Ana içeriğe atla

Bitenler - Çöpe Gidenler 12

Merhabalar

Bitenler çöpe gidenler yazımla devam edeyim. Elimde o kadar çok kozmetik yazısı birikti ki önceliği bu yazılara vermek durumunda kaldım. Ancak bunun yanı sıra yazılmayı bekleyen kitap yorumlarımda mevcut. Ancak dediğim gibi kozmetik yazılarımı öncelikle bitirip sonrasında sindire sindire kitap yorumlarıma geçeceğim. Bu sefer sadece biten ojelerimi yazdım.

Pastel 144 numaralı ojenin rengini seviyorum. Tam bir yaz rengi. Ancak pastel internet sitesinde satıştan kaldırılmış. Numarası değişmedi ise şayet, üretimden kalkmış. Sürümü ve kuruması güzel. İki kat sürdüğünde tam rengini veriyor. Bulursam yeniden alacağım.

Pastel numarası silinmiş tam görünmüyor ama sanırım 19 renk rakı beyazı. Klasik bir renk yani. Beğendim yeniden alabilirim. Sürüm ve kuruma iyi.Fakat bu yeni renk kataloğunda bu numaranın karşısında başka bir renk var. Alacak olanlar varsa rakı beyazı diye isteyebilirler. Alırken yeni renklere dikkat edin.

Flormar 319 benim vazgeçilmezim diyebilirim. Sanırım genç kızlık zamanlarımdan beri ojelerimin arasından eksik olmaz. Rakı beyazı rengi. No:319 Pastel rakı beyazı ile aynı. Fırça, kuruma ve sürüm gayet güzel. Son zamanlarda pastel ile flormar arasında hangisinin fiyatı daha uygunsa onu alıyorum.

Alix Avien 231 numaralı oje simli metalik ton. Bu ojeyi gri kıyafetlerimle kullanmayı seviyorum. Alix Avien'in fırça yapısı, kuruması ve sürümünü zaten çok beğenirim. Tek olumsuzluk bu ojeye özel değil tabii ki bu, simli ojelerin çıkarırken vermiş olduğu sinir. Yeniden almayı düşünüyorum.

Golden Rose 238 yavru ağzı rengi ojeyi bir bluzum var ve onunla kullanabilmek için almıştım ancak diğer kıyafetlerle de gayet uyumlu. Oje ile ilgili tek olumsuz yorumunun tutma yerini beğenmiyorum. Lütfen tasarımını ve şişeyi değiştirin. Sürerken sıkıntılı bir durum oluşturuyor. Bunun dışında olumsuz bir durum yok. Bu oje de biraz simli. Yeniden alınabilir.

Ojeler hakkında belirtmeden geçmek istemiyorum. Sürekli oje kullananlar bilirler, ojelerin şişeleri yarıya geldiğinde maalesef sünmeye ve fırçaya tam olarak gelmemeye başlıyor. Bu nedenle de ziyan oluyor. Ancak ben biten ojelerimi atmıyorum. Bir tanıdığım eski eşyaları değerlendirip yeni şeyler çıkarıyor. Hatta yaptığı bu eşyalar okul yararına bir kermeste sergilenerek satılıyor. Elde edilen gelir de okul için kullanılıyor. Bu nedenle oğlumun kırılan oyuncakları, evdeki biblolar, çiçekler, artık kullanmak istemediğim takılar vb. yeniden değerlendirilebilir ürünleri arkadaşıma veriyorum. Yeni şeyler üretirken bitmeye yüz tutan ojeleri de yeni oluşturduğu objeleri boyamak için kullanıyor. Böylece hem ziyan olmuyor, hem de bir işe yaramış oluyor. 

Sizlerde bu tür ürünleri değerlendiren arkadaşlarınız, tanıdıklarınız varsa evdeki eşyalarınızın ve ojelerinizin ziyan olmasını önleyebilirsiniz. 

Hepinize bol okumalı ve bakımlı günler diliyorum. Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Ülkü Beşgül Kimdir?

 

Her Çocuk Özeldir Film Yorumu

Merhabalar Senenin son günü izlediğim çok güzel ve özel bir film Her Çocuk Özeldir.

Neden Ajanda Kullanmalıyız? Kaç Tane Ajandam Var?

Merhabalar Dünkü yazımda Çocuklara Ajanda Alışkanlığı Kazandırmak 'tan bahsetmiştim.

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

Rabia Çetin, Beyza Neşe Akkuş - Dedoş'tan Öğrendiklerim

 

Lütfen Dikkatle Okuyunuz!...

Merhabalar Bu yazıyı yazmak uzun zamandır aklımdaydı.

Reşat Nuri GÜNTEKİN - Çalıkuşu

Merhaba dostlar, Hangi kitabı ilk paylaşsam diye çok düşünmeden yıllardır en sevdiğim ve içimde hep sürekli okuma arzusuyla dolduğum Reşat Nuri Güntekin'in unutulmaz eseri, hakkında film ve diziler yapılan Çalıkuşu ile başlamak istedim.

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2