Ana içeriğe atla

Gizem Bilici - Gönülçelen

Merhabalar

Geçenlerde kitaplığımı düzenlerken elime geçen bir kitap Gönülçelen.
Kitap bir arkadaşımdan hediye olarak gelmişti. Arka kapağı okurken bir anda kitaplığı düzenlemeyi bırakıp okumaya başladım. Okumaya başlamışken de bitireyim istedim. Fakat kitapla ilgili aralarda kaldım.

Merve sakar ve bu sakarlığına rağmen topuklu ayakkabı sevdalısı biridir. İş görüşmesi gittiği şirketin asansöründe sakarlık yaparak adamın birinin ayağına topuklu ayakkabısının topuğunu geçirir. Adam can acısıyla elindeki kahveyi üstüne döker ve hikayemiz böylelikle başlar.

Demir mimarlık şirketinin sahibidir. Merve'yle yaşadıkları asansör macerasından sonra iş görüşmesi için babasının yanına gittiğinde Merve ile karşılaşır ve daha da sinirlenir. Ancak intikam almak için Merve'yi işe aldırır. Bundan sonra Merve'nin Demir'den çekecekleri vardır.

Kitap başlangıcı güzeldi ancak sonrasında maalesef ilk başladığındaki akıcılık kalmadı. Öncelikle Merve'nin sürekli bir iç sesiyle konuşması vardı ki; bir yerden sonra ben "yeter!" diye bağıracaktım. Sürekli iç ses okumaktan kitaba adapte olamadım desem yalan olmaz. 

Bu tür hikayelerde esas oğlanı ulaşılmaz yapmak iyi güzel ama dozunda bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Demir sert mizacını hiç yumuşatmadı ve kitap boyunca kıza yapmadığı eziyet kalmadı. Bunca şeye rağmen Merve'nin ısrarla şirkette durması da garipti. Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun. Bırak git işte. Demir'in ise sürekli aşağılayıcı tavırları can sıkıcıydı. Tamam intikam almak, döktüğü kahvenin acısını çıkartmak istiyorsun ama dozunda kalmalıydı. Bu olaylar biraz daha dozunda kalmış olsaydı kesinlikle daha akıcı ve okunası bir kitap olurdu. 

Deniz ve Aras bana göre Merve ve Demir'den daha iyiydi. Atışmaları kitaba renk katmış. Hikayelerdeki yan karakter sevdam burada da devam ediyor. Aras ve Deniz'i sevdim. 

Kitabın çok fazla detaya girmesi hem yorucu olmuş, hem de konuya adapte olmayı güçleştirmiş. Biraz daha kısa tutulsaydı daha güzel bir hikaye olurdu ve tadından yenmezdi. 

Yazarın ilk kitabıymış Gönülçelen. Bende diğer kitapları da var. Onlardaki durum nedir? bilemiyorum ancak umarım ilk kitabındaki hatalar tekrarlanmamıştır.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, bol kitaplı ve mutlu günler.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Sen bir ömür boyu elini tutacağım, gözlerinin içine sevgiyle bakacağım ve başına bir şey gelme korkusuyla her an tetikte olacağımsın… Kısacası, bir ömür boyu benimlesin. Bir ömür boyu benimsin.” 

Her hikâyenin bir başlangıcı vardır ve her başlangıç birbirinden farklıdır. Kimisi güllük gülistanlık başlar, kimisi ise daha en başından canınızdan bezdirir sizi... Ve her hikâyenin kendine has bir kokusu da vardır. Mesela Merve ile Demir’in hikâyesi. Baştan aşağı kahve kokan bir hikâye bu! Bir çift topuklu ayakkabının ve bir fincan dolusu kahvenin önayak olduğu bir hikâye.

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 656

Yakamoz Yayıncılık

Yorumlar

  1. Merve'nin sürekli iç sesiyle konuşması,sizi bayağı kızdırmış gibi..😁 Ama Gizem hanım bu tanıtımınızı duyunca çok memnun olacaktır..✔🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım;
      Evet ben çok iç sesle konuşulan kitapları sevmiyorum. Ara ara olabilir ama başka şahıs varmış hissi uyanınca devreler atıyor. Yazar memnun olur mu? bilemiyorum.:)

      Sil
  2. Biraz Türk dizisi kıvamında anlattığına göre sanki.

    YanıtlaSil
  3. Romantik komedi tarzında bir tür sanırım.Aslında hikaye güzel gibi ama ilerleyiş biraz sıkıcı sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşimle Her Telden;
      Evet canım aynen öyle. Hikaye güzel de çok detay var. Uzun olunca da sıkıyor.

      Sil
  4. Dizi kıvamında, belki çekilmiştir bile. Ben de bu türden çok höşlanmıyorum, tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz Yakalı;
      Tadında olduğu sürece, kafa dağıtmak için okurum ama çok ağdalı anlatıma girdiğinde ben de sevmiyorum. Ruhum daralıyor.

      Sil
  5. ay böyle hafif hoş romanları seviyom:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Benim şezlong kitaplarımdan. Kafa yormayan :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?