Ana içeriğe atla

Sun Tzu - Savaş Sanatı

Merhabalar

Hasan Ali Yücel Klasiklerini tamamlama sevdam devam ederken, aldıklarımı da bir çırpıda okuyup yeni eserlere geçmeyi planlıyorum. Kitabı ilk Ufak Tefek Cinayetler dizisinde görüp listeme eklemiştim ama sonrasında zaten tamamlayacağım bir serinin kitabı olduğu içinde ayrıca sevindim.

Kitap genel olarak bakıldığında her ne kadar savaş sanatlarını anlatıyor gibi olsa da, aslında hayatımızda düşmanlarımıza karşı uygulayabileceğimiz taktikler hakkında da çaktırmadan bilgi veriyor. 


Savaşmak ne türde olursa olsun kötüdür elbette. Sun Tzu kitabında eskiden uygulanan ve günümüzde de kullanılan savaş taktiklerini usta bir şekilde anlatıyor. Savaşta yapılabilecek hataların sonuçlarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Nerede nasıl davranmamız gerektiğini, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini vurguluyor. Zaten hayat bir savaş değil mi? kazanmak için uğraştığımız. Keşke insanlar iyiliği görseler de, savaşlar olmasa. Ama maalesef herkes ayakta kalmak adına birbirini harcıyor. Bu geçmişte de böyleydi. Günümüzde de böyle. İnsanlık devam ettiği sürece de sanırım hep böyle olacak.

Savaş Sanatı kitabını ve çok beğendim. Çevirisine de ayrıca bittim. Hasan Ali Yücel Klasikleri Dizisi gerçekten alınmaya değer duruyor. Kitap benim için bir başucu kitabı niteliğinde oldu. Zaman zaman okunabilecek, insana her okuduğunda farklı yerlere götüren bir kitap. Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Kitaba yukarıda da söylediğim gibi Savaş Sanatı gözüyle bakmamak gerek. Zaten uzun senelerdir Sun Tzu Savaş Sanatı kitabı çoğu derslere de konu olmuş ve günümüzde halen daha bazı iş kollarında bu taktiklerin kullanıldığı görünüyor.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya, araştırmaya, keşfetmeye ve en önemlisi kendimize her gün yeni bir şeyler katmaya devam edin. Hayırlı Cumalar olsun.

Hoşçakalın

Sayfa Sayısı : 80

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Yorumlar

  1. Çok isterdim okumayı ince ama hissediyorum çok iyi dersler içerdiğini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku mutlaka. Çok fazla öğrenilecek şey var. Sayfalar dolusu okursun bir şey alamazsın. Bazen bir kaç sayfa seni dünyadan koparır :)

      Sil
  2. Oku mutlaka. Ben çok sevdim. Ama sağlam kafayla oku. Kalabalık ortamda kendini veremeyebilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Bu muydu yoksa benzer isimli başka bir kitap mıydı şu an hatırlayamadım ama Osman Pamukoğlu paşa da bizzat çevirisini yapmıştı. Methini çok duymuştum, belki aynısıdır, okuma isterim.
    Eline sağlık Beyda'cığım..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş Kültür Yayınlarında çeviren dediğin kişi değil ablacığım. Ama bu çevirmen de çok iyi iş çıkarmış. Okumadıysan oku mutlaka :) Sevgiler :)

      Sil
  4. Bende ilk o dizide görmüştüm. Biraz araştırdım sonra almayı ertelemiştim. Bu yayını okuduktan sonra alırım artık :))

    YanıtlaSil
  5. Efsane bir kitaptır, okumana sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok beğendim. Bir ara yeniden okumayı düşünüyorum :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları