Ana içeriğe atla

Silvia Moreno Garcia - Meksika Gotiği Kitap Tanıtımı

Locus En İyi Korku Romanı Ödülü / Britanya Fantazi En İyi Korku Romanı Ödülü
 
The New Yorker, Vanity Fair, NPR, The Washington Post, Tor.com, Marie Claire, Vox ve Book Riot’a Göre Yayımlandığı Yılın En İyi Kitaplarından
 
1950’lerin Meksika’sında sosyetenin genç gözdelerinden Noemí Taboada gönlünün istediği gibi yaşıyor, eğleniyordu. Ancak yeni evlenen kuzeninden gelen mektupta okudukları onu afallatacaktı. Eşinin onu zehirlediğini düşünen ve birinin ona yardım etmesi için yalvaran kuzeni Catalina’yı görmeye, kentten uzakta bir malikâne olan Doruk Mevki’ye doğru yola çıkan Noemí oraya vardığında ne bulacağından emin değildi. Kuzeninin eşini ve adamın varlıklı ailesini tanımıyordu, gideceği bölge hakkında da çok az bilgisi vardı.
 
Şık kıyafetleri ve kırmızı rujuyla kokteyl partilerine katılmaya daha çok alışkın olsa da önüne çıkan hiçbir zorluktan çekinmeyen Noemí, kuzenini kurtarmak için elinden geleni yapacak, Catalina’nın hem yakışıklı hem de korkutucu eşi Virgil de, ona fazlasıyla ilgi gösteren ailenin ihtiyar reisi Howard Doyle da gözünü korkutamayacaktı. Fakat duvarların ardında pek çok sır saklayan evin kendisinin, Doruk Mevki’nin Noemí’ye oynayacağı oyunlar yeni başlıyordu. Kan ile şiddet, rüya ve gerçek, delilik ve aklıselim birbirine girecek, yeraltına gömülü mazi öyle ya da böyle intikam için tekrar yüzeye çıkacaktı.
 
Yeşimin ve Gölgenin Tanrıları’nın ödüllü yazarı Silvia Moreno-Garcia’dan Meksika Gotiği, türün alışıldık yapısına çağdaş bir bakış açısı sunan, kâbus tekinsizliğine sahip bir roman.
 
“Bir ustalık eseri... kasveti görkemli bir macera, korkutucu, akıllı ve alaycı. Noemí Taboada gizem, skandal ve hayaletlerle dolu bu dünyada muhteşem bir kılavuz.” –Victor LaValle
 
“Meksika Gotiği hem ödümü kopardı hem de aklımı aldı. Silvia Moreno-Garcia bir kere daha türden türe atlayabilen bir büyücü olduğunu kanıtlıyor, günümüzün en heyecan verici yazarlarından.” –Charlie Jane Anders 

Basım Yılı : 2022

Saufa Sayısı : 328

İthaki Yayınları

Çevirmen : Mustafa GÜDÜK

Buradan youtube kanalıma abone olun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi