Ana içeriğe atla

Balkabaklı Omlet

Merhabalar

Uzun zamandır denemek istediğim, ancak yeni fırsat bulabildiğim bir tarifle karşınızdayım. Uzun zamandır diyorum çünkü çoğu zaman ya üşendim ya da evde balkabağı olmadığı zamanlarda bu tarif aklıma geldi ve uygulamak istedim. Neyse sonunda isteğime ulaştım. Peki tadı nasıldı? Ben beğendim mi? ve tarifi nasıl? hepsini size anlatacağım. Öncelikle yapılışını anlatayım.

Malzemeler;

Balkabağı (haşlanmış)
Taze soğan ya da kuru soğan tercihe bağlı ancak taze soğan bana kalırsa daha çok yakışıyor.
Sarımsak
Taze zencefil ve zerdeçal (yoksa toz olanını da kullanabilirsiniz)
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Yumurta

Yapılışı;
Zeytinyağında soğan, rendelenmiş zencefil ve zerdeçalı sadece bir tur kavuralım. Haşlanıp, ezilmiş balkabağını da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra tuz ve karabiberi ilave edelim. Çırpılmış yumurtayı da üstüne ekleyip bir kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak omletimizi pişirelim.

Öncelikle balkabağına önyargı ile yaklaşmayın. Tadı tatlı patatesten farklı değil. Üstelik inanılmaz derece tok tutuyor ve lifli ürün olmasından dolayı da bağırsak sağlımız için oldukça faydalı. Özellikle benim gibi kronik kabızlığınız varsa bağırsak sağlınız için bu tarz lifli ürünleri bolca tüketmeniz gerekiyor.

Her ne kadar ev halkı kabağı ziyan ettiğimi düşünmüş olsa da, oğlum tadına baktığında gerçekten de çok beğendi. Sürekli olmamak kaydıyla zaman zaman yiyebileceğini de belirtti. 

Sizlerde bu sağlıklı tarifi mutlaka deneyin. Sağlıklı yaşam sürecimde benim zaman zaman yapacağım tarifler arasında yer almayı başaran tarfilerden biri oldu. Şimdiden deneyen herkese afiyet bal şeker ve bol eksi olsun inşallah.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Kabağı çok seviyorum tam mevsimi bir de bazen değişik bir şeyler yapmak istiyor insan umarım üşenmeyip denerim (:

    YanıtlaSil
  2. balkabağını normalde yemem ama böyle güzel olacağını düşünüyorum şu an sanırım bunu yapacağım. Tadını hiç bilmiyorum çünkü çok teşekkür ederimm :))

    YanıtlaSil
  3. Bizim minik pek sevmiyor kabağı. Belki böyle sever. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?