Ana içeriğe atla

Selvi Atıcı - Pinokyo'nun Rüyası

Merhabalar

Bayramda can sıkıntısından ne yaparsınız. Tabii ki de kitap okursunuz. Bende aynen öyle yaptım. Misafir beklerken iki arada bir derede kitabı bitirdim.
Aslında Selvi Atıcı okumaya başlayacaklara önerim Kimliksiz ve Sen kitabından başlasınlar. Ben çok merak ettiğimden üçüncü kitaptan başladım. Diğer iki kitaba geri döneceğim. 

Gazel hayata küçük yaşta atılmış, babasını kaybetmiş, hasta annesi ve kardeşine bakan bir kızdır. Öyle ki liseyi bile sırf ailesi için yarım bırakmıştır. Kardeşinin hastalığı ilerleyip hayatını kaybedince, Gazel annesini de kaybetmek istemez ve annesinin ameliyatı için para bulmaya karar verir ve illegal yollara sapar. Fakat girdiği bu çıkmaz sokaklar onu öylesine köşeye sıkıştırır ki, çareyi kaçmakta bulup yakalandığında, kendisini bir çatı katında adamlarla ölüm arasında düşüncelere dalmıştır. Ya adamlar tarafından öldürülecektir. Ya da kendi ölümüne kendisi karar verecektir. Gazel ikinci yolu seçer ve binadan kendisini aşağıya bırakır.

Ömer başarılı bir doktordur ve aşırı derecede çapkındır. Evliliğe ve aşka inanmayan yapısında, kadınlar sadece onun için gönül eğlencesidir. Ta ki Gazel bir gece arabasının tavanına düşene kadar. 

Bundan sonrasını kitaptan okuyun. Selvi Atıcı'nın kalemiyle geç tanıştım ama iyi ki tanıştım dediğim yazarlar arasında. Kitap boyunca Gazel ve Ömer'in diyaloglarına bayıldığım halde Deniz'i bir kaşık suda boğmamak için zor durdum. Nasıl gurursuz, para manyağı ve kibirli bir tip. Ömer'in yardımseverliği, Gazel'in hayata dik duruşu takdir edilesiydi. Okurken Ömer fanı olabilirsiniz. Benden söylemesi. Hele çikolata meselesi var ki, bende istiyorum diye eşime çemkirdim.

Yazarın kalemi akıcı. Hikayede ne eksik ne de fazlası vardı. Her şey dozunda, olması gereken kadardı. Bu nedenle de kitabın nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. 

Gelelim kitap kapağına. Kitap kapağına gerçekten bayıldım. Çok güzel olmuş. Kesinlikle Gazel'e uygun olduğunu da düşünüyorum. Peki kitabın ismi neden Pinokyo'nun Rüyası bunu da kitaptan öğrenin.

Selvi Atıcı'nın kalan kitaplarını da kısa zamanda bitirmek niyetindeyim. Bu güzel kitap için kendisine çok teşekkürler. Yolu açık olsun. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya ve yeni keşiflere devam. Hayatta sağlık, mutluluk ve aşk yakanızı hiç bırakmasın. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Gecenin karanlığı üzerine en derin koyuluğuyla çöktüğünde Gazel, bir binanın en üst katındaydı. Ve o binadan canlı çıkması imkânsızdı. Hayatta tek bir kez bile olsa, geleceğiyle ilgili bir kararı kendisi verebilmek istedi. Nasıl öleceğini seçebilmek istedi. Onu kovalayan adamlar çoktan o binaya girmiş ve merdivenleri çıkmaya başlamışlardı. Birazdan yakalanacaktı. Ve yine, birilerinin onun adına verdiği kararları uygulamak zorunda kalacaktı. Başkalarının elinde oyuncak olmaktansa, ölmeyi tercih etti. Ve kendini boşluğa bıraktı.

Aynı gece, Ömer’in üzerine de kopkoyu bir karanlıkla çökmüştü. Bütün gün hastalarıyla ilgilenmiş ve ameliyattan ameliyata koşturmuştu. Trafikten kurtulmak için girdiği ara yolda ilerlerken aklından geçen karmakarışık düşünceler, büyük bir gürültü ve sarsıntıyla bölündü.
Pat!

Arabasının üzerine bir şey düşmüştü. İlk anda ne olduğunu anlayamadı ama birkaç saniye sonra ön camına doğru uzanan bir kadın eliyle karşı karşıya kaldı. O el Ömer’e, ‘beni tut’ diye yalvarıyor gibiydi.
O eli tuttuğu anda, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Ne Ömer için; ne de Gazel için…

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 464

Nemesis Kitap

Yorumlar

  1. Hoş bir kitaba benziyor, yazarı da ilk defa duyuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel ve eğlenceli bir kitaptı. Ne çok romantik. Ne de çok komedi. Tadındaydı.

      Sil
  2. öncelikle ben de kapağa bayıldım:) güzel bir kitaba benziyor, ben de okumak isterim, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
  3. Ben kitap okumayı çok azalttım şu günlerde. Toparlanmam lazım. Bukitabı ise hiç duymamıştım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende son üç aydır pek verimli değildim ama kendimi toparlamak adına yeniden başladım. İyi de oldu. Bence sende yeniden başlamalısın canım :)

      Sil
  4. Ben bu tanıtım yazısını daha önce de okuyup çok merak ettim kitabı sanırım alacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de okumalısın. Zaten Selvi Atıcı okuyan bir daha bırakamıyormuş canım :)

      Sil
  5. Benim de ilk okuduğum Selvi Atıcı kitabı Pinokyo'nun Rüyası'ydı. Ondan sonra yazarı bir daha hiç bırakmadım zaten. Yorumunun başında dediğinn gibi seriyi sıralamaya göre okumakta fayda var. Her ne kadar fazlaca bağlantılı olmasa da sırayla gidince insan daha bir haz alıyor. Yorumuna sağlık, mutlu günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende pek hoşlanmıyorum ortadan ya da sondan başlamaktan ama çok meraktaydım. Dayanamadım :) Sevgiler canım :)

      Sil
  6. Kafamda okumak istediğim, satın alıp evde biriktirdiğim o kadar çok kitap var ki... Diğer yandan farklı kitapların yorumlarını ya da tanıtımlarını okuduğum zaman kendi kendime düşünmeden edemiyorum: Okumak istediğinden haberdar olmadığım da çok kitap var:) Güzel bir tanıtım, keyifle okudum, kitabı da okumak istedim.

    YanıtlaSil
  7. Bu kitap benimde okuma listemde. Güzel konusu var. Doktor hasta aşkı. :)

    YanıtlaSil
  8. Bu tarz yerli yazarlara biraz önyargılıyım. Ama böyle yorum okuyunca çok da merak ediyorum. Gel de çık işin içinden :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. celine.

      heeey blogun görüntülenemiyoooooo :)

      Sil
    2. :) Bazen şüpheyle yaklaşılan kitaplardan çok güzel şeyler çıkabiliyor.

      Sil
  9. Emeğine sağlık güzel bir yorum olmuş. Kapak güzel lakin ben foto kapakları pek sevmiyorum nedense... Yazar ile tanışmadık henüz ama bu yorum sonrası bir şans vermek gerektiği kanısına vardım.

    YanıtlaSil
  10. kapak da ismi de güzelmiş. okuycam zati bu yazarı. sanırım çok hafif romanları yani popüler tarzda yani edebiyat değil ama işte böyle çerezler de lazıııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet edebiyat denemez. Ama okunur mu? Evet okunur. Kafa rahatlatan kitaplardan.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?