Ana içeriğe atla

Kışlık Hazırlıkları 1

Merhabalar

Yazın gelmesiyle bende yine kışlık yapma telaşı başladı. Zamanlarını kaçırmadan dondurucuya konması gereken ürünleri ayarlayıp kış hazırlıklarını yapmaya başladım. 

Annem köyden salatalara koymak için nane vermişti. Ancak çok fazla olunca kurtup saklayalım dedim. Nane aslında yıkanmaz ancak ben hijyen takıntım nedeniyle yıkayıp, sebze kurutucuda kuruttuktan sonra kurutma işlemine başladım. Fotoğrafta gördüğünüz nanelerden bir litrelik kavanoz dolusu nane çıktı. Köye gittiğimizde yeniden getirip kurutabilirim. Nane yapısı bakımından en kolay yetişen, sürekli ekim gerektirmeyen bir ürün. Bu nedenle elimizde bolca oluyor ve kurutup saklıyoruz.

Not: Yıkadığım için bir kısmı hafif kararma yaptı. Kararma olursa şaşırmayın. 


Footğrafta gördüğünüz taze soğan ve taze sarımsak karışımı. Köyden getirdiğim taze soğan ve taze sarımsakları bu şekilde yıkayıp doğrayıp dondurucuya atıyorum. Kışın taze soğan pahalı, taze sarımsak bulmak imkansız olunca bu şekilde bir çözüm buldum. Yazdan hazırladığım bu ürünleri kışın  omletlerde kullanıyorum. Elimin altında hazır  ürün oluyor. Tabi bu ilk başlangıç ürünleri. Yaz yeni başlıyor ve ben daha çok taze soğan koyacağım. Köydekiler bitince pazardan alıp ilave ediyorum. Şimdilik köyden alıp koymaya devam.



Bezelyenin tam zamanı hatta bitmek üzere bile diyebiliriz. Her sene mutlaka bezelye alıp dondurucuya atıyorum. Özellikle oğlum tam bir bezelye hastası. Geçen sene yirmi kilo koymuştum ancak hepsi bitmedi, birazı kaldı. Bu nedenle bu sene on kilo aldım. Hatta sizlere fikir olması açısından net çıkan bezelyeyi tarttım. On kilo bedelyeden 4.500 kg bezelye içi çıkıyor. Yani neredeyse yarı yarıya diyebiliriz. Bu da zaten bize kış döneminde fazlasıyla yeterli olur. Eski bezelyeleri kışa kadar tüketip, bu kalanları da kışın tüketmek niyetindeyim. Allah'ım yaptıklarımızı ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah.

Şimdilik kışlık hazırlıklarım bu kadar. İlerleyen zamanlarda yaptıklarımı yine sizlerle paylaşırım. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Ne kadar güzel emeklerinize sağlık bende çok severim böyle hazırlık yapmayı ama siz erken mi başladınız sanki =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelam- Kibar;
      Aslında erken değil. Bezelye bitmek üzere. Her şeyin zamanı farklı:) Çok teşekkürler:)

      Sil
  2. Nane yıkanır bende yıkıyorum bir demet haline getirip iple bağlayıp çamaşır teline asıyorum.. biraz duruyor güneşte suyu gidiyor. gazete kağıdı serili tepsiye yapraklarını koparıp oda içinde bir kaç gün kurumaya bırakıyorum. ufalanılacak duruma geldiyse ufalayıp elekten geçiriyorum. irilerini çorbaya salataya incelerini yemeklere kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğimin iklimi;
      Genellikle yıkamayan çok insan gördüm ne yazık ki. Bende robattan geçiriyorum. İyi oluyor:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi