Ana içeriğe atla

Martin Heidegger - Sanat Eserinin Kökeni

 

Martin Heidegger Sanat Eserinin Kökeni

Sanat Eserinin Kökeni, Heidegger’in ilk defa 13 Kasım 1935’te Freiburg’ta sunduğu bir konuşmaya dayanıyor. Heidegger bu konuşmayı 1936’da Zürich’te tekrar etmiştir. Elinizdeki çeviriye esas alınan Toplu Eserlerdeki versiyon ise bu konuşmaya dayanan üç metinden ve ilave iki açıklamadan meydana geliyor. İlk üç metin 17 Kasım, 24 Kasım ve 4 Aralık 1936’da Frankfurt’ta sunulmuş ve 1950’de Holzwege [Patikalar] isimli derleme kitabında Sanat Eserinin Kökeni başlığıyla yayımlanmıştır. Dördüncü metin olan Son Söz daha sonra yazılmıştır. Beşinci ve son metin olan Ek ise 1956’da kaleme alınmış ve 1960’ta yayımlanan gözden geçirilmiş ve geliştirilmiş edisyonunda yer almıştır.

Kendi ifadesiyle sanat eserinin “nereden ve ne sayesinde ne ise o olduğunu ve nasıl olduğunu” ele alan Heidegger, konunun tüm ayrıntılarına ilişkin kendine özgü bir patika açıyor.

Basım Yılı : 2024

Sayfa Sayısı : 104

Çevirmen : Kaan H. ÖKTEN

Alfa Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Peyniraltı Edebiyatı Dergisi

  Merhabalar Peyniraltı Edebiyatı Dergisi kitap alışverişim sırasında hediye olarak gönderilen bir dergiydi. Benim gibi meraklı olabilecek kişiler için dergi içeriğini ve yayımlanan bir kaç şiiri paylaşıyorum. 

Sabahattin Ali - Bütün Şiirleri Kitap Tanıtımı

"Aşkını candan duymuşum

Aşkın Nur Karataş - Karga

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Aşkın Nur Karataş - Kartanesi

Merhabalar Aldığım kitapları bitirme derdine düştüm. En azından her yazardan bir kitap okumak istiyorum ve elime bu sefer Aşkın Nur Karataş'ın Soğuk Serisi geçti. İlk kitap Kartanesi ikincisi ise Mücevher.

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Öğretmenler Günü İkram Sorunsalı

Merhabalar Geçtiğimiz haftalarda  Öğretmenler Günü Hediye Sorunsalı  ile ilgili bir yazı yazmışım.

Ahmet Altan - Zarlar

 

Saç Bakım Ampulleri

Merhabalar Saçıma boya sürmediğim eski zamanlarda, hatta doğru dürüst şampuan bile kullanmazken (o zamanlar yeşil Kafoğlu sabun vardı ve kesinlikle candı.) saçlarımın bakımı ihmal etmemeye çalışırdım. Kendimi bildim bileli saç bakımına özen gösteririm.