Ana içeriğe atla

Büşra Sanay - Kardeşini Doğurmak Türkiye’de Ensest Gerçeği Kitap Tanıtımı

Merhabalar

Sizlere çok farklı bir kitap önerisinde bulunmak istiyorum. Piyasaya çıktığı günden bu yana oldukça büyük yankı uyandıran, kaçıncı defa baskıya giren ve bana kalırsa herkesin mutlaka okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap Kardeşimi Doğurmak.
Türkiye'deki ensest ilişkileri, tacizleri, tecavüzleri ve daha bir çok gerçeği barındıran bir kitap. İlk kitap siparişime ekleyeceğim ve gelir gelmez okuyacağım. Mutlaka okuyun ve okutun. Kitabı okuduktan sonra üzerinde çok daha fazlasını konuşacağımıza da eminim. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Çocuklarımızı bilinçlendirmeyi, kendilerini nasıl korumaları gerektiğini bıkmadan, yılmadan anlatmayı lütfen ihmal etmeyin.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Kardeşini Doğurmak elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir kalemin ürünü…


“Direkt büyüdüm, büyüttüler”
“Büşra Sanay insanlığın  en karanlık noktasına, en bağışlanmaz suçuna büyük bir cesaretle eğiliyor ve ne kadar acı olursa olsun gerçeğin gözünün içine bakmaya çağırıyor bizi. Belki de arınma, bu yüzleşmelerle gelecek. Büşra gibi duyarlı insanların acı çekme pahasına yazdığı, böyle önemli kitaplarla… Okurken sarsılacaksınız hem de çok sarsılacaksınız. Sanırım gerekli olan da bu…”
Zülfü Livaneli
Türkiye’nin en mahrem yerinde görülmeyen, görmezden gelinen bir yara: Ensest. CNNTürk haber spikeri Büşra Sanay, yıllarca süren titiz bir çalışmayla ensest mağdurlarından ailelere, sosyologlardan ilahiyatçılara, hukukçulardan eğitimcilere, psikologlardan adli tıpçılara kadar her kesimden insanla konuşarak Türkiye’nin ensest tablosunu ortaya çıkardı.  


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 372

Doğan Kitap

Yorumlar

  1. Ürpertici, ama hayatın acı gerçeklerinden biri. Çok yazık. Okuduktan sonraki yorumlarını merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sanki kitabın adını duymuştum tv de biyerde olması lazım.Keşke bu tür olaylar yaşanmasa fakat maalesefki yaşanıyor ve yaşanmaya maruz bırakılıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke canım ama maalesef ki şu cümleyi yazdığım an bile yaşanıyor ne yazık ki:(

      Sil
  3. Som günlerde çok gördüğüm ve merak uyandıran bir kıtap. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Okuyunca daha detaylı konuşma imkanım olacak...

      Sil
  4. Olmaması gereken ama maalesef yaşanan gerçekler... Okuduktan sonra da yorumunuzu bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşulması gereken ama maalesef toplum olarak konuşmadığımız gerçekler. İnşallah canım. Kitap gelsin. Hemen okuyacağım.

      Sil
  5. Büşra, üniversiteden arkadaşım, televizyonda birlikte çalıştık yaklaşık olarak 3 sene kadar. Yazdığı kitap gerçekten çok etkileyici ve ciddi bir yaraya parmak basıyor. Görmediğimiz, gördüğümüzde toplumun çoğunun yüz çevirdiği kabul etmediği bir gerçeği yazmış. Yazık ki bize ne yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten yazık ki ne yazık. Başkasının başına gelenin Allah göstermesin ancak ileride bizim başımıza gelmeyeceğinin garantisi yok.

      Sil
  6. Başlığı bile içimi parçaladı. Biz gözlerimizi kapatınca bitmiyor hiç bir sey. Öyleyse gözümü dört açmaliyiz. Duyarli olmaliyiz canm.insallah yorumunu kacirmamm. Merakla bekliyorum 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle canım. Gözümüzü kapatınca geçmiyor. Vicdanımızın rahat olması adına konuşmalı ve daha çok kişiye duyurmalıyız.

      Sil
  7. Mutlaka okumak isteyeceğim bir kitap. Fakat okurken psikolojim ve yüreğim bu gerçekleri kaldırabilecek mi emin değilim. Böyle şeyler beni çok yıpratıyor, çok üzüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu kitabı ne kadar sürede bitiririm bilemiyorum ama okumak istiyorum. Süresi önemli değil. Bu kitabı elimden geldiğince çok kişiye ulaştırmak niyetindeyim. Umarım okuyabilirsin.

      Sil
  8. Bu kitabı da dün görmüştüm ama içeriğini inceleme fırsatım olmadı. Favoriler kısmına ekleyebilirim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Mutlaka okumalısın. Hele ki sen öğretmensin. Mutlaka oku.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?