Ana içeriğe atla

Yaz Bitmeden Yapılacaklar Part II

Merhabalar

Yaz Bitmeden Yapılacaklar Listesimi yayımlamıştım ve ilk partını da hatırlarsanız çok geçmeden sizlerle paylaşmıştım.
İnanması güç ancak bu listedeki her şeyi tamamlamış bulunuyorum. Sadece spor olayının biraz daha üstüne eğilmem şart ama yazdığım maddeleri gerçekten de tamamladım. Kendimle bu konuda ne kadar gurur duysam azdır. Zira her ne kadar listeyi ben yapmış olsam da bir kısmını sallarım diye düşünüyordum. (Kitapları ayırmak gibi)

Kışlıklarımın hepsinin fotoğrafını maalesef koyamadım ama hepsini bitirdim. Bezelye, barbunya, patlıcan kızartması, domates rendesi, doğranmış sivri biber, bamya, makarna, domates suyu, tereyağ, makarna bitti. Bunların bir kısmını kayınvalidem yaptı. Ellerine, kollarına sağlık.

Kendi kıyafetlerimi ve eşimin kıyafetlerini de ayırdım. Eşimin kıyafet ayırma süreci biraz sancılı olsa da galip gelen taraf ben oldum ve hepsini ayırdım. Kendi kıyafetlerimin ciddi anlamda ayıklanması gerekiyordu. Belki bir gün giyerim diye ayırdıklarım 2 jumbo çöp poşetini doldurdu. Oysaki daha öncede onları yine giyerim diye ayırmıştım ve geçen zaman içinde bir kez bile giymediğimi gördüm. 

Kitaplarımı ayırmak çok zordu. 2 gecemi feda ettim. Kitaplığımda durmasının bir anlamı olmayan, yeniden okumayacağım, bazılarını da sırf yayın evinden dolayı (klasikleri İş Kültür, Yapı Kredi ya da Can Yayınlarından okumayı planlıyorum.) okumayacağım şeklinde düşünerek ayırdım. Bu kitapların bir kısmını arkadaşlarıma, bir kısmını blogdaki siz sevgili dostlarıma zaman zaman vererek elimden çıkarmayı planlıyorum. Zamanında ayıla bayıla okuduğum çoğu kitabın artık ilgi alanıma girmediğini görmek çok şaşırtıcı oldu ve bunları elimde tutmanın da hiçbir mantığı yok. Kendime ait bir kitaplığım olsun istiyorum. Ancak bazı kitaplar kitaplıkta olsa da olur, olmasa da. Bu arada yaklaşık 300'e yakın kitap ayırmışım ki kendime hayret ettim. Ki ben "Kitaplarımı kimseyle paylaşamam!" derdim. Demek ki zamanla düşünceler değişiyormuş. 

Dönem dönem kitaplığıma dönüp bakmam gerektiğini, okuduktan sonra beğenmediğim kitapları da zamanında vermem gerektiğini de bir kez daha görmüş oldum. Çünkü ayıklaması gerçekten çok zor ve yorucu oluyor.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Umarım sizlerde kışa girmeden yapılacak listelerinizi tamamlamışsınızdır.

Hoşçakalın.








Yorumlar

  1. Kitaplar için çekiliş yap da katılalım 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem;
      Geçenlerde yapmıştım. Yine yaparız ilerleyen zamanlarda :)

      Sil
  2. aboov o kitaplar ne öyle,maşallah diyelim..✔🙂 bende böle çok kitap okurdum 1 büyük koli biriktirmiştim,sonra evde yer kalmayınca bir okula bağış ettim,bana sertifika vermişlerdi, bir de ismim yerel bir gazeteye bile çıkmıştı..neyse bu kadar işin yanında kitap okumaya fırsat bulabiliyosunuz,ev hanımı olmak zor zanaat..✔ emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul;
      Hem çalışmak, hem de ev hanımı olmak gerçekten zor. Çocukla ilgilenmek de ayrı bir durum. Ama insan sevince her şey kolay geliyor. Ayırdığım kitapları çekmemişim sonradan fark ettim.
      Seni de tebrik ederim. Güzel bir şey yapmışsın. Her şeyi biriktiremeyeceğimize göre, vermek, ihtiyacı olanlara dağıtmak en güzeli.:)

      Sil
  3. Çok güzel bir hafiflik gelmiştir şimdi size, elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  4. Edremit Kızılay Huzurevi kitaplıklarına roman türü kitap istiyorlardı. Bir ölçüde yardımcı oldum. Eğer paylaşmayı düşünğrseniz sizi yönlendirebilirim ;)
    Bu arada maşallah size. Bayılıyorum ben böyle gençlere.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin;
      Çok teşekkürler. Şu anda ayırdığım kitapların yeri var ama bundan sonrakiler için olabilir. Sevgiler :)

      Sil
  5. Yaza ve kışa girerken dip-bucak temizliği gerekiyor. Hem nerede neyimiz var biliyoruz hem de fazlalıkları ayırma fırsatımız oluyor. Kolay gelsin, sağlıklı ve mutlu bir kış geçirmenizi dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Serteli;
      Çok teşekkürler. Temizlik her zaman şart :)

      Sil
  6. Kitaplar kitaplar kitaplar :)) <3

    YanıtlaSil
  7. Amaaan,kızımın ne çok kitabı varmış. Seninle gurur duydum. Kışlık yiyecekler de hazır. Ağız tadıyla yemek nasip olsun kızım. Fazla eşyalar da gidince,yeni bir şeyler almak ister insanın canı. Çok öpüyorum kızım seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece abla;
      Çok teşekkürler. Yenilerini almak istiyorum ama şu sıra hafiflemenin tadını çıkartmakta güzel. Sevgiler. Çok öptüm :)

      Sil
  8. Vay canına;büyük emek;büyük temizlik;hafifleme sanatı...

    YanıtlaSil
  9. Üst üste konmuş kitaplar aynı benim kitapların durumu gibi :) ama sayıca daha azlar ;D çok isterdim şöyle ışıklı beyaz tam fotoğraflık bir kitaplık :D :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastelden;
      Nazar olmasın diye bir kısmını daha koymadım:)

      Sil
    2. Cümlemde düşüklük olmuş benim kitaplar daha az :D ayrıca 1 senelik stok yaptım açgözlülük de olabilir okunmayı bekleyenler var ^_^ yaşasın kitaplar 😂😂

      Sil
  10. Ne çok kitap varmış öyle 😊 Şaşkınım ☺

    YanıtlaSil
  11. Kitaplardan çok kışlık için hazırlanmış olan yiyeceklerin dikkatimi çekmesi benim nasıl obur,aç bir insan olduğumu gösterir mi?🙄😂😂😂😂Ey maşallahh nasıl bir tazelik hissi oluşmuştur şimdi sende Beyda abla belli değil😁💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracığım;
      <Merak etme bende sendenim. Bende acayip bir hafifleme oldu. Anlatılmaz yaşanır. Tavsiye derim canım. Çok öptüm :)

      Sil
  12. Birgün kullanırım diye biriktirdiğimiz ne çok şey var...Zaman zaman ben de bu yanılgıya düşüyorum ama ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımda içimi huzur kaplıyor ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşim;
      İstifle istifle de nereye kadar. Emin ol tuttuğumuz her şeyi giymiyoruz ve ev nefes alamayacak hale geliyor. Veren el, alan elden her zaman üstündür:)

      Sil
  13. 300 kitap mı? Bu kadar kitabı ayırırken çok zorlanmış olmalısınız.Bence kitapların bir kısmını daha güzel bir şekilde dağıtabilirsiniz.Köy okullarına vs.projeleri duymuşsunuzdur.Bence öğrencilere verip sizin o kitapları okurken hissettiklerinizi hissetmelerini sağlayabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bur DK;
      Evet 300 kitap ayırdım. 1000'den fazla kitap var. Bir süre sonra yine ayrıştırmak gerek. :) O projelere de gönderim yapacağım inşallah. Bunların bir kısmını zaten dağıttım.

      Sil
  14. Arada böyle fazlalıkları ayıklamak iyi geliyor bana. Baya kitap ayırmışsın. Çok yorucu olduğunu tahmin edebiliyorum. :')

    YanıtlaSil
  15. en güzeli kışlıklarmıış :) baksanaaa 300 kitap bence bir kitaplığa bağışlaa ne güzeel. veya bir okula filan yaaa. yaptım ben bi kere ne güzel bişi öyle yapsanaaa :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?