Ana içeriğe atla

Burcu Büyükyıldız - Cezayir Menekşesi

Merhabalar

Burcu Büyükyıldız'ın yayımlanan son kitabını da okudum ve Burcu Büyükyıdlız kitaplarını bir yenisi çıkana kadar bitirmiş bulunmaktayım. 
Selin başarılı bir iç mimardır. En yakın arkadaşı Emoş'un şirketinin düzenlediği yılbaşı partisine gittiğinde gördüğü Emine'nin patronu Kuzey'e aşık olmuş ve onu kafaya takmıştır. Kuzey'i elde etmek adına plan yapmaya başlar.

Kuzey Doğan hayatını yaşamayı seven, kadınları hayatında sadece tutku için isteyen, aşk istemeyen hatta yanından bile geçmeyen başarılı bir avukattır. Yılbaşı gecesinde bir anlığına gördüğü kişiye bağlanmış ve hayatındaki kadınlarda o gözleri aramaya başlamıştır.

Kuzey'in yeni aldığı evi için iç mimar arayışında olduğunu öğrenen Emoş bu işi Selin'in alması için elinden geleni yapar. Selin ise bu haberi duyduğunda önüne altın serilmiş gibi sevinir. Zaten planlar yapmakta, Kuzey'in aklına ve kalbine nasıl gireceğini hesaplamaktayken bu kendisine sunulan fırsatı değerlendirmek niyetindedir. Fakat karşılaşmaları Selin'in düşündüğü ve planladığı gibi gitmez.  Kuzey ise karşısında yılbaşında gördüğü gözleri gördüğünde değişik düşünceler içine girmiştir. Hayatında aşka sıcak bakmayan adam aşık olmaya başlar ama sırlar ikilinin hayatını bambaşka yönde etkileyecektir.

Kitapta aşkı ve tutkuyu doyasıya okuyorsunuz. Selin'in planlarını bir şekilde Kuzey'in öğrenmesi ve Selin'e alaycı tavırları güzeldi. Ama onun düştüğü duruma düşmek istemezdim. Yazık. Kuzey gerçekten çok hoştu. İçten içe kıskanmaları ve sonrasında Selin'i sahiplenmesini sevdim. Entrikaları kitapta klasik bulsam da yine de okumama ve kitabı beğenmeme engel değildi. Kar tanesi çok güzeldi ve kitap kapağına da bu yansıtılmıştı. Kitabın rengine ayrıca bayıldım. Mor candır. Genel olarak kitabı beğendiğimi söyleyebilirim. Kurgu ve işleyiş bakımından düşünülerek yazılmıştı. Yani sadece aşk okumuyorsunuz. Aynı zamanda kitapta olaylar olaylar da mevcut.

Sanırım Burcu Büyükyıldız'ın yeni çıkacak kitabı Baran ve Lila. İsmi Çifte Bela olacakmış. Bildiğim kadarıyla değişiklik olmazsa Nisan ayı içerisinde çıkarılması planlanıyormuş. O zaman gelsin yeni kitap. Bol okurlar Burcu Büyükyıldız.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumalara devam. Hayata dair notlar alın. Mutluluk yakanızı bırakmasın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Yalnızca tutkunun varlığına inanan karşı konulmaz bir adam… Rüzgârına kapıldığı adamı elde etmeye kararlı büyüleyici bir kadın… Kar tanelerinin düştüğü yerde başlayan, yakıcı ve kural tanımayan bir aşk…

Kuzey Doğan, gri gözleri ve sert duruşuyla kadınları fethedip, mesleğinde fırtınalar estiren, hırslı ve korkusuz bir avukattı. Kalbini ısıtmayı hiç kimse başaramasa da, karanlık bir gecede gördüğü ışıltılı bakışlar soğuk duvarlarının ardında bir yangın başlatmıştı.

Güzelliği ve zekâsıyla herkesi kendine hayran bırakan Selin Soydan, âşık olduğu adamı baştan çıkarabilmek için yaptığı planların işe yarayacağını sanıyordu. Derinlerinde ne sakladığını bilmediği bir buz dağına çarptığında, korumaya çalıştığı iradesi de paramparça olmuştu.
Tutkunun ateşi ikisini de kavururken, Kuzey sahip olduğu kararlılığı ellerinde tutabilecek miydi? Tehlikelerle örülü geçmiş aralarına sızdığında, tutsak edilmiş duygular zincirlerinden kurtulup özgür kalabilecek miydi?


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 528

Ephesus Yayınları

Yorumlar

  1. Rengi gerçektende harika ama ben aşk meşk sevmiyorum,kan man vampir canavar seviyorum :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı