Ana içeriğe atla

Stephen King / Owen King - Uyuyan Güzeller Kitap Tanıtımı

Merhabalar

Stephen King sevenler. Hadi toplanın yamacıma. Çok güzel bir kitap haberiyle geldim.
Stephen King'in Uyuyan Güzeller kitabı Türkçe'ye çevrildi ve geçtiğimiz günlerde raflarda yerini aldı. Konusu çok değişik. Aynı zamanda da oldukça kalın bir kitap. Resmen ansiklopedi gibi. Stephen King severler için az bile gelebilir. O zaman buyurun arka kapağa.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, okumaya, gülmeye ve sevmeye devam. Hayat sevince güzel.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Şimdi burada dünyanın kaderine karar verilecek.”

Bir gün bütün kadınlar, uykuya daldığında vücutlarını saran bir tür kozanın içinde hapsolurlar ve bir daha uyanamazlar. Eğer uyandırılırlarsa veya bedenlerini saran o koza bir şekilde yırtılırsa diğerleri için ölümcül bir tehdit haline gelirler. Uyudukları sırada başka bir yere gider kadınlar; daha güvenli ve adil bir yerdir burası, erkek şiddeti ve nefret değil, uyum ve dayanışma vardır. Kendilerine yeni bir hayat kurmaya başlarlar. Yalnızca bir kadın bu uyku hastalığından etkilenmez. Her şeyin başlangıcı ve sonu olan gizemli bir kadın: Evie. O, incelenmesi gereken bir tıbbi anomali midir, yoksa öldürülmesi gereken bir iblis midir? Kadınların terk ettiği ve en ilkel dürtüleriyle baş başa kalan erkekler fikir ayrılığına düşerler. Eşlerinin ve kızlarının geri dönmesi için kimi Evie’yi öldürmek, kimi de onu kurtarmak ister. Gezegendeki bütün kadınların –ve erkeklerin– kaderi, bu birkaç gün içinde Dooling adlı küçük bir kasabada belli olacaktır. Baba-oğul King’lerin kaleminden Yunan tragedyalarını andıran epik bir destan, bir modern zaman masalı.


“Eninde sonunda bütün kadınlar uyuyacak, bütün erkekler ölecek ve bu hırpalanmış dünya sonsuzluğa kadar sürecek bir rahatlamayla soluk alacak.”


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 752

Altın Kitaplar

Yorumlar

  1. okurum bunu tabikideeee :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç King okumadım. Korku gerilim türü filmleri pek sevmem belki ondandır, bu kitaplara da yansımıştır. Ama King'in Kara Kule serisini okuyacağım.

    YanıtlaSil
  3. Stephen King kurguları çok iyidir. Ruhlar Dükkanı romanını okumuş ve çok etkilenmiştim. Bir de Under The Dome var. Dizi olarak da çekilmişti. Mükemmel bir hayal gücü var yazarın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülhan Ülgentürk;
      Ben henüz hiçbir kitabını okumadım. Hep listemde duruyor kitapları ama nedense sepete eklemedim. Diziye bir ara bakayım :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Borsada Short Pozisyon

 

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava