Ana içeriğe atla

Önce Ne İstediğine Karar Ver

Merhabalar

Bir insan düşünün ki; hiçbir şeyden memnun olmuyor. Bir insan düşünün ki;hem karnım doysun, hem pastam bütün dursun istiyor. Peki var mı böyle bir dünya? Tabii ki de yok.
Öncelikle bu yazımı yazarken istisna durumlarını devre dışı bırakarak yazıyorum. Yani üstüne alınması gerekenler alınsın. Yazdıklarım bir genelleme değil ancak doğruluk payı maalesef ki çok yüksek.

Ev hanımlarının genelinde gördüğüm bir durum var. Sabah eşine kahvaltı hazırlamaktan aciz, yataktan kocasına ayak sallayarak güle güle diyebilecek kadar dünyasından vazgeçmiş ama sorsan herkesten fazla çalışıp, yorulduğunu söyleyen. Eşi akşama kadar çalışıp geldiğinde hele ki birde mesai falan çıkıp eve geç geldiyse sanki bara, pavyona veya bilumum başka yerlere gitmişçesine surat asan. Eş eve geldiğinde "Akşama kadar çocuklar durmadı. Yemek yapamadım. Dışarı çıkalım yada sen yemek hazırlayıver" diyen. Adam akşama kadar işte çalışıp gelsin, bir de üstüne evde çalışsın. Olmadı ev toplanmadıysa üstüne birde ev toplasın. "Çocuklarla akşama kadar uğraştım. Kafam patladı" diyen eşinin sızlanmalarını dinlememek adına, üstüne birde çocuklarla ilgilensin. 

Kadın istiyor ki eşi mesaiye kalmasın ama sürekli eve para aksın. Çalışmaya karşıyız ama nedense paraya karşı değiliz. Eşi mesaiye kalınca suratı değişsin, hatta ve hatta "Mesaiye kalma, bizimle ilgilen. Bizimle hiç ilgilenmiyorsun!..." diye birde üstüne sitem etsin. Ama tek maaşla, her istediği olsun. İstediği gibi alışveriş yapsın. Tatiline gitsin. Başkalarında gördüğü her şeyi de kendisine empoze etsin. Kendi fikirleri gibi başkalarına aktarsın. Evini sürekli yenilesin. Kıyafetleri mümkünse sadece bir kez giyip yenisini dolaba eklesin. Ama istediği anda da eşi hemencecik yanında bitiversin.

İnsan hayatında her şeyi ister ve bu isteklerinin karşılığında da çalışmadan getiri olması ballı kaymaklı olur ama mamafih öyle bir dünya yok. Eşine saygı göstermezsen, saygı göremezsin. Eşin sana müsamaha gösteriyorsa bu bazı nedenlerden olabilir ki; bunu da suistimal etmemek ve her insanın bir sabrı olduğunu da unutmamak gerekir. Yoksa sonuçlarına ileride acı bir şekilde katlanmak zorunda kalırsın.

İnsan olarak belli bir yaşam standardı olsun istiyorsak çalışmak ve para kazanmak zorundayız. Ama Mandıra Flozofunda olduğunu gibi belli saatlerde çalışmaya karşıysan, paraya da karşı olmalısın. Paraya karşı değilsen de, çalışacaksın. NET. 

Eşinden isteklerini gerçekleştirmek için para istediğinde parasının olmadığını söylediğinde bozulmayacaksın. Bozuluyorsan ve her istediğini yapmak istiyorsan çalışacaksın. Çalışmıyorsan da eşinin mesaisine müdahale etmeyeceksin. Ama sen önce ne istediğine karar vereceksin. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, Allah'ım herkesin hakkında hayırlısını versin.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. karikatür bana uyuyor:) valla yazdıklarını görüyorum bazen özeniyorum öyle yaşayanlara :D biz kar kış demeden sabahtan işe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durumdayım canım merak etme. Hayatımın hiçbir döneminde öyle olamadım. Ama böyle olanlarında hayatları iyi değil. Aklında olsun. :)

      Sil
    2. Sert ailesinde 4 kızız hepimiz de okuduk, ailelerimizin durumu iyi; lakin biz evlendşk ve sıfırdan hayat kurmaya çalışıyoruz ev al araba al taksit öde, geçenlerde amcamın kızı ile sohbet ediyorduk yahu bu gelinler bizden daha mı şanslı diye, ev yapıldı onlara arabalar alındı sürekli geziyorlar koca parasyla biz ne yapıyoruz yahuu öyle diye :D

      Sil
    3. Canım bazıları doğuştan ballı mı desem kaymaklı mı desem. O çeşitten oluyor. Her şey önlerine altın tepsi ile sunuluyor. Ama ne kadar mutlu olduklarını da sorgulamak lazım.

      Sil
  2. Aynen öyle. İnsanın kendi kendine yaptığını bir ordu gelse yapamazmış. Bu nedenle de nasıl bir hayat yaşamak istediğine de kişi kendi karar verir. İyi de kötü de kendi seçimidir

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve haklı bir yazıydı
    Çok güzel anlatmışsın
    *-*
    Bayağı güzeldi yani
    *-* mavi kalbim seninle ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Keşke yazıyı ithaf ettiğim asıl zatı şahanede okuyabilse :) Benimde kalbim seninle :)

      Sil
  4. Tek kisi bile calissa aile yürütmek bir ekip isidir. Bizde de esim calisiyor ama ina destek olmazsam yogun isini nasil devam ettirir? Parasiz yasanmiyor ne yazik ki canim elestirilerinde haklisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ekip işidir. Herkesin ailede bir görevi var. Her bayan çalışacak diye bir durumda söz konusu değil. Ama dediğim gibi hem her şeyim olsun ama hem ben çalışmayayım, hem eşim istediğim zaman yanımda olsun deyince olmuyor. Üstelik adamın psikolojik olarak da sinirlerini alt üst ediyorsun. Yazık.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?