Fethiye'de Orman Yangını Panik Yarattı: Karagedik Mahallesi'nde Konutlar ve Huzurevi Boşaltılıyor
Muğla'nın gözde turistik ilçesi Fethiye'de, akşam saatlerinde başlayan orman yangını, bölge halkını alarma geçirdi. Karagedik Mahallesi yakınlarında saat 19.30 sularında çıkan yangın, kısa sürede şehir merkezine doğru ilerleyerek ciddi bir tehdit oluşturdu. Vatandaşların yoğun duman bulutlarını fark etmesi üzerine yapılan ihbarlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaştı ve olay yerine çok sayıda itfaiye ile orman ekibi sevk edildi.
Şiddetli Rüzgar Yangını Büyüttü
Bölgede etkisini gösteren kuvvetli rüzgar, alevlerin kontrolsüz bir şekilde geniş bir coğrafyaya yayılmasına neden oldu. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın, yerleşim alanlarına daha da yaklaşırken, ekiplerin karadan ve havadan yürüttüğü söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yangının şehir merkezine olan yakınlığı, tedirginliği artırırken, yetkililer olası senaryolara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.
Tahliye Kararı Alındı: Huzurevi ve Evler Boşaltılıyor
Yangının tehdit ettiği güzergah üzerinde bulunan mahallelerde, can güvenliğini ön planda tutan yetkililer, önlem amaçlı tahliye kararı aldı. Özellikle hareket kabiliyeti kısıtlı yaşlıların bulunduğu huzurevi, ilk etapta boşaltılan noktalar arasında yer aldı. Bunun yanı sıra yangına en yakın konumdaki bazı müstakil evler ve apartmanlar da tahliye edilerek, sakinler güvenli bölgelere yönlendirildi. Tahliye işlemleri, ekiplerin koordineli çalışmasıyla sakin ve kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor.
Soğutma ve Kontrol Çalışmaları Sürüyor
Havadan helikopterler ve yangın söndürme uçaklarıyla yapılan müdahalenin yanı sıra, karadan arazöz ve iş makineleriyle de alevlere set çekilmeye çalışılıyor. Rüzgarın zaman zaman hız kesmesi, ekiplere kısmi avantaj sağlarken, yangının çevredeki ormanlık alana daha fazla yayılmaması için yoğun bir gayret gösteriliyor. Soğutma çalışmaları gece boyunca sürecek ve yangının tamamen kontrol altına alınması hedefleniyor.
Yetkililer, vatandaşları panik yapmamaları ve acil durum ekiplerinin yönlendirmelerine harfiyen uymaları konusunda uyarıyor. Yangınla ilgili gelişmeler anlık olarak takip edilirken, bölgeye yaklaşan vatandaşların güvenlik şeridine girmemeleri önemle rica ediliyor.
Yorumlar
Yorum Gönder
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.