Rodrigo Cortés Olağanüstü Yıllar
“Büyümekle umutları yitirmenin aynı şey olduğunu henüz bilmiyordum.”
Rodrigo Cortés’in Olağanüstü Yıllar’ı 1902’de Salamanca’da, orta halli bir ailede dünyaya gelmiş, özgür ruh Jaime Fanjul’un serüvenlerini anlatıyor. Seyahatleri boyunca görmediği kalmaz kahramanımızın; kâh sahiplerini eşek sudan gelinceye kadar döven kölelerle tanışır kâh düşünce gücüyle çalışan arabalar görür, bu da yetmezmiş gibi, Paris’in nasıl yerle bir olduğuna bile şahit olur.
Olağanüstü Yıllar büyülü gerçekçiliğin çağdaş örneklerinden biri. Hem bir bildungsroman hem de İspanyol edebiyatının Ramón del Valle-Inclán’dan beri gelen mizahi ve ironik üslubunun bayrak taşıyıcısı.
İspanya’nın en çok okunan yazarlarından, aynı zamanda ödüllü yönetmenlerinden Rodrigo Cortés’ten Tormes ve Seine nehirleri arasında kısa paslaşmalar.
Yaşamak kendinle çelişmektir. Bilmeden yanılmak ve bunu sonradan bilmektir. Deri, boy, saç modeli, kriter değiştirmektir. Uzun vadede ve kısa uçuşta işe yarar, neyin geleceğini tahmin etmenin veya neler olduğunu anlamanın bir yolu yoktur, her türlü analiz girişimi bavulu üzerine oturarak kapatmaya benzer, her türlü tarafsızlık iddiası acilen hayal kırıklığına uğratılır.
Basım Yılı : 2026
Sayfa Sayısı : 424
Çevirmen: Çağla Soykan
Everest Yayınları
Reklam değildir. Gönüllü paylaşımdır.
Yorumlar
Yorum Gönder
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.