Ana içeriğe atla

Bulanlar Kınalı Kar Konak Cumalıkızık

Merhabalar

Kasım ayında canım Zuzum'la birlikte oğlanları da yanımıza katarak, kocaları Eskişehir il sınırlarında bırakaraktan günübirlik Cumalıkızık-Bursa-Mudanya-Trilye-Gölyazı turuna gittik. Hatta turda Zuzu'mun akrabaları da vardı ve inanılmaz eğlenceli bir tur oldu. Bayan bayana bir pazar gününü geçirmenin keyfini çıkardık. (Oğlanlar fasulyeden sayılmaz)
Tura Cumalıkızık Köyünde sabah kahvaltısı alarak başladık. Daha önce Uludağ turuna giderken de Cumalıkızık Köyünde aynı mekanda kahvaltı almıştık. Bu nedenle tesisi yazarken eski ve yeni kıyaslama şansımda oldu. Kahvaltı serpme köy kahvaltısı. Öncelikle gelen tabaklar 6 kişilik masalar için geliyor. Kahvaltısını ilk geldiğimde de çok sevmiştim. Son gittiğimde kahvaltı içeriğinde yumurtanın kaldırılmasından dolayı pekte mutlu olduğumu söyleyemem. Önceden tur şirketleri için hazırladıkları kahvaltılarda sahanda yumurta olurdu. Fakat artık yumurtayı kaldırmışlar. Kusura bakmayın ama serpme köy kahvaltısında yumurta yoksa kahvaltıyı öldürmüş oluyorsunuz. Yumurtasız kahvaltı mı olur? Bu kesinlikle tesis için eksi puan vermeme neden oldu.  Ayrıca ilk geldiğimizde patates kızartması vardı. Kızartmayı da kaldırmışlar. Bu iki unsur üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Normaldeki serpme kahvaltılarında böyle bir uygulama var mı? bilemiyorum ama normalinde de yumurta ve patates kızartması yoksa olmamış. Tesisin bu iki yiyeceği acilen menüye koyması şart. Bunun dışında gelen menü oldukça başarılıydı. Sarmaları harikaydı. Bal-kaymak efsaneydi. 

Tesiste ayrıca oturduğunuz yerlerde yanan sobalarda ekmekleri ısıtabiliyorsunuz. Sıcacık ekmeklerin üzerine tereyağı-çemen sürerek yemek ayrıca keyifliydi. 

Fiyatları duyduğum kadarıyla kişi başı 20,00.-TL. Tur fiyatı ne kadar bilemem ama normalde gittiğinizde bu ücreti ödüyormuşsunuz sanırım. Ama yine de gitmeden önce sorabilirsiniz. Tesis genel olarak temiz ve otantik. Eskiye dayalı dizaynı ile hoş bir ambians yakalamışlar. Önceden gittiğimizde yanımda eşim, kayınvalidem, kayınbabam ve oğlum vardı. Onlarda hoş bir mekan olduğunu söyleyerek beğenmişlerdi.

Eskiden yayınlanan Kınalı Kar dizisinin çekimlerinin yapıldığı konak olması nedeniyle de konağın popülerliği bir tık daha artmış durumda. Aşağıdaki fotoğraflarda da zaten dizi çekimlerinden fotoğrafların asılı olduğu duvarı göreceksiniz.

Tesisin üst kat fotoğraflarını kendi sitesinden aldım. Maalesef gittiğimizde hafta sonu olduğundan çok kalabalıktı ve fotoğraf çekimi yapamadım. Tesiste aynı zamanda konaklama hizmeti de veriliyor.

Bulanlar Kınalı Kar konağına gitmek isteyenler için ;
Adres: Cumalıkızık Köyü, Hamam Sokak No:15-22 Yıldırım-BURSA
Telefon : 0 224 372 33 24-25
GSM: 0 533 481 56 98

Yeni yazılarımda görüşene dek; yeni yerler keşfedin. Hayata dair notlar alın ve okuyun. Bulanlar Konak resimleriyle veda ediyorum.

Hoşçakalın.










Yorumlar

  1. ben de gitiğimde inanılmaz beğenmiştim burayı

    YanıtlaSil
  2. Beyda'cığım ne güzel bir yermiş, fotolara uzun uzun baktım, kahvaltıda yumurtanın kalkması bana da yanlış ve tuhaf geldi. Ama baktım da zeytinyağlı sarma varmış:))bayılırım, kahvaltı da günün en sevdiğim öğünüdür, kahvaltı olsun yeter bana. Afiyet şeker olsun, fiyat bence çok iyi.
    Emeğine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjde Ablacığım. Sarma gerçekten efsaneydi. Çok beğendim. Kahvaltı candır zaten can :) Sevgiler abla :)

      Sil
  3. Ne kadar şirin ve otantik biryer böyle. Çok güzel bir sıcaklığı var gibi görünüyor. :)

    ikizgezegen.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir mekan. Yolunuz düşerse uğrayabilirsiniz :)

      Sil
  4. Ne kadar otantik bir yer çok güzel duruyor :) Günübirlik kaçamaklar yapıp kafa dinlemeyi seviyorum, belki benim de bir sonraki durağım burası olur kim bilir :)
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın. Hafta sonu kaçamakları için ideal bir mekan. Ama hafta sonları için rezervasyon yapmak gerekir mi sormak lazım.:)

      Sil
  5. Ne güzel bir yermis canim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?