar başlamaz işten çıkaracaklarıyla ilgili söylemleri de başladı ki; daha işvereniyle bu konuyu konuşmamıştı. Belki de tedavi için izin vereceklerdi. (Tabii ortada bir tedavi olmayınca, alınacak bir izin de olmuyor) Bir ay gibi bir süre işte çalıştıktan sonra yakın zamanda işten çıktı. Herkese farklı bahaneler öne sürdü. Bize çalışma hayatını bıraktığını, çocukların düzeninin bozulduğunu, ailesine işyerindeki kıdemlilerin kendisini ezdiğini, diğer onu çok fazla tanımayanlara da sağlık sorunlarından dolayı işten çıktığını söyledi.

Buraya kadar her şey iyiydi. Tamam hadi aile bütçesine katkıda bulunmadın. Çeşitli bahanelerle iştende çıktın. (Bahaneleri yemedik ama yemiş görünelim) Ancak işten çıkar çıkmaz tatil bakmaya başlamak nedir? Neymiş erken rezervasyon başlamış, fırsatları kaçırmamak lazımmış. Tabii bütün sene boyunca çalıştın ve hakettin değil mi? Hanımefendi öyle ucuz otellerde beğenmiyor. Neymiş iyi oteller olsunmuş. Ya iyi otel olsun. Olmasın demiyoruz ama kocan orada borçlarını kapatmak için yırtınırken senin yaptığın nedir? diye sormazlar mı? Burada belirtmek istediğim kimsenin tatiline karşı değiliz. Herkes en iyiye, en güzele layıktır. Bundan da sıkıntı yok. Ama aile bütçesini düşünmeden yapılan hareketlerde açıkçası can sıkıcı oluyor. Hele ki gözünün önündeyse daha da bunaltıyor.

Yazık ki bu zamana kadar eşine destek olmamış bir insanın bundan sonra destek olmasını beklemekte büyük hata. Eşi de zaten ondan bir cacık olmayacağının farkında. Bunu kabul ediyor konuşmalarımız sırasında. 

İnsanda azıcık acıma duygusu yoksa fellik fellik kaçacaksın. Kendi kocasına acımayan, üzülmeyen sana acır mı? Tabii ki acımaz. Bu tarz insanlardan oldum olası uzak durmaya çalıştım ama her defasında da burnumun dibinde bitmeyi başardılar. Bayan X halen daha otel seçme derdinde. Allah akıl fikir versin ne diyelim.

Yeni notta görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Değişik bir karaktermiş gerçekten, vicdanı oldukça rahat sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdiğim günlük;
      Vicdanı ve her bir yeri rahat maşallah:)

      Sil
  2. Böylelerinden uzak durmak gerek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı;
      Uzak durmazsan maalesef ki sinirsel olarak etkileniyorsun:(

      Sil
  3. ay bunun üst modelini tanıyorum ya ben :) aynı kişi mi dedim ama yok bizimkisi çalışmadığı gibi her yıl aynı lüks otelde tatili olmazsa arızaya bağlıyor ilk yıl suratına bakmadığı emzirmediği babanneye resmen attığı bebeği şimdi 3 yaşında haftada bir iki alıyor eve ama çığırtılarda kimse ben baktım demesim çocuğumu ben büyütüyorumlarda ha bir de evinin dekorasyonu neden bitmemişmiş :) gel kız bi kahve alıp kapı önünde konuşalım yaaa var dimi bu modellerden fazlaca ben buna şaşıyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzmanamator;
      Evet bir de çocukları anneanne ve babaanneye atıp, kendi büyütmüş gibi yapanlar var. Sneinki de değişik bir tipmiş gerçekten. Hadi kahve yaptım gel canım :)

      Sil
  4. Maalesef günümüz de bunlardan çok, bu gibi insanların çevrelerindeki konuşmalara baskılara göre hareket ettiklerini düşünüyorum. Eminim biri ona çalışması gerektiğini söylemiştir oda bir anlık hevesle başlamıştır fakat çalışmayı sevmediği ve kendisi istemediği için aile olarak zor durumda da olsa hemen kafasında bahaneleri diziyor ve bırakıyorlar. Bencil olmamak lazım ve eşi artık onu kabul etmiştir. Günümüz de her şey sergilenmek için yaşanıyor eminim tatile gitmedi demesinler diyedir bu arayışı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Dünya;
      Yok bunun ki çalışmaya başla denmesinden değil. Genelde evden sıkıldığında başlıyor. Sıkıntısı gidince bırakıyor:) Tatil olmazsa olmazı zaten:)

      Sil
  5. Kalemine sağlık. Aslında hayatındaki örnekten yola çıkarak çok doğru bir konuya parmak basmışsın. Ama seviyor bazı insanlar böyle armut piş modunda yaşamayı. Para nereden gelmiş, nasıl gelmiş bilmeden yaşamak... Hazır para en kolay savrulan paradır diye boşuna dememişler. Kendisine çalışmak zor gelmiş olmasın? Yağmurdan (çocuklarına böyle demek dahi üzücü) kaçarken doluya(yoğun iş temposu) tutulmak olmuş sanki. Çalış madem, çek zorluğunu. O parayla bak tatile. Ama işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efsunvari;
      Ne gereği var ki hazır kocası çalışıyor nasıl olsa:)

      Sil
  6. Bazen böyleleri gibi olmak istiyorum.Hiç önünü ardını düşünmeden yaşamak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap;
      Evet bende böyle olmak istiyorum ama ne mümkün:(

      Sil
  7. Bir haftalık çalışma ile çok yorulmuş olmalı ki tatil programlarına bakıyor..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en nefis tariflerim;
      değil mi ama çok yoruldu ve haketti doğru:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı