Ana içeriğe atla

Piyasalarda Bugün: 14 Haziran 2024

 

Piyasalarda Bugün: 14 Haziran 2024 

Borsa Yükselişle Kapanışı Gerçekleştirdi! 

Borsa İstanbul'da 14 Haziran Çarşamba günü yatırımcılar için sevindirici bir gelişme yaşandı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 79,44 puan artarak günü yüzde 0,76 değer kazanarak 10.471,32 puandan tamamladı. Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören bu yükseliş, son zamanlardaki dalgalanmalara rağmen bir nebze olsun moral bulmalarını sağladı.

İşlem Hacmi ve Sektör Performansı:

  • Toplam işlem hacmi 96,4 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu rakam, son zamanlarda nispeten yüksek hacimli işlem günlerinden biri olarak öne çıktı.
  • Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 6,53 ile spor sektörü oldu. Spor hisseleri bu yükselişle son zamanlardaki yatırımcı ilgisini perçinlemiş oldu.
  • En çok değer kaybeden sektör ise yüzde 0,52 ile turizm sektörü oldu. Turizm hisseleri bu düşüşle son zamanlardaki dalgalanmalarına devam etti.
  • Bankacılık endeksi yüzde 0,38 ve holding endeksi ise yüzde 0,33 değer kaybetti.

Küresel Piyasalardaki Durum:

Küresel pay piyasalarında ABD'de hem tüketici hem de üretici enflasyonunun beklentilerin altında kalmasına rağmen karışık bir seyir izlendiğini aktaran analistler, bu durumun yatırımcıların risk algısını etkilediğini belirttiler.

Haftaya Dair Öngörüler:

Kurban Bayramı tatili nedeniyle pazartesi, salı ve çarşamba günü yurt içi piyasaların kapalı olacağını aktaran analistler, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı, Çin'de sanayi üretimi, perakende satışlar, Avro Bölgesi'nde enflasyon, tüketici güven endeksi, ABD'de sanayi üretimi, perakende satışlar, konut başlangıçları ve inşaat izinleri, Japonya'da enflasyon ile ABD'de ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) öne çıkacağını dile getirdiler.

Teknik Göstergeler:

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 seviyelerinin direnç, 10.400 ve 10.300 puanın destek konumunda olduğunu kaydeden analistler, yatırımcıların bu seviyeleri takip etmesini tavsiye ettiler.

Borsa İstanbul'da 14 Haziran'da yaşanan yükseliş, yatırımcılar için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Haftaya dair öngörüler ise yurt içi ve yurt dışı piyasalarda önemli gelişmelerin yaşanacağına işaret ediyor. Yatırımcıların bu gelişmeleri yakından takip ederek bilinçli yatırım kararları vermeleri önemlidir.

Not: Bu bilgiler 14 Haziran 2024 tarihindeki piyasa verilerine dayanmaktadır. Yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmanız ve bir uzmana danışmanız önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

İçeriklerim Kopyalanıyor

Bugün  Kitaplara Kaçanlar  bloğu ile içerik çalınması ile ilgili konuştuk ve bunun üzerinden çok geçmeden benim içeriklerimin otomatik olarak kopyalandığını tesadüfen fark etmiş bulunuyorum.

Fatih Murat Arsal Röportajı - 2 Kitap Hediye

Merhabalar Yazar röportajlarımıza çok sevdiğim aşkı yazan adam Fatih Murat ARSAL ile devam ediyoruz. Kendisine bu keyifli röportaj için tekrar teşekkür ediyor ve sizleri röportajımızla baş başa bırakıyorum.

Mimlendim ve Mimledim 37 - Hangi Yazınız Silinirse Üzülürsünüz?

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam

Merhabalar Kısa zaman önce piyasa çıktı Ece Ablam'ın kitabı. Kendisi sağolsun bana nezaket gösterip okumam için kitabını hediye etti. Tekrar kendisine çok teşekkür ederim.

Kestane Nasıl Pişirilir?

  Merhabalar Kış geldi.

Mimlendim ve Mimledim 26 - Blog Muhasebesi

Merhabalar Blogcu Sultan  blog muhasebesi mim başlatmış ve sağolsun beni de mimlemiş.

Ne Zaman Akıllanacağız?

Merhabalar Son zamanların gündemindeki konu malum Çiftlik Bank ve Çiftlik Bank mağdurları.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Babannemden Güzel Haberler Var

Merhabalar Babaannemin rahatsızlık süresince destek olan, dua eden ve yanımda olan herkese sonsuz teşekkürler. Gerçekten güzel dostlar biriktirmişim. Çok fazla arayan soran oldu.