Ana içeriğe atla

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali



Herkese merhaba

Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali.Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.
Ancak yolda sahibi onu kasadan düşürür. Yere düşen şeftaliyi bulan iki çocuk Sahip Ali ve Polat onu yiyerek çekirdeğini ekerler ve şeftaliyi büyümeye bırakırlar. Aradan yıllar geçer şeftali artık ağaç olur ve şeftali vermeye başlar. Ancak bu arada kötü bir olay olur. Şeftali bu duruma çok üzülür. Annesini diken bahçıvan Sahip Ali ve Polat'ın diktiği şeftaliden yararlanmak ister. Ama şeftali buna izin vermez. Çünkü onu Sahip Ali ve Polat ekip büyütmüştür. Bu yüzden de hayatı boyunca bahçıvana bir tane bile şeftali tattırmamıştır.

Samed Behrengi'nin ilk Küçük Kara Balık kitabını okumuştum. O kitap yorumu da yakında gelecek. Bir Şeftali Bin Şeftali kitabı da dostluk ve  paylaşmak ana fikri üzerinde güzel bir ders veriyor. Çocuklarınıza hediye edebileceğiniz bu kitabı aynı zamanda sizlerde okuyabilirsiniz. Annem okudu ve çok beğendi. 


Yeni yazım yakın zamanda gelecek. Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Güzel mi güzel, tatlı, sulu şeftalileri toplamış bir bahçevan. Düşmüş yola... Şeftalilerden biri düşmesin mi sepetten yere! Ne olacak şimdi? Bu güzel şeftalinin tadına kim varacak?


İki çocuk fark etmişler yerdeki şeftaliyi. Yıkamışlar şeftaliyi, indirmişler mideye... Çekirdeği kalınca ellerinde, bir fikir gelmiş akıllarına. Bu çekirdeği ekseler toprağa, bir ağaca dönüşür mü acaba?



Sert kabuklu, küçük bir çekirdek, meyve veren ağaca nasıl dönüşecek? Meyvelerini kimler için verecek? 

Bir Şeftali Bin Şeftali, dostluğun, paylaşımın, başkalarının hakkını gözetmenin erdemini anlatan bir masal... 

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 70

Çocuk Gezegeni

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.