Ana içeriğe atla

Nazlı Eray - Uyku İstasyonu Kitap Alıntısı

Gece zamanı. Ankara'daki evimin karşısındaki kaldırımdayım. Hafif bir gece yeli çıkmış, sokaktaki akasya ağaçlarının yapraklarını hışırdatıyor. Pencerelere bakıyorum. Ev kapkaranlık.
İçeride kimse yok. Kaldırımda bir aşağı, bir yukarı yürüyüp arka tarafa, yatak odası pencerelerine bakıyorum. Kimsecikler yok. Ev karanlıklara gömülmüş. Daha İstanbul'dan dönmemiş. Hiçbir şeyden haberi yok. Evimi dışarıdan izliyorum. İki gün önce, yalnızken, bütün eşyalarımı taşıdım oradan. Çiçeklerimi, bana ait olan kasetleri, duvardaki batik tablolarımı, gece elbiselerimi, şifonları, şişe şişe parfümlerimi, fotoğraflarımı... Her şeyimi toparlayıp çıkarttım evden. 

Ev şimdi yapayalnız. Yıllardır alıştığım yatak odamı, yatağımı örten üstü rengarenk tropik desenli nevresim takımlarımı, tuvalet masasının üstündeki renk renk, boy boy parfüm şişelerini, yattığım yerden izlediğim ufak televizyonumu, gece haberlerini; balkon kapısının yanında yerde, köşede duran, iki yıl önce Abidinpaşa'daki bir çiçekçiden almış olduğum, sürekli pembe katmerli çiçekler açarak bana mutluluk veren açelyamı: rafın üstündeki telefonumu; yanında duran, anne ve babamın sekiz dokuz ay önce çekilmiş fotoğraflarını eski halleri ile düşünüyorum.

İki gündür televizyon izlemiyorum. Her gece odamda yapmaya alışkın olduğum şeyleri yapmıyorum.

Oda şimdi, Las Vegas'taki ucuz bir otelin kumarbaz müşteri tarafından özensizce terk edilmiş halini anımsatıyor. Her şey yerinden kalkmış. Boşlukların üstüne tozlar inmiş. Boş dolapların kapıları açık. 

İşte şimdi, karanlık kaldırımda durmuş, evimi garip duygular içinde dışarıdan izliyorum. Kitaplar, kasetler, maskeler ve çiçeklerle dolu salon gözümün önüne geliyor. Duvarlardaki çeşitli ülkelerden gelmiş maskeler sanki bir ağızdan bağırıyor bana, "Gelsene, nereye gittin?" diye. 

Salondaki mermerden şöminenin üstündeki içi pilli, bir İtalyan'a ait olan kurukafa, var gücü ile sesleniyor: "Gelsene evine! Neredesin, ne yapıyorsun? Niçin evini karanlıkta, dışarıdan bir hırsız gibi izliyorsun?"

"Susun!" diyorum. "Susun lütfen!" Olduğum yerde tir tir titriyorum. Oysa gecenin havası sıcak. Sesimi duyunca, hepsi bir ağızdan daha hızlı bağırmaya başlıyorlar: 
"Oradasın, ağacın arkasındasın! Görüyoruz seni!" 
Kurukafanın da sesi ne güçlüymüş. 
"Mutfakta akşamları, sevdiğin tahta masanın başına oturup kendi kendine müzik dinleyerek kafesteki kuşlarını izlediğin saatleri hatırlıyor musun?" diyor. "Frijiderden bir kutu süt açıp içer ya da uyumak için odana gitmeden önce hafif bir neskafe yapardın kendine. Mavi Çin porselen fincanından yudumlardın onu. Saat tam on iki olunca, duvardaki takvimin yaprağını kopartır, üstündeki resme şöyle bir bakar, o günkü niyetini okurdun. Sonra da kuşların yanında duran, Bodrum'dan, Hasan'ın serasından getirdiğin kaktüsüne çok az su verirdin. Neredesin şimdi?" 
"Susun!" diye bağırıyorum. "Susun. Bunalıyorum. Yaşamımın hiçbir devresinde evimi böyle dışarıdan seyretmemiştim. Susun!"

Yorumlar

  1. ay bunu okuyum. nazlı eray çok seviyom. kaçık kafalı romanlar yazıyor :) hem de ankaralı evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Bende okumadım ama okumak istediklerim arasında :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.