Merhabalar
Geçenlerde Tarhana Yapımı'nı sizlerle paylaşmıştım. Peki yaptığımız bu tarhanayı nasıl çorba olarak yapacağız? Bunun tarifini de vereyim ki, tarhanayı yaptığınızda benim yaptığım kıvamda içebilesiniz. Hadi o zaman başlayalım.
Malzemeler;
4 kaşık tarhana
1 litre kadar su
Tuz (Kontrollü ekleyin, tarhana da tuzlu çünkü hatta en son bakarak eklerseniz daha iyi olur.)
Sarımsak
Tereyağı
Yapılışı;
4 kaşık tarhana ve suyu bir tencereye alalım. Ocakta karıştırarak pişirelim. Sarımsakları havanda iyice dövelim. Sarımsak biraz belirgin olmalı ki, çorbanızın tadı gelsin. Dövdüğümüz sarımsakları da çorbamıza ekleyelim. Çorbamızın kıvamına göre su ilave edebilirsiniz. Bu nedenle su ve tarhanayı ilk birleştirdiğinizde çok fazla su ilave etmemeye dikkat edin ki çok sıvı olmasın. Çorbamız iyice kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Bir tava içerisinde tereyağını yakacak gibi kıvama getirelim. Servis kasesine aldığımız çorbamızın üzerine bolca tereyağı dökelim. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Bu çorba daha önceder bahsettiğim gibi benim rahmetli anneannem, dedem ve babaannemin sürekli içtiği çorbadır. Sabah kahvaltı niyetine bile içilebilir. Soğuk algınlığı olduğunuz zamanlarda içerseniz şifadır.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.