Ana içeriğe atla

Funda Kınalı - Sevda Dedikleri

Merhabalar

Kitap Sevenler Klubü'nden sevgili Serap Özkaya'ya sevgilerimi ve teşekkürlerimi bildirerek başlamak istiyorum.
Zira beni o kadar güzel bir kitapla tanıştırdı ki; kitap hem bitsin sonunu öğreneyim, hem de ne olur bitmesin dedim. 

Hızır Ali mahallede sevilen, sayılan biridir ve taksi durağı işletmektedir. Yanına çocuk yaşta aldığı Hakan'la günlerini geçirmektedir. Günün birinde rahmetli babasının arkadaşlarından biri, yine babasının bir diğer arkadaşının yeğeninden bahseder. Fakat Mahmut Bey'in sağlığında bu yeğenden hiç haberleri olmamıştır. Gelen adam kızın durumunu anlatır. Kız zor durumdadır ve yardıma ihtiyacı vardır. Hızır Ali adresi alarak kızın evine gittiğinde kızın kapısında onu rahatsız eden birini bulur. Adamı bir güzel paketleyip gönderdikten sonra kapıyı çalarak, durumunu sorar. Kız başta tereddüt etse de; Hızır Ali kendisini tanıtınca hiç düşünmeden zaten azıcık olan eşyasını bir çırpıda toplayarak peşinden gider.

Melek kendisini istemeyen babası nedeniyle, kendisine sahip çıkan amcası ile yaşamıştır. Amcası son yıllarda ciddi bir rahatsızlığa yakalanınca çalışıp amcasının ihtiyaçlarını karşılamış, ancak son zamanlarında yanında birinin olması gerektiğinden işten de ayrılarak, elindeki her şeyi satıp amcasına bakmıştır. Fakat amcası bunca çabaya rağmen bu dünyadan göçüp gittiğinde Melek yalnız kalmıştır. Melek güzel bir kızdır ve çevresindekiler de güzelliğinden yararlanmak istemektedirler. Melek hem amcasının acısı ile hem de bu peşindekilerle uğraşmaktadır.

Melek kapısındakinin Hızır Ali olduğunu öğrendiğinde hiç tereddüt etmeden onunla birlikte gider. Hızır Ali'nin evinde onunla birlikte yaşamaya başlar. Amcasının kendisine emanet ettiği küçük sandığı Hızır Ali'ye verir. Hızır Ali sandığın içinden çıkan mektubu okuduğunda işinin kolay olmadığını görür. Çünkü kızın sorgusuz sualsiz yanına gelmesinin nedeni amcanın yeğenini kendisine emanet etmesidir. Ve emanete hıyanet olmaz değil mi?

Hızır Ali ve Melek'in hikayesi böyle başlıyor ama her anını merak etmeden duramıyorsunuz. Hızır Ali'nin Melek'i sahiplenmesi, Melek'in naif hali. 

Hikayeyi okurken Hızır Ali'nin geçmişi ve bugünde gidip gelerek parçaları tamamlıyorsunuz. Geçmişindeki Hasan'la olan dostlukları çok güzeldi. Hani ölümüne derler ya, aynen o şekilde. İmrendim doğrusu.

Sevda Dedikleri kitabının devam kitabı da var. Sevda Dedikleri-2. İkinci kitabı almadan okumayın. Bana kitap tavsiye edildiğinde ikincisi de çıkmıştı. Bu nedenle hemen aldım. Merakta da kalmamış oldum. 

Kitap çok can alıcı bir yerde bitmişti. Orada gözyaşlarımı tutamadım. O sezon finali olmamalıydı. O kadar şeyden sonra olmamalıydı. 

Kitabı çok sevdim. Hatta sindirerek yeniden okumak niyetindeyim. 

Melek ve Hızır Ali'nin hikayesini okumanızı tavsiye ediyorum. Devamı için ikinci kitapta görüşmek üzere. Mutlu pazarlar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Aydos; ayrılmaz dostlukların mahallesi, masumane aşkların yeriydi. Kimi kirli geçmişleriyle yüzleşir, kimi de geleceğe sisli bir yelken açardı. Her semtin bir delikanlısı olurdu, her mahallenin bir ağır abisi. Bu mahallenin de ağır abisi Hızır Ali idi; geçmişi karanlık, geleceği sisli. 


Hayattan beklediği pek çok şeyi kazanmış ve bir anda kaybetmiş olan Hızır’ın tutunacağı tek dalı, atan kalbiydi. O kalpte kocaman bir yangın yanmış, geriye sadece küller kalmıştı. Hızır Ali ne külleri üfleyebilmiş ne de yeniden yakabilecek birini tanıyabilmişti.



Bu kalbi de birine kaptırdığında geriye ne kalacaktı? Ya da o kalbe geçmişinden başka ne sığdırabilirdi? 

Tüm bu soruların cevabını Melek verecekti. Küçüğü…
“Ama ben o kuşu kaburgalarımın arasında saklamak istiyorum!”


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 376

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. hızır ali ve melek. ne güzel gözüküyor hikayeeee :)

    YanıtlaSil
  2. heey baksan yaaa geçen sormuştum yaaa bu yazarları nerde keşfediyon seen. kitapçılarda mı. ben bulamıyom da kitapçılardaaa. hangi bölümde duruyolar yaa. yeni çıkan kitaplarda mııı. yerli edebiyat bölümünde yoklar. popüler romanlar yaa edebiyat da değiller. çağdaş yazarlar mııı, tarih de mi yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Ben bu konuda fazlasıyla araştırma yapıyorum. Her türden yazarı not alıyorum. Bunu yaparken her türlü mecradan faydalanıyorum. Yeni çıkan kitapları kitap sitelerinden takip ediyorum. Her gün mutlaka yeni çıkan kitaplara vakit ayırıyorum. Bunun yanı sıra bloglar da var tabii ki:)

      Sil
  3. bu kitap için söylenecek söz yok çok içimizden bir hikayeydi.Hızır Ali'nin geçmişini okurken boğazınızda koca bir yumruk oturur.Melek'e olan sevdasında içten içe cesaretlendirsenizde emanete hıyanet olmaz Hızır doğrusunu bilir dersiniz ama bir yanınızda yapma Hızır söyle sevdanı dersiniz.Kısacası Hızır Ali ve sevdası der susarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcığım;
      Hızır Ali ve Melek kesinlikle canlar. Okunması gereken bir kalem Funda Kınalı. :) Herkese bir Hızır Ali nasip olsun :)

      Sil
    2. Beydacım ;
      Ben Pis minibüsçünün ve Hakan'ın sevdasınıda okumak istiyorum

      Sil
    3. Evet Hakan'ı bende merak ediyorum. Çok fena birine çarptı :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım.