Ana içeriğe atla

Tavuk Dünyası Eskişehir

Merhabalar

Geçenlerde yeni eltimlerle akşam dışarı çıkıştık. Akşam yemeği yemediğimizden dolayı kaynım Tavuk Dünyası'na gitmemizi önerdi.

Açıkçası daha önce tabelasını görmüştüm ama sıradan bir tavuk mekanıdır diye düşünerek yemek yememiştim. Mekana gittik. Aşırı kalabalıktı. Zorda olsa yer bulup, siparişimizi verdik. Ben barbeküs, eşim ve eltim kekiklim, oğlum şefin tavası, kaynım da acılı but sipariş ettik.

Yemekler geldiğinde kaynımın yemeği gelmedi. Siparişi girmemişlerdi ve bize çaktırmadan girdiklerini zannedip, siparişi hemen o anda söylediler. Kaynım duruma kızdığından siparişin iptalini istedi. Bizim tabaklarımızdan kendisine ikram edip karnını bir şekilde doyurduk. 

Öncelikle tavuklar gerçekten çok güzeldi. Hatta oğlumun tavuğu et gibiydi. O kadar güzeldi. Tavuk değilde et getirdiklerini zannettik. Kullandıkları soslardan dolayı tavuk resmen level atlamış. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Gelen menü ile de gayet güzel doyuyorsunuz. Yanına koydukları fesleğenli makarna ve salatada gayet güzeldi. Eşim ve oğlum içecek olarak ev yapımı limonata söylemişti. Limonatanın tadını da beğendim. Başarılıydı.

Gelelim mekanın olumsuz taraflarına. Öncelikle aşırı kalabalık olduğundan çok fazla gürültü vardı. Tabak çanak sesleriyle karışınca karşımızdakiyle konuşmakta zorlandığımız gibi, gürültü nedeniyle inanılmaz bir baş ağrısına maruz kaldık. Öyle sessiz sakin bir mekan değil. Bunun yanı sıra garsonlar ilgisizdi. Adam beş kişilik siparişi almayı bile beceremiyor. Siparişin eksik olduğunu söylediğimizde ukala tavırları vardı ve bıyık altında da güldüğünü gördük. Sonrasında da masamıza başkasını yönlendirdi. Ayrıca mekana garson seçimi yaparken azıcık üstüne başına dikkat edenleri seçseler iyi olacak. Sipariş alan garson saçlarını toplamaya çalışmaktan iş yapamıyor. Bir ara yanımdaki tel tokalardan çıkarıp verecektim o derece sinir bozucu hareketleri vardı. Tabii ki garson sıkıntısını yemeklerin lezzetiyle kıyaslamıyorum ama mekan sahibi olarak bu tarz şeyleri görmüyorlar mı? Tesisle alakalı diğer olumsuz nokta ise benim çok dikkat ettiğim bay-bayan wc olayı. Ortak wc kullanıyorlardı ki bu da mekanda hijyen ve mahremiyet açısından sıkıntılı bir durum. 

Tavuk Dünyası'nın yemeklerini aşırı beğendim ama bu yaşadığım olumsuzluklardan dolayı yeniden tercih eder miyim? bilemiyorum. Zira eltimler daha önce gittiklerinde de yine garsonla ve servisle alakalı sıkıntı yaşamışlar.

Eskişehir'e geldiğinizde yemek yemek için tercih edeceğiniz mekanlardan olabilir diye adres ve telefonunu aşağıya bırakıyorum.

Adres: Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi No:55/B 26170 
Tepebaşı-ESKİŞEHİR
Telefon : 0 222 322 66 34

Yeni yazılarımda görüşünce dek, kendinize iyi bakın. Mutlu pazarlar olsun. Okumayı ve gülümsemeyi unutmayın.

Hoşçakalın.
 

Yorumlar

  1. ben de çok seviyorum özellik fülful d bazen acı igtiyacımı karşılıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim yeniden gidersem denerim. Teşekkürler :)

      Sil
    2. yazdıklarım eksik olmuş ya, kremantar favorim :)

      Sil
    3. Krema mantarı normalde de çok severim zaten :)

      Sil
  2. kekiklim favorim ama kalabalık konusunda haklısın İstanbuldaki şubelerde dediğin gibi çok kalabalık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kalabalık mekanlar maalesef çok iyi olsa da çok tercih etmemeye çalışıyorum. Yemek mi yiyoruz yoksa işkence mi çekiyoruz. Belli olmuyor.

      Sil
  3. Bizim buraya da yeni açıldı ama gitmeyi düşünmüyordum abla bu yazını okuyana kadar. Şu an tadını acayip merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlardan yana sıkıntı yok. Gerçekten çok güzel. Ama kalabalık yoruyor.

      Sil
  4. Ben iki kere Adana'daki şubesine gittim. Evet,tadı hoş ama fiyatları pahalı geldi bana. Ayrıca garsonların üsten bakan tavrı aynen burada da karşıma çıktı. Özellikle mi seçiyorlar bilmiyorum ama bana denk gelen garson çok iticiydi. Bir daha gitmeyi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Garson sıkıntısı ve kalabalık zaten olayı bitirdi. Fiyat konusunda evet bir tık pahalı.

      Sil
  5. Tespit harika.
    Tavuk dünyasına hiç gitmedim, ancak bir restaurantın iyi bir restaurant olması sadece lezzetli yemekleriyle ölçülmemeli. Orada garsonun tavrı, temizliği, müşteri odaklılık ve lezzet hepsi bende bir bütündür. Bu yüzden değinilen kısım çok doğru...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki yemek ne kadar lezzetli olsa da; yazdığım nedenlerle yeniden gitmeyi tercih etmeyeceğim mekanlardan. Özellikle o gürültülü ortam beynimi deldi.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı