Ana içeriğe atla

Bitenler - Çöpe Gidenler 12

Merhabalar

Bitenler çöpe gidenler yazımla devam edeyim. Elimde o kadar çok kozmetik yazısı birikti ki önceliği bu yazılara vermek durumunda kaldım. Ancak bunun yanı sıra yazılmayı bekleyen kitap yorumlarımda mevcut. Ancak dediğim gibi kozmetik yazılarımı öncelikle bitirip sonrasında sindire sindire kitap yorumlarıma geçeceğim. Bu sefer sadece biten ojelerimi yazdım.

Pastel 144 numaralı ojenin rengini seviyorum. Tam bir yaz rengi. Ancak pastel internet sitesinde satıştan kaldırılmış. Numarası değişmedi ise şayet, üretimden kalkmış. Sürümü ve kuruması güzel. İki kat sürdüğünde tam rengini veriyor. Bulursam yeniden alacağım.

Pastel numarası silinmiş tam görünmüyor ama sanırım 19 renk rakı beyazı. Klasik bir renk yani. Beğendim yeniden alabilirim. Sürüm ve kuruma iyi.Fakat bu yeni renk kataloğunda bu numaranın karşısında başka bir renk var. Alacak olanlar varsa rakı beyazı diye isteyebilirler. Alırken yeni renklere dikkat edin.

Flormar 319 benim vazgeçilmezim diyebilirim. Sanırım genç kızlık zamanlarımdan beri ojelerimin arasından eksik olmaz. Rakı beyazı rengi. No:319 Pastel rakı beyazı ile aynı. Fırça, kuruma ve sürüm gayet güzel. Son zamanlarda pastel ile flormar arasında hangisinin fiyatı daha uygunsa onu alıyorum.

Alix Avien 231 numaralı oje simli metalik ton. Bu ojeyi gri kıyafetlerimle kullanmayı seviyorum. Alix Avien'in fırça yapısı, kuruması ve sürümünü zaten çok beğenirim. Tek olumsuzluk bu ojeye özel değil tabii ki bu, simli ojelerin çıkarırken vermiş olduğu sinir. Yeniden almayı düşünüyorum.

Golden Rose 238 yavru ağzı rengi ojeyi bir bluzum var ve onunla kullanabilmek için almıştım ancak diğer kıyafetlerle de gayet uyumlu. Oje ile ilgili tek olumsuz yorumunun tutma yerini beğenmiyorum. Lütfen tasarımını ve şişeyi değiştirin. Sürerken sıkıntılı bir durum oluşturuyor. Bunun dışında olumsuz bir durum yok. Bu oje de biraz simli. Yeniden alınabilir.

Ojeler hakkında belirtmeden geçmek istemiyorum. Sürekli oje kullananlar bilirler, ojelerin şişeleri yarıya geldiğinde maalesef sünmeye ve fırçaya tam olarak gelmemeye başlıyor. Bu nedenle de ziyan oluyor. Ancak ben biten ojelerimi atmıyorum. Bir tanıdığım eski eşyaları değerlendirip yeni şeyler çıkarıyor. Hatta yaptığı bu eşyalar okul yararına bir kermeste sergilenerek satılıyor. Elde edilen gelir de okul için kullanılıyor. Bu nedenle oğlumun kırılan oyuncakları, evdeki biblolar, çiçekler, artık kullanmak istemediğim takılar vb. yeniden değerlendirilebilir ürünleri arkadaşıma veriyorum. Yeni şeyler üretirken bitmeye yüz tutan ojeleri de yeni oluşturduğu objeleri boyamak için kullanıyor. Böylece hem ziyan olmuyor, hem de bir işe yaramış oluyor. 

Sizlerde bu tür ürünleri değerlendiren arkadaşlarınız, tanıdıklarınız varsa evdeki eşyalarınızın ve ojelerinizin ziyan olmasını önleyebilirsiniz. 

Hepinize bol okumalı ve bakımlı günler diliyorum. Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.