Ana içeriğe atla

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam

Merhabalar

Kısa zaman önce piyasa çıktı Ece Ablam'ın kitabı. Kendisi sağolsun bana nezaket gösterip okumam için kitabını hediye etti. Tekrar kendisine çok teşekkür ederim.
Gelir gelmez kitabı okumaya başladım. Sindirerek, anlayarak, zaman zaman da ağlayarak. Bir kadının yaşam öyküsü bu. Çektiği acılar, hayat mücadelesi ve aslında hayatında yaşanan geç kalmışlıklar, bazı hatalar. Sonuçlar ve hayata tutunma çabaları. 

Zaman zaman kızdım kadına. Bazen hak verdim. Geçmişten Gelen Adam ise o başka bir Cumhuriyet. Ona hep kızdım. Hak veremedim. Yaptıkları affedilir gibi değildi. Kadının çabalarını takdir ettim ama bazı yerlerde "Keşke bunu yapmasaydın!..." dedim. 

Uzun zamandır bu kadar duygu yoğunluğu olan bir kitap okumadım. Ece ablamın kalemi gerçekten çok güzeldi. Akıcıydı. Kadının duygularını o kadar güzel aktarmış ki; bazen kendimi kadının yerine koydum. "Ben olsaydım ne yapardım?" dedim. Ama bir insanın kaldıracağından çok fazlası vardı. Nasıl dayanılır denilen yerlerde üstüne gelen aksilikler. Daha çok dayanma gücüne ihtiyaç duyması. Destek görmesi gereken yerlerde yalnız kalması. 

Kimileri hayatını dört dörtlük yaşarken, kimileri acıyla bezenmiş hayat geçirebiliyor. Kitaptaki kadında maalesef acılarla bezenmiş bir hayat yaşıyor. Ne kadar istese de dört dörtlük yaşamak istediği hayatı, önüne çıkan engeller yüzünden içindeki uhdelerini hayata geçiremiyor.

Tek kelimeyle diyorum ki; alın ve okuyun. Emin olun pişman olmayacaksınız. Kitap aynı zamanda insan psikolojisine de çok güzel bir örnek. Ece ablamın şiirleriyle kitap bambaşka güzelleşmiş. Çok sevdim.

Ece ablacığım. Eline, emeğine sağlık. Yeni kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek,m kendinize iyi bakın. Keşiflere devam. Gülümseyin. Hayat gülünce daha güzel.

Hoşçakalın. 

Tanıtım Bülteninden

Geçmiş bazen uçurumların en derinidir kimileri için. Dönüp şöyle bir bakmak bile acıtır. Hele geçmişten gelen biri, geleceği de geçmişe katmak isterse yaman olur; sevgisi zehir, hatıraların da değeri yok olur, yazık olur...


İşte geçen yaz bana son kez gelişinde; yakın geçmişe kadar tüm yaşanmışlıkları; acımış, belki acıtmışlıklarıyla; belki de bugünün için tehlike olmaları ihtimaline karşı tek kibritle kundaklaman bundandır. Dönmenin imkânsız olduğu geçmiş, ne tatlısını yaşatır yeniden ne de acısını saklar. Adı üstünde geçmiş, gitmiş…
Eğer beni bir gün dünyada bulamazsan sevgili; gerçek boyutlarda karın, yağmurun, acımasız fırtınaların ve beni nedense rahatsız eden hiçbir dünyalının olmadığı, kimsenin aşkımızı ayıp saymayacağı ve zarar veremeyeceği yerlere, düşünce ve hayallerimin sınırsızlığına seni de alıp gitmişimdir. Eğer alamamışsam seni yanıma, o zaman sakın bana acıma sevgili. Orada gerçekten yaşıyorumdur belki ve hakkım olmadığı kadar şimdi. Belki de elveda sevgili… Beni benden ve senden koparmaya çalışan bir şeyler var sanki; benim anlayıp kabul etmek istemediğim, senin de bazen hayatının içine almaktan ürküp dışlamaya çalıştığın beni, yine de reddedemediğin bir şeyler… Beni bana teslim et sevgili. Kendimi onarmam lazım, buna çok ihtiyacım var. Git sevgili, git… Seni bekleyenler var. 
Aşk yürek yangınıdır. Hele sevgiliden ayrılmak, uzak olmak, yakın olsan neler olacağını bile öğrenmekten mahrum kalmak… Acaba bu mu vazgeçemeyişimin nedeni? Yoksa sahiden mi severiz birilerini?                        


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 392

Gece Kitaplığı

Yorumlar

  1. Sevgili Ece sağolsun bana da göndermiş, okuyorum şu aralar.. ne güzel bir şey yazdığın eseri elinde tutmak, okumak.. Tebrik ediyorum.. nicelerine inşallah.. Teşekkürler tanıtım için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende bir gün yazabilmek isterim aslında. Keyifli okumalar o zaman sana da :) Sevgiler :)

      Sil
    2. Sevgili arkadaşım. Beyda kızıma teşekkür etmek ve daha detaylı yorum yapmak için altta genişçe bir yer bulmam gerek. Bugün yine telaşlı bir gün yaşadım. İnan bilgisayara koştukça bir engel çıktı.
      Sevgili Sezer, güzel dileklerin için çok teşekkürler, artık çok daha başka tarzda yazmayı düşünüyorum ve hazırlıklarıma yoğunlaşmış durumdayım. Sevgilerimle arkadaşım :)

      Sil
  2. Sağolsun bana da hediye etti ama şu kedicik yüzünden 2 aydır depresyondayım, okuyamadım bir türlü, çok güzel olduğuna eminim, bol satışlar diliyorum. :) Tanıtım için eline sağlık Beyda'cığım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi durumu nedir bilemiyorum ama umarım kötü bir şey değildir Müjde abla. Bol satışlı olsun inşallah. Sevgiler :)

      Sil
    2. Uzun hikaye, ta 11 Ocakta başladı 11 martda iki ay oldu:( başka bir şeyle ilgilenemez durumdayım, bir de bel ağrılarım eklendi ki sorma..bloğumda epey yazdım çok uzun o yüzden buraya yazamıyorum yorum kutucuğuna sığmaz:( Sevgiler:)

      Sil
    3. Ben o zaman o yayını kaçırmışım. Uygun zamanda bakacağım ablacığım. Belin için çok geçmiş olsun. Acil şifalar inşallah. Sevgiler :)

      Sil
    4. Sağol canım, çok teşekkürler, sıcak ütüyle havluyu sarıyorum iyi geliyor ama yaparken elimi yaktım bir de:(

      Sil
    5. Müjde'm, bugünlerde benim safımda da hareketli günler yaşanıyor. Arkadaşlarım kitabımı yorumlamış, söyleşiyle de Derya ile, Yurdagül gerçekleştirmiş. Çok sevindim tabii. Sen önce sıkıntılarını atlat canım, hiç telaş yapma ne olur. Beline çok dikkat et. Geçmişler olsun kardeşim. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle Müjde'm :)

      Sil
    6. OKudum, izledim çok güzeldi videolu, neşeli, keyifli bir tanıtımdı, yorumlarımı bırakabildim ancak; ah zaten istesem de acele edecek durumum yok o kadar yıprandım ki....çok teşekkür ediyorum, benden de sevgiler :)

      Sil
  3. Mutlaka Türkiyeden bende alıp okuyacağım. Ece Ablama bol satışlar,bol başarılar dilerim 💗
    Kalemine sağlık canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım. Satışı bol olsun. Sevgiler :)

      Sil
    2. İnci, çok teşekkürler yavrum. Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Okuru bol olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Kitabı ben de okudum.Sağ olsun bana da hediye etti.Gerçekten çok akıcı bir dili vardı.Yorumlayacağız biz de Derya'yla :) Teşekkürler canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman sizinde yorumunuzu merakla bekliyorum canım. Sevgiler ikinize de :)

      Sil
    2. Yorumladınız zaten canım. Çok teşekkürler. Emeğinize sağlık. Derya'ya ve sana sevgilerimle :)

      Sil
  6. Ne güzel anlatmışsın. Dilerim kitap da çok iyi yerlere gelir.

    YanıtlaSil
  7. Ancak gelebildim kızım. Mazur gör, bildiğin sebeplerden yoğunum. Momentos arkadaşımdan öğrendim kitabımı yorumladığını. E-maille takip ettiğimi sanıyorum ama gelmiyor gmailime yayınların kızım.

    Öncelikle okuduğun, dikkatle değerlendirdiğin için eline, emeğine sağlık, çok teşekkür ederim.

    Ve kitaptaki, duyguları bayağı yaralıyken, aşk denen illete kapılan kadının, yanlış yapması doğaldır ama erkeklerin çoğunun hep yanlış yaptıklarının kesinleşmesinden yola çıkarsak, tuzak niyeti erkeğin. Kitabım, satılsından öte, salınsın ortalarda. Hasbelkader de olsa okuyan birinin, hayat görüşlerine, tabularına ve sonunda vardıkları yargıya göre iyi ya da kötü bir düşünce oluşsun, çok da yabancı olmayan bu durumlardan birinin anlatıldığı bu kitaptan sonra. Değişik duygular yaratsın. Taraf olsunlar, anladıklarını, ezberlerden muaf tutarlarsa eğer ancak o yaralı kadını anlayabilirler. O kadın hayatında kendi kararıyla yaptığı hiçbir şeyden pişman olmadı, zira bu suça niyetlenen o değildi. O suç olsun istemedi, sadece sevdi.

    Değerlendirdiğin, düşüncelerini açıkça ve yürekten paylaştığın için teşekkürler. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyor ve tekrar teşekkür ediyorum kızım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl böyle bir kitabı bizlerle buluşturduğun için ben şahsım adına çok teşekkür ederim. Ben gerçekten severek, hissederek okudum. Zaman içinde yeninden okumak istediğim kitaplar arasında oldu. Umarım çok fazla kişiye ulaşabilir ve emeğinin karşılığını da fazlasıyla alabilirsin ablacığım. Sevgiler :) Çok öptüm :)

      Sil
  8. Beydacim harika yorumlamissin. Yazarin nefis kalemi okurken de bizleri aldi göturdü o duygularin icine. Biz de yasadik o gelgitleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Aynen ben çok etkilenerek okudum.Umarım devam kitapları gelir. Sevgiler :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim Derya'cığım. Sevgiler canım :)

      Sil
  9. ilk romanı çok etkileyici dramatiktiiiii bunu da okuycam elbette dimek ki bu da ilki gibiii.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı