Ana içeriğe atla

Kokoreççi Hasan Usta Eskişehir

Merhabalar

Eskişehir yemek mekanlarını gezmeye ve sizlere de Eskişehir'e geldiğinizde nerelerde güzel yemekler yiyebileceğiniz hakkında fikir vermeye devam ediyoruz.
Bugünkü lezzet durağımız kokoreç sevenler için gelsin. Eskişehir'de bir çok kokoreç yapan yer var ama her yerde her şey yenmiyor malum. Eskişehir'e geldiğinizde yada Eskişehir'de yaşıyorsanız sizlere Kokoreççi Hasan Usta'yı tavsiye ederim. Buradan başka bir kaç tavsiye edeceğim mekan daha olacak. Burası şehir merkezinden uzakta. Merkezdeki yerlerden de gelecek yazılarımda bahsedeceğim. Gelelim Kokoreççi Hasan Usta'ya.

Eskişehir'de açılalı çok zaman olmayan bir yer. İlk olarak eşim akşam mesaisinde deneyimlemiş. O tarafta işleri olunca görüp yemişler ve çok beğenmişler. Bana "Beyda mutlaka denemelisin" dediğinde annemleri de alarak mekana gittik. Kokoreç menüsü ve ortaya da uykuluk söyledik. Kesinlikle çok güzel pişirilmiş şekilde, çok leziz olarak geldi. Uykuluk nedir bilmeyenler için söyleyeyim çok lezzetli olmasına karşın, bahar aylarında özellikle süt kuzularından çıkan bir yiyecektir. Her zaman iyi bir uykuluk bulmak zordur. Çünkü büyük hayvanlardan çıkan uykuluk genellikle çok lezzetli olmaz. Ayrıca yapı olarak da büyük hayvandan çıkan daha küçüktür. Uykuluğun pişirilmesi ise oldukça zahmetlidir. Bu nedenle gerçekten yenilebilir, iyi pişirilmiş bir uykuluk bulduysanız kaçırmayın ve yeyin. Pişman olmayacaksınız. Garanti ederim.

Hasan Usta'ya ulaşmak isteyenler için adres : Vadişehir Mahallesi Nilüfer Caddesi A Blok No:1 AB (Pazaryeri Karşısı)

Telefon : 0 222 245 0 246
GSM : 0 538 743 64 32

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Yeni tatlar, yeni yerler ve yeni kitaplar keşfedin. Hayat kısa nasıl olsa. O zaman anı yaşayın.

Hoşçakalın.






Yorumlar

  1. Kokoreç'i yıllardır yiyen, ancak içeriğinin neyden olduğunu öğreneli çok az bir sene olmuşken... Hala vazgeçemedim. Temiz ve iyi yapan yerlerde kokoreç gerçekten bir efsane! Üstüne de lezzet tanımıyorum maalesef. Canım çekti şimdi bak... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı yazdığımda benimde canım çekmişti ama ömrüm varsa ramazandan sonra yiyeceğim inşallah ve bir çok kişi yedikten sonra öğreniyor yalnız değilsin yani :)

      Sil
  2. Ben pek sevemedim içeriği mi etkili oldu bilmem ama eşim sever. Oralara yolumuz düşerse dediğin adres aklımızda olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden üretildiğini bildiğin için olabilir canım ama soğumuş yersen de sevemezsin. Sıcak tüketmezsen anlamı olmuyor zaten. Tavsiye ederim eşin mutlaka yesin canım :)

      Sil
  3. Hayatımda hiç yemediğim bir şey kokoreç. Kokusunu bir türlü sevemedim. Ön yargılarım var. -,- :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Herkesin kendi tercihi tabiki. Göreceli bazı şeyler :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?