Ana içeriğe atla

Tavşanlı'dan Leblebi Almadan Dönmeyin


Merhabalar

Malum bayram tatilinde şehir dışındaydık. Peki dönüş yolunda hemen eve dönmek olur mu hiç? Tabii ki de olmaz. Hele ki bizim gibi gezmeyi seven bir aileyseniz mutlaka bir kaç kapı yaptıktan sonra şehir merkezine "merhaba" dersiniz.
Yoncalı'dan çıktıktan sonra yaklaşık mesafesi yarım saat kadar olan Tavşanlı'ya uğramadan edemedik. Tavşanlı küçük bir yerleşim yeri. Malum bilindiği üzere leblebisi de çok meşhur. Ben de dahil olmak üzere ailede herkes leblebiye bayılıyor. Çeşit çeşit leblebi arasında herkesin damak tadına uygun olan bir leblebi çeşidi mutlaka bulunuyor.


Biz kendimize çeşit çeşit çikolatalı leblebi ve acılı leblebi alıyoruz. Karamelli, çikolatalı, beyaz çikolatalı, bitter, kahveli, sade, tuzlu, tuzsuz, acılı, renkli leblebiler mevcut. Arada ismini hatırlamadığım var mı? bilemiyorum. 

Leblebinin kilosu 20,00.-TL. Tavşanlı'ya her geldiğimizde mutlaka hediyelik olarak da leblebi alıyoruz. Çevremizde bu leblebileri seven o kadar çok kişi var ki. Eskişehir'de maalesef bu kadar çeşit yok. Özellikle çikolatalı leblebiyi ben hiç görmedim. 

Leblebiyi altı kâğıt, üstü naylon ambalajlara paketliyorlar. Böylelikle bayatlama süresi uzuyor. Ancak benden tavsiye bir kilodan fazla almayın. Zira ne kadar poşetleme işlemi iyi de olsa, açıldıktan sonra en geç bir hafta içinde tüketmeniz gerek. Zira yumuşadığı zaman bir şeye benzemiyor. Hele ki evde tüketecek çok fazla insan yoksa yarım kilo bile yeterli olabilir. Ayrıca vakumlanmış olarak da satılanları mevcut. Uzun süre saklamak isteyenler bu şekilde vakumlu da satın alabilirler.

Sizler için leblebi çeşitlerini fotoğrafladım. Almak isteyenlere fikir oluşturabilir. Son bir tavsiye daha. Hediyelik olan leblebiler gramaj olarak daha az ve daha pahalı. Hediyelik bile alacaksanız kilo hesabı olanlardan almanızı tavsiye ederim.

Hepinize keyifli bir gün dilerim. Kendinize iyi bakın.

Yeni yazılarımda görüşmek üzere. Hoşçakalın.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.