Ana içeriğe atla

Çakır Termal Otel Gazlıgöl / Afyon


Merhabalar

Malum yılbaşı günü pazartesiye gelince Beyda ne yapar tabii ki de hemen bir yerlere kaçar. 

Böbreklerimden rahatsızlığım olduğundan dolayı fırsat buldukça kendimizi termal tesislere atıyoruz. Gazlıgöl böbrek rahatsızlığı olanlar için birebir. Suyun şifalı geldiği hastalıkları ayrı bir yazıda paylaşırım. Şimdi gittiğimiz tesisle ilgili yorumlara geçelim.

Her sene gittiğimiz çok güzel bir tesis vardı. Onu da ayrıca yazacağım. Fakat fiyatları Allahu Ekber dağlarına ulaşınca yeni tesis arayışına girdik. Kuaförüm sevgili Gamze ile bu konuyu konuşurken bu tesise gittiğini ve çok memnun kaldığını, fiyatınında uygun olduğunu söyledi. Tesisi arayıp rezervasyon yaptırdım. 

2+1 odalı apart dairelerden kiraladık. İçinde iki yatak odası ve amerikan mutfaklı bir de salon var. Dairenin içinde doldurulabilir havuzlu banyosu, banyoda klozeti ve ayrıca birde ayrıca wc bulunuyor. Odalar gittiğimizde hazırdı. Bekletilmeden odalarımıza ulaştık. Biz babam ve annemi de götürdüğümüz için 2+1 ev tuttuk. 1+1 apart daireleri de mevcut. Temizlikten yana bir sıkıntı yaşamadık. Tesis genel olarak bakıldığında güzel. Mutfakta bazı eksiklikleri var. Onları da zamanla tamamlayacaklarını düşünüyorum. (Açacak yoktu. Meyve bıçağı vardı ama büyük bıçak yoktu.) Personele gelecek olursak sıkıntılı durum yaşamadık. Ancak odada wc kağıdı eksikti. Resepsiyonu arayıp istediğimizde gidip alabileceğimizi söylediler. Oysaki onların getirmesi gerekiyor. Personel hizmet konusunda biraz yetersiz. Tesiste kesintisiz internet kullanımının yanı sıra, otelin kendi restaurantı da var. Biz yiyeceklerimizi kendimiz götürdüğümüz için gerek duymadık. Ama isteyenler için fiyatları da abartı değil.

Dairelerin sıcaklığı oldukça yüksek. Üşüme gibi bir derdiniz yok. Hatta biz şort ve tişört şeklindeydik. O derece sıcaktı. Dairede 5 kişi konakladık ama 8-9 kişi hatta zorlarsanız 10 kişi bile açılan çekyatlar sayesinde rahatlıkla konaklayabilir. Tesisin önünde çok büyük olmayan bir otoparkı mevcut. Aracınızla gelecekseniz bu artı avantaj sağlar.

Ücret kısmına gelecek olursak; yılbaşı nedeniyle geceliği 130,00.-TL olarak ödeme yaptık. Ancak özel dönem dışında gittiğinizde gecelik oda fiyatı 100,00.-TL Her tesisin yapmış olduğu fiyat yükseltmesini maalesef yaşadık. 

Geldik asıl en önemli konuya. Bizim daha önceden gittiğimiz tesisin en önemli özelliği su sıcaklığıydı. Bu konuda takıntılıyım. Zira bana kaynar su olacak. Ilık suyun az üstü bile bana göre soğuk geliyor. 

Tesise geldiğimizde babam havuzu doldurdu. Banyodan çıktıktan sonra su sıcaklığını sordum. "Eh işte" dedi ve benim başımdan aşağı kaynar sular boşaldı. Zira bana telefonda 80-90 derece su sıcaklığı demişlerdi. Hemen bende bir panik havası. Eşime "su soğuksa çıkıyoruz" dedim. "Birde ben bakayım" deyip gitti. İlk üstteki vanayı açmış. Ilığın az üstü sıcaklıkta su gelmiş. Aşağıdaki soğuk sanmış ama yine de denemek için vanayı açmış. İlk soğuk su gelmiş. Sonrasında bildiğiniz ocakta kaynar gibi su gelmiş. Hatta eşim elini hafif yakmış bile. Yanımıza gelip  babama hangi vanayı açtığını sorduğunda babam üstteki vanayı açtığını söyledi. Gidip alttaki vanayı denemesini söyledi. Babam bir gitti. Gelişi muhteşemdi. Çünkü su sıcaktı. Evet su gerçekten şahaneydi. Zaten Gazlıgöl'e gittiğinizde su sıcakken dolduruyorsunuz ve en az 1-2 saat havuza girmiyorsunuz. Su kendine gelecek biraz. Dinlenecek. Ondan sonra şifa için relax havuzu şeklinde içinde oturuyorsunuz.

Gazlıgöl'de konaklamak için yer arıyorsunuz Çakır Hotel Termal'de konaklayabilirsiniz. Biz 15 tatilde 3 gece 4 gün Allah nasip ederse yine buradayız. 

Adres: Cumhuriyet Mahallesi 03370 Gazlıgöl/İhsaniye/Afyonkarahisar

Telefon: 0 272 273 63 29-30
0 534 330 59 27 - 0 549 200 15 55 - 0 549 737 85 70

Yeni yazılarımda görüşünce dek, kendinize iyi bakın. Okuyun. Gezin ve kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin.

Hoşçakalın.










Yorumlar

  1. Ohh yıla tatil yaparak girmen harika olmamış mı ama Abla ya :))

    YanıtlaSil
  2. Görntü bana gayette güzel geldi canm ya bziimkinden bin kat iyi hatta 😀 iyi yapmissiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet güzeldi evet. Yeni tesis eksikleri var elbet ama genel anlamda konaklanabilir bir yer :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Yeşil Yol