Ana içeriğe atla

Stephen King / Owen King - Uyuyan Güzeller Kitap Tanıtımı

Merhabalar

Stephen King sevenler. Hadi toplanın yamacıma. Çok güzel bir kitap haberiyle geldim.
Stephen King'in Uyuyan Güzeller kitabı Türkçe'ye çevrildi ve geçtiğimiz günlerde raflarda yerini aldı. Konusu çok değişik. Aynı zamanda da oldukça kalın bir kitap. Resmen ansiklopedi gibi. Stephen King severler için az bile gelebilir. O zaman buyurun arka kapağa.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, okumaya, gülmeye ve sevmeye devam. Hayat sevince güzel.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Şimdi burada dünyanın kaderine karar verilecek.”

Bir gün bütün kadınlar, uykuya daldığında vücutlarını saran bir tür kozanın içinde hapsolurlar ve bir daha uyanamazlar. Eğer uyandırılırlarsa veya bedenlerini saran o koza bir şekilde yırtılırsa diğerleri için ölümcül bir tehdit haline gelirler. Uyudukları sırada başka bir yere gider kadınlar; daha güvenli ve adil bir yerdir burası, erkek şiddeti ve nefret değil, uyum ve dayanışma vardır. Kendilerine yeni bir hayat kurmaya başlarlar. Yalnızca bir kadın bu uyku hastalığından etkilenmez. Her şeyin başlangıcı ve sonu olan gizemli bir kadın: Evie. O, incelenmesi gereken bir tıbbi anomali midir, yoksa öldürülmesi gereken bir iblis midir? Kadınların terk ettiği ve en ilkel dürtüleriyle baş başa kalan erkekler fikir ayrılığına düşerler. Eşlerinin ve kızlarının geri dönmesi için kimi Evie’yi öldürmek, kimi de onu kurtarmak ister. Gezegendeki bütün kadınların –ve erkeklerin– kaderi, bu birkaç gün içinde Dooling adlı küçük bir kasabada belli olacaktır. Baba-oğul King’lerin kaleminden Yunan tragedyalarını andıran epik bir destan, bir modern zaman masalı.


“Eninde sonunda bütün kadınlar uyuyacak, bütün erkekler ölecek ve bu hırpalanmış dünya sonsuzluğa kadar sürecek bir rahatlamayla soluk alacak.”


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 752

Altın Kitaplar

Yorumlar

  1. Hiç King okumadım. Korku gerilim türü filmleri pek sevmem belki ondandır, bu kitaplara da yansımıştır. Ama King'in Kara Kule serisini okuyacağım.

    YanıtlaSil
  2. Stephen King kurguları çok iyidir. Ruhlar Dükkanı romanını okumuş ve çok etkilenmiştim. Bir de Under The Dome var. Dizi olarak da çekilmişti. Mükemmel bir hayal gücü var yazarın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülhan Ülgentürk;
      Ben henüz hiçbir kitabını okumadım. Hep listemde duruyor kitapları ama nedense sepete eklemedim. Diziye bir ara bakayım :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Fuat Baray - Diz Çökmeyen Çocuk

Sosyal Medya Bildirim Çılgınlığı

Merhabalar İnsan hastayken gözü bir şey görür mü?

Hasan Tülüceoğlu - Ateş Yakmayınca

 

İçerik Kopyalanmasını Engelleme

Merhabalar Bloğumda günün birinde blog teknik desteği vereceğim hiç aklıma gelmemişti ama demek ki her şeyin bir ilki varmış.

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar Hadi bugün şu sevgililer zırvalığını biraz açalım. Geçen seneki sevgililer gününde yazdığım yazıda bahsetmek isteyip bahsedemediğim şeyler vardı. Hadi bu sevgililer gününde de onları konuşalım. Geçen sene yazdığım yazıma da  buradan  ulaşabilirsiniz.

Mimlendim ve Mimledim 40 - Eşleştirme Mimi

Merhabalar Mimler o kadar birikti ki hangisini yazacağımı şaşırmış durumdayım. Sırada sevgili  Sevde 'nin başlatmış olduğu eşleştirme mimi var.

Sevginin Gücü Film Yorumu

 

Mimlendim Ve Mimledim 46 - Ramazan

Merhabalar Sevgili  İstiridye Avcısı  Ramazan ayına özel çok güzel bir mim başlatmış.

Saffet'te Bugün 3

Merhabalar Sizlere Saffet'in bugünkü macerasını sıcağı sıcağına getirdim.