Ana içeriğe atla

Köz Patlıcan & Biber Salatası

Herkese merhaba

Patlıcan ve kapya biber 7/24 yesem bıkmayacağım ürünlerden. Öyle ki bu sene 20 kilo patlıcan, 20 kilo kapya biber közleyip dondurucuya koymuş biri olarak ne kadar sevdiğimi varın siz düşünün.

Dondurucuya koyduğum bu ürünleri kendi damak tadıma göre yaptığım bir tarifim var ve bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Hadi o zaman tarife geçelim.

Malzemeler
Közlenmiş patlıcan
Közlenmiş kapya biber
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Sirke
Sumak
Kekik
Süzme yoğurt

Yapılışı;
Patlıcan ve kapya biberleri közleyelim. Közledikten sonra soyup, doğrayalım. Yoğurdumuzu çırpalım. Doğradığımız patlıcan ve biberleri bir kaba alalım. Sarımsakları soyup, havanda iyice ezelim. Üstüne çırptığımız süzme yoğurdu ilave edelim. Son olarak zeytinyağı, tuz, sirke, kekik, sarımsak ve sumak ilave edip iyice karıştıralım. Sarımsakların iyice karışmasına dikkat edin. Bazı yerlerde topak şeklinde kalırsa yerken acı bir sarımsak tadı gelir. Burada sarımsak hafif kendini belli edecek kadar olsa yeterli. Fazlası salatanın önüne geçer. Yapacaklara şimdiden afiyet, bal şeker olsun.

Sağlıklı yaşam sürecinde olanlar içinde aşırı doyurucu, bir o kadar da kalorisiz olan bu salatayı öğünlerinizden eksik etmeyin.

Tarifi BURADAN izleyebilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 2. Bölüm

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi