Ana içeriğe atla

Varsayalım İsmail

 

Varsayalım İsmail

Herkese Merhaba,

Bu sıralar kafayı fena şekilde rahmetli Ferhat Şensoy'a takmış durumdayım. Nedendir bilmiyorum "Ortaoyuncular" youtube kanalındaki tiyatrolarını izlemekle işe başladım. Şayet toplayabilirsem kitaplarını da okumayı dülünüyorum. Zamanında Eskişehir'e Ferhangi Şeyler oyunu birkaç kez geldiğinde ya parasızlıktan, ya da zamanlıktan oyunlarına gitmek kısmet olmamıştı. 

Çocukken izlediğin o zamanlarda pek anlam veremediğim ancak şu anda izlerken bazı şeylere atıfta bulunulduğunu düşündüğüm Varsayalım İsmail televizyon dizisini izledim. Bazen bazı şeyleri yeniden yeniden ve yeniden izlemek gerekiyor. Bunlardan biri de bence Ferhan Şensoy eserleri. İzledikçe ve okudukça sizlere yazmaya devam ederim. Varsayalım İsmail izleyecek olanlara  şunu söylemeden geçmek istemiyorum zira izleyecek olanlar öyle mantıklı bir dizi beklemesinler. Absürt bir dizi. Leyla ile Mecnun gibi düşünebilirsiniz. Ben izlerken çok keyif aldım. 

Dizinin konusu kısaca İsmail'in rüya ile gerçeklik arasındaki gidiş gelişlerini anlatıyor. Rüyada sanırken gerçek hayatta, gerçek hayatta sanırken rüyada çıkıyor. Bazı yerlerde beyin devrelerinizi yakabilirsiniz. Ancak dediğim gibi ben izlerken çok eğlendim.

Derya BAYKAL, Rasim ÖZTEKİN, Tarık PABUÇCUOĞLU, Zuhal OLCAY, Bican GÜNALAN, Bülent KAYABAŞ gibi daha bir çok usta oyuncuyu kadrosunda barındıran dizi oyuncu kadrosu ile bile izlemeye değer.

Varsayalım ile başlayan varsayımları bana göre çok mantıklı. Bazen bazı şeyleri varsaymak gerekmiyor mu? Varsayalım ben varım, varsayalım ben yokum. Ne olacak? Varsayalım İsmail benim. Ne olacak? PARDON YANİ.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Hayatımda Neler Oluyor?

 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Atık Pil Nedir? Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  Merhabalar Oğlumla geçen gün biten saatin pilini değiştirirken oğlumu denemek için elimdeki atık pili çöpe atmasını söyledim.

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Tarihte Bugün 03 Mayıs

Ömür İklim Demir - Muhtelif Evhamlar Kitabı