Ana içeriğe atla

Kübra Nur - Son Şansım

Merhabalar

Kübra Nur'un son Şansım kitabını okuyalı çok uzun zaman oldu.
Fakat kitap yorumunu yazmadığımı, Çirkin Ördek Yavrusu kitabını okurken fark ettim. O zaman kitaba göz atalım.

Kübra Nur'u ilk Son Çarem kitabıyla tanışmış ve kalemini çok sevmiştim. O kitapta Mayıs Ekiz'i okumuştuk. Son Şansım kitabında da Mayıs'ın kardeşi Nisan'ın hikayesine merhaba diyoruz.

Nisan Ekiz üniversite tatile girince yalnız başına kalamayacağı için ailesinin yanına, Trabzon'a dönmek zorundadır. Ancak ablasıyla birlikte bir plan yaparak memlekete gitmemesini sağlarlar. Nisan'a bir iş bulacaklardır ve bu sayede Nisan'da memleket havasından kurtulacaktır. Akın'ın arkadaşı Yiğit Kuzey Erarslan'ın yanında asistan olarak işe başlayacak olan Nisan, memlekete dönmeyeceği için çok mutludur. Ancak sevgili patronuyla tanışmaları pek hoş şekilde değildir. Erkekler tuvaletinde  Nisan'ın ne işi vardır? 

Son Çarem kitabını ne kadar beğendiysem, maalesef Son Şansım kitabında aynı enerjiyi aldığımı söyleyemem. Okunmayacak bir kitap değildi ama Nisan'ın ergen halleri, sürekli bir şeylerin içinden çıkıyor olması ve Kuzey'in ise oturmamış kişiliği (sonuna doğru biraz toparlasada) maalesef kitaptaki eksiklikler. Ergen kitabı tadındaydı. Eğlenceli olan yerleri vardı evet ama çok ayıla bayıla okuduğumu da söyleyemem. Bazı yerlerde de olayların hemen olup bitmesi ise maalesef aceleye getirilmiş hissini doğurdu. Keşke biraz daha ayrıntılı yazılsaydı. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Mutlu ve hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Kendisini sürekli olmaması gereken yerlerde bulan, durmadan karışmaması gereken işlere burnunu sokan, ukala fakat iyi niyetli bir prensesin masalı bu; Nisan Ekiz.

Bir de yakışıklı prens var tabii; olmazsa olmaz... Yiğit Kuzey Erarslan. Ama bu kez prensin kurtarılması gerekiyor. Kötü kalpli babasından, zorlama bir düğünden fakat en çok da içine düştüğü umutsuzluktan... Ve gümüş zırhını giyinip kılıcı kuşanan prenses oluyor.

Fakat kahramanlığın çeşitleri vardır. Prens de sevgisi ve ilgisiyle, aşırılıklarını törpüleyerek, prensesin kalbindeki görünmeyen yaraları iyileştiriyor.

Anlayacağın biraz farklı bir masal bu... Mesela hiçbir sorun büyülü bir şekilde ortadan kalkmıyor. Ve sıradan masallardan daha fazla kahkaha, daha fazla çılgınlık ve daha fazla gerçeklik içeriyor.

Psikolojik, romantik, komik... Okurken başından aşağı yıldız tozları yağarsa şaşırma!


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 272

Carpe Diem Kitap

Yorumlar

  1. Bazi kitaplara kanimiz kaynamiyor nedense 😊

    YanıtlaSil
  2. Yazar aynı olsa da bazen kitaplarda aynı sıcaklığı yakalayamıyoruz işte..

    YanıtlaSil
  3. Bazen bir kitabın ilkini okuduğumuz zaman ikinci kitapta beklentiyi yüksek tutuyoruz. Hayal kırıklığına uğramamak için sıfır beklenti ile okumak gerekiyor galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavinin Her Bir Tonu;
      Kitap biraz ilk kitaptan esinlenerek yazıldığı hissini verdiğinden sanırım, diğerinin kopyası gibi geldi bana. Bu nedenle de aradığımı bulamadım sanırım.

      Sil
  4. Böyle yazılar çok güzel oluyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. neşeli görünüyor, teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye Zihni Erdem,
      Neşeli ama ilk kitap daha iyiydi.

      Sil
  6. Bazı yerlerin aceleye getirilmesi kötü olmuş. :')

    YanıtlaSil
  7. reading slump'ın dibini yaşadığımdan mıdır nedir ,illa okuyun türü yorum arıyordum olmadı :(( kısmet :D

    YanıtlaSil
  8. Canım bu eseri arkadaşım aracılığı ile okumuştum.Herkesin okumasını tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  9. Okumak her zaman iyi keşke vakit bulup okusam aklımda okunacaklar listesi yapmak var bende bir gün başlayacağım önerilen kitapları okumaya teşekkür ederim bu tür öneriler için :)

    YanıtlaSil
  10. görünüşü pek tatliş ama napalım okumayızzz :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları