Ana içeriğe atla

İlk Öpücük Film Yorumu

Merhabalar

Emily Barr'ın Flora Banks'in Tek Anısı kitap tanıtımını yazarken (yazıda da belirttiğim) İlk Öpücük filmini de izleme fırsatı buldum.
Biraz meraktan, biraz kafa dağıtmak için izlediğim film açıkçası benim için pek de iç açıcı olmadı. Birebir 50 İlk Öpücük filminin çakması bir film olmuş. 

Öncelik oyuncu kadrosunda Özge Gürel olması filme eksi puan vermeme neden oldu. Oyunculuğunu maalesef beğenmiyorum. Çok soğuk ve yapmacık geliyor. 

Murat Yıldırım'ın oyunculuğu yine çok güzeldi. Rolünün hakkını veren bir oyuncu kesinlikle. Hangi role girerse girsin, rolün altından sıkıntısız kalıyor. 

Filmle ilgili olarak eleştireceğim kısımlardan bir diğeri de; çocukların olduğu bir sahnelerde bel altı esprilerin çocuklara yaptırılmasına acayip sinir oldum. Bel altı espri yapıyorsunuz film tutsun diye ama bunu çocuklara yaptırmanız hoş olmamış. Film için bu da bir eksi.

Filmin konusu ise şöyle: Bahar öğretmenin yıllardır tek hayali vardır. Ressam olmak. Bunun için öğretmenliği bırakacağını babasına söyler ve her ne kadar babası istemese de istifasını vermek için yola çıktıklarında bir kaza geçirirler. Bahar bu kazada hafızasını kaybeder. Kaza gününe kadar her şeyi hatırlarken, kaza gününden sonrası yoktur ve her sabah kaza sabahına uyanır. Aslında kazanın üstünden neredeyse iki sene geçmiş olmasına rağmen Bahar halen daha kaza gününde sıkışıp kalmıştır.

Hakan ise çapkın bir veterinerdir. Her gün başka bir kadınla fener söndürürken, tesadüfen tanıştığı Bahar'ın peşini bırakamaz. Hastalığını öğrenmesine rağmen Bahar onun tüm dünyası haline gelir ve Bahar'ı iyileştirmeye kendisini adar.

Filmin genelini atlayarak izlediğimi itiraf etmeliyim. Pek memnun olduğum bir film değildi maalesef. Emeğe saygısızlık etmek istemem ama yabancı filmlerin çakmalarını neden yapıyoruz halen anlamış değilim. Biraz üretken olsak fena olmayacak sanırım. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Umarım hayat size hep mutlu ve güzel yüzünü göstersin.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. İlk Öpücük orijinal versiyonu seyretmiştim çakmasının da geçenlerde bir sahnesine denk geldim ama izlemedim..İzlediğim kadarıyla yapmacık gelmişti o sahnede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bencede çok yapmacıktı canım. Orjinali kesinlikle daha izlemeye değer.

      Sil
  2. Görüşlerin değerli ona göre gardımızı alırız biz de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım estağfurullah. Elimden geldiğince yararlı yazılar yazmaya çalışıyorum :)

      Sil
  3. Şu sıralar şöyle el çabukluğuyla izleyebileceğim bir film arıyordum.Filmin tanıtımları dönmeye başladığında merak etmiş fakat sinema için değmez demiştim açıkcası.50 ilk öpücüğüde tesadüfen izlemiştim. Ahhh neden çeviri filmler yapıyoruz bilmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sinema için vasat bir filmdi gerçekten. Evde de izlenebilir ki ben çoğunu atlayarak izledim. Üretmek zor geliyor da ondan. Copy-paste daha kolay hem :)

      Sil
  4. Komik olacağız diye çocukları kullanmak nedir ya... Baştan kaybetmiş bu film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım. Küçücük çocukları bel altı esprilere alet etmek hiç hoş olmamış.

      Sil
  5. Elestirilerine katiliyorum canim 😊

    YanıtlaSil
  6. Yine bir hayalkırıklığı.. Artık çoğu şey çakma değil mi zaten.. Şarkılara bak mesela.. Kimse orjinal birşeyler karalamaya uğraşmıyor.. Ya çeviri yapıyor ya da müziğini alıp tekrar eden sözler yazıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrada üreten insanları beğenmiyoruz. Bilgimiz yok ama her daim fikrimiz var...

      Sil
  7. hımmm kopyaymış farketmemiştiim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?