Herkese merhaba
Patlıcan ve kapya biber 7/24 yesem bıkmayacağım ürünlerden. Öyle ki bu sene 20 kilo patlıcan, 20 kilo kapya biber közleyip dondurucuya koymuş biri olarak ne kadar sevdiğimi varın siz düşünün.
Dondurucuya koyduğum bu ürünleri kendi damak tadıma göre yaptığım bir tarifim var ve bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Hadi o zaman tarife geçelim.
Malzemeler
Közlenmiş patlıcan
Közlenmiş kapya biber
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Sirke
Sumak
Kekik
Süzme yoğurt
Yapılışı;
Patlıcan ve kapya biberleri közleyelim. Közledikten sonra soyup, doğrayalım. Yoğurdumuzu çırpalım. Doğradığımız patlıcan ve biberleri bir kaba alalım. Sarımsakları soyup, havanda iyice ezelim. Üstüne çırptığımız süzme yoğurdu ilave edelim. Son olarak zeytinyağı, tuz, sirke, kekik, sarımsak ve sumak ilave edip iyice karıştıralım. Sarımsakların iyice karışmasına dikkat edin. Bazı yerlerde topak şeklinde kalırsa yerken acı bir sarımsak tadı gelir. Burada sarımsak hafif kendini belli edecek kadar olsa yeterli. Fazlası salatanın önüne geçer. Yapacaklara şimdiden afiyet, bal şeker olsun.
Sağlıklı yaşam sürecinde olanlar içinde aşırı doyurucu, bir o kadar da kalorisiz olan bu salatayı öğünlerinizden eksik etmeyin.
Tarifi BURADAN izleyebilirsiniz.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Çok severim bu ikiliyi. Canım çekti şimdi
YanıtlaSil..
Ebemkuşağı
SilGel hemen yapayım sana :)