Ana içeriğe atla

3.Üsküdar Sahaf Festivali 08-23 Ekim 2016

Merhabalar

Küçüklüğümde TRT kanallarında sahaflarla ilgili çıkan programları çok severdim. Genellikle TRT2 kanalında hafta sonları belgesel tarzı programlarda bu tür sahafları anlatan programlara rastlamanız mümkündü. Kitap evlerinden daha çok sahaflar ilgimi çekerdi. Neden sahaf derseniz eski kitaplar bana yaşanmışlıkları anımsatır. Her kitabın ayrı bir hikayesi vardır. İçinde geçmiş yatar. Bu nedenle de çok hoşuma gider. 

Bilmeyenler için sahafın anlamını da söyleyeyim. Arapça "Yaprak Kâğıt" anlamına gelir. Matbaanın olmadığı zamanlarda yazılanları çoğaltan, daha sonra da bunları ikinci el olarak dağıtan insanlara sahaf denilmeye başlıyor. 

Eskişehir'de öyle sahaf falan bulmanız mümkün olamıyor. Bir kaç ikinci el kitap satan yer var ancak onlara da rağbet gün geçtikçe azaldığından bir bir kapanıyorlar. Al sana işte Eskişehir'i terk etmen için bir neden daha. Neyse konumuza dönelim.

Sıradaki haberimiz yine fuar ama bu bildiğiniz kitap fuarı değil. Sahaf festivali. Peki bu festivalde neler mi var? Hemen anlatalım. 

3.Üsküdar Sahaf Festivali 8-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Üsküdar sahilinde ziyaretçileriyle buluşuyor. Festival'de 70 sahaf yer alıyor. Festival süresince eski kitaplar, gazeteler, plaklar, dergiler, el yazmaları, eski paralar, nostaljik fotoğraflar ve daha bir çok sahafiye bulabilirsiniz.

Ayrıca festival süresince 8-15 ve 22 Ekim tarihlerinde Müzayede düzenlenecek. Müzayede saatleri 15:00 olarak belirlenmiş.


Sahaf Festivaline ilişkin Yerleşim Planını da aşağıda paylaştım. Üsküdar Belediyesi ve İlke Ajans desteği ile gerçekleşen festivalle ilgili ayrıntılı bilgilere Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Sahaf Festivali internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Şayet İstanbulda iseniz ya da bu tarihler de İstanbul'a gidecekseniz uğramanızı tavsiye ederim. (Laf aramızda eşimi kandırabilirsem festival bitene kadar bir hafta sonu İstanbul'a kaçmayı planlıyorum.)

Keyifli okumalar ve fuarlar diliyorum.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Yeşil Yol