Ana içeriğe atla

Saç Bakım Ampulleri

Merhabalar

Saçıma boya sürmediğim eski zamanlarda, hatta doğru dürüst şampuan bile kullanmazken (o zamanlar yeşil Kafoğlu sabun vardı ve kesinlikle candı.) saçlarımın bakımı ihmal etmemeye çalışırdım. Kendimi bildim bileli saç bakımına özen gösteririm. 
Bugün sizlere saçlarıma uyguladığım bakım hakkında biraz bilgi vermek ve şampuanımın içine koyduğum ampullerden bahsetmek istiyorum.

Şampuanların malum en masum olanlarının bile içeriklerinde maalesef kimyasal olduğunu biliyoruz. Bu nedenle saçların dökülmesi de kaçınılmaz oluyor. Saçları beslemesi için eskiden beri bepanthen, bemiks ve evin üçlüsüne güveniyorum. Yalnız bu arada belirtmeden geçemeyeceğim uzun zamandır bu üçlüyü evde bittiğinden ve almak da hep sonradan aklıma geldiğinden kullanamıyordum. Geçenlerde eczane de ilaç alırken aklıma geldi ve hemen aldım. 

Şimdi gelelim bu ampulleri nasıl kullandığımıza. Normalde bana denilen iki yöntem var. Ancak benim çok vaktim olmadığı için ben daha pratik olanını tercih ediyorum. Birinci yöntemden başlayayım yani biraz zahmetli olanı. Bütün ampulleri bir kabın içine kırıp, elde ettiğimiz karışımı saç diplerimize sürüp iki saat kadar bekliyoruz. Hatta sıcak havlu ile sararsak daha iyi olacağını söylemişlerdi. Ancak ben bu işlemi maalesef vaktim olmadığı için uygulayamadım. Bana daha pratik gelen ikinci yol ise her bir ampulden birer adet şampuan kutusunun içine kırmak. 200-250 ml. şampuan içine birer tane kırmak yeterli oluyor. Şişe büyüdükçe ampul sayısını arttırmak daha iyi. Yalnız bu ampulleri eczaneden alırken yanında şırıngada alın. Zira ampulleri boşaltmak sıkıntılı. Şırınga ile çekip hemen şampuan kutusuna aktarırsınız.

Bu bakım ampullerinin fiyatı sanırım üçü 20,00.-TL civarındaydı. Saçlarınızın dökülme sorununa iyi geleceğini söyleyebilirim. Çoğu kuaför arkadaşımda zaten bu bakımın saçlarımız için iyi geldiğini, beslediğini, arada sırada da olsa bu bakımı uygulamamız gerektiğini söyledi. Eskiden beri kullanan biri olarak kesinlikle ampulleri öneriyorum. Özellikle kimyasal şampuanların kötü etkilerinden korunmak için de birebir. Bitkisel şampuanlarla kullandığınızda daha iyi sonuç alacağınızı söyleyebilirim. 

Bugünlük de benden bu kadar. Bakımlı ve bol okumalı günler. Allah'a emanet olun. Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan