Ana içeriğe atla

Özlem Yalçınkaya - Aşk Karası


Merhabalar

Malum dünkü yazımda Özlem Yalçınkaya'nın Aşk Karası kitabını bir günde okuduğumu söylemiştim. Gerçekten de bir solukta okunacak bir kitaptı. Sıcak sıcak sizlere yorumlarımı aktarmak istiyorum. 



Karan Paşazade. Soyadı gibi neredeyse saraylara benzeyen bir evde yaşıyor. Maddi durumu iyi. Hayatta olan tek eksiği ablasının yüzünün gülmemesi. Bunun sebebi olan kişiye de kendi elleriyle dersini verememiş olması. 

Firuze. Boynu bükük, ezik, hayattan umudunu kesmiş yaralı güvercinimiz. 

Karanın ablası bir adama aşık olur ve ondan hamile kalır. Ancak adam o kadar acımasızdır ki, kadına çocuğunu aldırmasını söyler. Fakat kadın razı gelmediğinde kendi çocuğunu anne karnında öldürmekten çekinmez. Ablası senelerce çocuk özlemi çekmiştir ve seneler sonra bir evlada kavuşacağını düşünürken, yine ellerinden kayıp gitmiştir. Uzun süre tedavi görür ve bu tedavi sırasında kardeşi kendine bir söz verir. Bunu yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecektir.

Karan, bebeğin babası olan Faruk'a bir plan hazırlar. Planı tıkır tıkır işleyecektir ve Faruk kızının acısını, tıpkı ablası gibi yüreğinde hissedecektir. Karan'ın planına göre Firuze'yi bir gecede alacak, genç kızlık hayallerini yıkacak ve tıpkı ablası gibi O'da ortada kalacaktır. Karan'ın her şeyin biteceğini düşündüğü o gece hiçbir şey istediği gibi gitmez. Çünkü Karan'ın Firuze ile ilgili daha doğrusu Firuze'nin ailesi ile ilgili bilmediği sırları vardır ve Karan kendi oyununu başka şekilde oynamaya karar verir. Fakat bu oyun sandığı kadar kolay mıdır? ve her şeyden daha önemlisi Karan bu oyunun içinde hakemken nasıl birden oyuncu durumuna düşecektir?

Özlem Yalçınkaya'nın Aşk Karası kitabını iyi ki alıp okumuşum. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen çok beğendim. Olayların içinden çıkan olaylar insanın kitabı elinden bırakmamasına neden olurken, aşk,nefret, aile bağlarının ve affetmenin bir kez daha sorgulanacağı bir kitap olmuş.

Karan'a kitabın ilk başında çok kızdım. (Kafa atmak istediğim doğrudur) Fakat ilerleyen bölümlerdeki " Meleğim" çok hoşuma gitti. Karan'ın mavi, Mavi'nin ise nasıl kara olabileceğini okuyacağımız bir kitap olmuş. İnsan bir çift göze bakıp dalıp gider mi? Gider. (Kendimden biliyorum)

Keyifli Okumalar Dilerim.

Tanıtım Bülteninden


Kader, bu kez yazıldığı gibi yaşanmayacaktı. Ani bir evlilik ve hesapsız duygular…

Kan kokarken ellerinin istediği sadece intikamdı.  Kalbine apansız giren bir kadının mavi gözleri bunu değiştirebilir miydi?
Karan… Zifiri karanlığından vazgeçmeye çalışan, hayatı kördüğüm olmuş, duyguları darmadağın olmuş bir adam…
Firuze… Geceden kendine küçük roller çalan, bir çift göze hasret bırakılmış yaralı bir kadın…
Kirli bir intikam için kurulan karanlık planlar, son mektuba düşen kandamlası ile bozulunca… 
Aşk Karası yüreklere çalınmak için gün sayacaktı.
Bu salt bir aşk kitabı değil…
Nefes kesen bu hikâye hayatın ta kendisi!
Karanlığın maviyle sınanmasını okurken içinizdeki iki rengi sorgulayacaksınız.


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 376

Eftalya Kitap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.