Ana içeriğe atla

Metin Şahin - Akıllı Element

 

Metin Şahin Akıllı Element 

Özellikle fen bilimleri ile ilgilenen bilim insanları çok sayıda element keşfetmiştir. Günümüz bilim ve teknolojisi de bu elementlerin kullanım şekli ile kendisini geliştirmiştir. Oysa başka gezegenlerde, yıldız sistemlerinde hatta evrenlerde mutlaka ama mutlaka çok farklı elementler vardır. Eğer bunlara ulaşılabilirse o zaman bir canlının yürüyerek Ay’a gidebilmeyi becerebilmesi gibi oluşumlar karşımıza çıkacaktır. Elementlerin kendi atomları bir ölçüde “akıllı”’dır. Böyle kontrol edilebilir bir yapı olmasaydı o zaman bilim ve teknoloji sosyal bilimlerin ötesine geçemeyecekti. Ancak üstte de söz edilmeye çalışıldığı gibi çok daha farklı ortamlardaki çok farklı “akıllı elementler” akıllı düşünebilen canlılara çok daha fazla farklı ve şu an bilinmez uygulamaların kapısını açacaktır. Böyle olması ya da olması gerekliliği kaçınılmazdır. Nasıl ki, doğa ve doğadaki herşey yaşlanıyorsa, bilim ve teknolojinin yaşlanması ise daha ileri gitmesi anlamına gelmektedir. Bilim ve teknoloji kendi kendisini de kontrol edebilir. (Bu bir robotun yaptığı görev ya da iş anlamında değil.) Zamanda yolculukla bilim ve teknoloji farklı bir değer kazanarak Tanrı/Allah’ın yarattığı en üstün canlı olma özelliğine kavuşacaktır. Bunu gerçekleştirecek olan ise yine akıllı ve düşünebilen canlı (insan) kaynaklı olarak yapılacak çalışmalardır.

Basım Yılı : 2024

Sayfa Sayısı : 50

Cinius Yayınları

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Simitli Tost Ve Yumurta Tarifi

Merhabalar Evimizin karşısında bir simit fırını var.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Islak Saçlar Ve Zararları

Merhabalar Çoğumuz ıslak saçların zararlarını bilmiyoruz.

Erdoğan Karabıyık - Urla Esintileri

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Sürprizimi Açıklama Zamanı

Merhabalar Dün duyurusunu yaptığım sürprizin geldi çattı açıklanma zamanı. Benim için çok heyecan verici bir proje olduğunu kabul ediyorum. İçim içime sığmıyor desem yalan olmaz hani. O kadar heyecan yaptım. Allah'ım utandırmasın inşallah.

Saray Sarma (Paşa Lokumu)

Merhabalar Geçenlerde şirketimizin yanındaki şirkette çalışan bir arkadaş saray sarması ya da diğer adıyla sultan lokumu yapmış.

İrmikli Toplar

Merhabalar Bizim ev halkının hiç içi almadığından hiç de sevmezler böyle tatlı falan.