Ana içeriğe atla

Aile Arasında Film Yorumu

Merhabalar

Ekim ayında gittiğimiz Filmekimi kapsamındaki sinemadan sonra sinemaya gitmeye vaktimiz olmamıştı. Eşimin yoğun çalışması, oğlumun dersleri derken kendimizi bayağı ihmal etmişiz.

Bir cumartesi akşamı eltimlerle otururken sinema konusu açıldı. Yeni eltimlerde  (bu arada küçük kaynımda evlendi) Oyunun Oyunu tiyatrosuna gitmişlerdi o akşam. Bizde annemlerde kös kös otururken birden çocukları annemlere satmış, sinema biletlerini almış, kendimizi sinema koltuklarına atmış halde bulduk. Aile Arasında hepimizin merak ettiği bir filmdi. 

Filmin konusu şöyle; Çok takıntılı bir adam olan Fikret (Engin Günaydın) ve müzikhol vokalisti Solmaz (Demet Evgar) aynı gün yıllar süren evliliklerini bitirmiş ve çok tuhaf olaylar sonucunda karşılaşmışlardır. Bu sırada Solmaz'ın kızı Zeynep, zengin bir kebapçının oğluyla evlenmeye karar vermiştir. Ancak ilk başta aile arasında olması planlanan nikah, giderek tantanalı bir hal alınca Fikret kendini hiç beklemediği olayların ortasında bulacaktır.

Filmin beğenenleri olduğu kadar, beğenmeyenleri de çok fazla. Öncelikle kadro kesinlikle harikaydı. Zaten Erdal ÖZYAĞCILAR varsa bence konu bitmiştir. Bizimkiler dizisinden beridir kendisine hayranım. Oynadığı tüm sinema ve dizilerde rolünün hakkını veriyor. Erol GÜNAYDIN zaten o da kesinlikle banko isimlerdendi. Demet EVGAR ile kalan kadroda yine aynı şekilde oyunculuklarını konuşturmuşlardı. Fakat benim dizi boyunca favorilerim arasındaki isimlerden biri de filmdeki adı aklıma gelmiyor ama Devin Özgür ÇINAR. Filmdeki rolünü çok sevdim. Çokta güzel oynamış. Ondaki kafadan bir tanede ben istiyorum. Oh hayat güzel, dünya güzel modunda takılacaksın mis.

Genel olarak bakıldığında filme iyi bir emek harcanmış. Gülse Birsel bana göre kişilere göre rol yazmış. Bu da filmin alıp yürümesine neden olmuş. O kadar senaryoyu yazmış olmasına rağmen kendisine çok az bir rol yazmış olması da dikkatlerden kaçmıyor. 

Arada absürt şeylerde vardı ama neyse bunları yazmayacağım. İzleyince görürsünüz. Filmi sevdim. Gülmek ve eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız filme gitmelisiniz. Birkaç saat olsa da dış dünyayla bağlantınızı kesmek için ideal diye düşünüyorum.

Yeni yazılarımda görüşene dek, filmden bir kaç fotoğrafla veda ediyorum.

Hoşçakalın.







Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Sanırım izledim olacaktı. Bende beğenerek izledim :)

      Sil
  2. Biz çok beğenerek gülerek izledik.Oyuncularsa zaten on numara :)

    YanıtlaSil
  3. oyuncu kadrosunu görünce bu film güzel olmak zorundaymış gibiydi zaten :)) ve öyleydi de...biz de çok eğlendik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncu kadrosu zaten çok iyiydi. Konuda güzel işlenince ortaya güzel bir film çıkmış.

      Sil
  4. Bu filmi bende izlemek istiyordum. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. genel olarak olumlu yorumlar okuyroum, gideceğim :)

    YanıtlaSil
  6. Hayatımda ilk defa bir filme 2 defa gittim ve üstelik ikinci seferinde dahi yüzümü güldürdü. Kesinlikle muhteşem bir filmdi.. Oyuncular, konu, espriler hepsi mükemmeldi ve 2. sefer gittiğime değdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.defa gitmeye zaman bulamam belki ama internetten yeniden izlerim kesinlikle :)

      Sil
  7. Gülse Birsel film işini de kotarmış görünüyor 😀

    YanıtlaSil
  8. Çok övülüyor 4 milyondan fazla kişi izlemiş sinemada..Eğlenceli bir film gibi duruyor yorumlarınızdan onu çıkardım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmler kişilere göre değişebiliyor tabii ki ama ben memnun kaldım. Kafa dağıtmalık. Konusu sıradan ama seyirci eğleniyor mu? Evet. O zaman sorun yok :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?