Ana içeriğe atla

Yalan Rüzgarı Dizisi ile Nostalji

 

Herkese Merhaba,

Mutfakta yemek yaparken aklıma gelen bir dizi ile azıcık nostalji yapalım. Nereden aklıma geldi bilmiyorum ama kendimi yaşlanmış hissettim. Ne kafdar uzun zaman oldu yayımdan kalkalı ve biz izlemeyi bırakalı. 

Çocukken her gün TRT2 kanalında akşam saatlerinde yayımlanırdı. Her ne kadar yaşımıza uymuyor olsa da, o zamanlar fazla kanal olmadığından oturur izlerdik. Hatta izlemek için derslerimizin bitmesi şart koşulurdu. Hoş kaldığımız odada hem yaşayıp, hem uyunduğu için bunun da pek yaptırımı olmuyordu. Ders çalışıyor ayağına dizi izleme keyfi, paha biçilemez.

Dizi ile ilgili ufak bir araştırma yaptım. Yeniler bilmez ama eskiler içinde ufacık bir nostalji olsun istedim. Hadi bakalım. Eskileri yad edelim.

Yalan Rüzgarı: Genoa City'nin Efsanevi Hikayesi

"Yalan Rüzgarı," Amerikan pembe dizilerinin öncülerinden Lee Phillip Bell ve William J. Bell tarafından yaratılan ve 26 Mart 1973'te CBS'de ilk kez izleyiciyle buluşan bir dizi olarak tarihe geçti. 2023-2024 sezonunda 50. sezonunu kutlayarak, dünya televizyon tarihinde en uzun soluklu pembe dizisi ünvanını kazandı.

Türkiye'de Yola Çıkan Yalan Rüzgarı

Türkiye'deki serüvenine 1 Ocak 1990 tarihinde TRT 2'de başlayan Yalan Rüzgarı, önceki dizisi Zenginler de Ağlar'ın izleyiciyle vedalaşmasının ardından ekranlara adım attı. ABD'de 17 yıl boyunca kazandığı deneyimle 3263. bölümden itibaren Türk izleyicisiyle buluştu ve başlangıçta 65 bölüm olarak satın alındı.

Dizi, 1994 yılında Show TV'ye transfer olana kadar TRT 2'de izleyiciyle buluştu. Show TV'de geçirdiği yılların ardından, 2003 yılına kadar ekranlardaki yerini koruyarak izleyicilerle bütünleşti.

Karakterler ve Derin Hikayeler

Yalan Rüzgarı, unutulmaz karakterleriyle izleyiciyi Genoa City, Wisconsin'e taşıyarak zengin ve güçlü ailelerin karmaşık dünyasına davet ediyor. Nikki Newman, Victor Newman, Jack Abbott, Ashley Abbott, Katherine Chancellor, John Abbott, Jill Foster Abbott ve Paul Williams gibi karakterler, izleyicilere yıllarca süren bir aile dramının içinde kendilerine yer bulma fırsatı tanıdı.

Dizideki önemli hikayeler arasında Nikki Newman ve Victor Newman'ın tutkulu aşkı, Katherine Chancellor ve John Abbott'ın dokunaklı ilişkisi, Paul Williams ve Nikki Newman'ın karmaşık aşk hikayesi, Abbott kardeşlerin duygusal yolları ve Jill Foster Abbott ile Brad Carlton'ın ilişkisi gibi derinlemesine işlenmiş konular dikkat çekiyor.

Türkiye'deki İzleyici Bağlılığı ve Başarı

Yalan Rüzgarı, Türkiye'de de olağanüstü bir başarı elde etti. Onlarca yıldır ekran başında izleyicileri etkileyen dizi, Türk televizyon tarihinde iz bırakan pembe dizi anılarından birini oluşturdu. TRT ve Show TV'deki yayın dönemlerinde geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Yalan Rüzgarı, Türkiye'de iz bırakan ve unutulmaz bir televizyon deneyimi sunan nadir yapımlardan biridir.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve mutlu bir gün olsun.

Hoşça kalın.

Yorumlar

  1. Dallas ve bu diziyi yıllarca izledik ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Ay evet o Dallas neydi ya. Bak iyi aklına geldi. Kim kiminle nerede belli değil:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

A101 Oje Alışverişim

Merhabalar Oje severlere çok güzel bir haberle geldim.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Bitenler & Çöpe Gidenler 55

Merhabalar Uzun zamandır bitenler yazısı yazmadım.

Merzifon 4.Kitap Fuarı 02 - 10 Şubat 2019

Merhabalar Kitap fuarlarını gezmeye devam ediyoruz.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Vatan

Herkese Merhabalar Okulum nedeniyle annemle birlikte yürüttüğümüz blogda çok aktif değilim.

Kübra Nur - Çirkin Ördek Yavrusu

Merhabalar Cumartesi gece başlayıp, o gece bitirdiğim bir kitap Çirkin Ördek yavrusu.

Tatil Zamanı

Merhabalar Malum 15 tatil geldi ve bizde yine her yıl olduğu gibi çok şükür tatile çıkıyoruz.

Jenny Han - Güzelleştiğim O Yaz

 

Ahmet Kaya - Giderim