Ana içeriğe atla

Nina George - Edebiyat Eczanesi Kitap Tanıtımı


Gemiye kitap ekecekmiş, öyle diyor, “ruhlar için kâğıttan kayıklar…” Gemi bitince bir eczane olacakmış, hiçbir ilacın çare olamadığı duygulara karşı bir edebiyat eczanesi.
 
Parisli kitapçı Jean Perdu’nün çok özel bir yeteneği vardır: hangi kitabın hangi acıyı çeken insana iyi geleceğini anlamak… “Edebiyat Eczanesi” adını verdiği gemisine gelen ziyaretçilerini, okumalarını önerdiği kitaplarla tedavi eder. Fakat bir gece kendisi uykudayken ardında yalnızca bir mektup bırakıp ortadan kaybolan güzel sevgilisi Manon’u hâlâ özlemekte, kitaplarla bile şifa bulamamaktadır. 

Manon gideli yirmi bir yıl olmasına rağmen Perdu, genç kadının bıraktığı mektubu okumaya hiç cesaret edememiştir. Ancak bir yaz günü her şey aniden değişir. Sonunda Perdu, kitap gemisinin bulunduğu limandan ayrılacak, kayıp aşkının peşine düşecek ve lavanta kokulu Provence’a doğru yelken açacaktır.

Edebiyat Eczanesi gelmiş geçmiş bütün kitaplara bir aşk mektubu niteliğinde. Hikâyelerin insanın hayatını değiştirebileceğine inananlar için bir tutam macerayla, leziz anlarla ve nefes kesici manzaralarla dolu sihirli bir aşk yolculuğu… 
  
“Bu kitabı okuduktan sonra siz de gökyüzünde kendi yıldızınızı aramaya başlayacaksınız.”
Literaturmarkt
 
“Bu kitap renkleri, dokuları ve aromalarıyla sizi içine çekecek ve aşkın kurtarıcı gücüyle sarıp sarmalayacak.”
Charlie Lovett
 
“Aşk acısı çekenler, teselli arayanlar ve güzel hikâyeleri sevenler için harika bir kitap. Sihirle, ışıkla, güneşle dolup taşan bir yolculuk hikâyesi…”
Stadtlichter Lüneburg
 
“Nina George size başınızı döndürecek bir edebiyat kokteyli ve tüm duyularınıza hitap edecek lezzetler ikram ederek sıra dışı bir romantizm sunuyor.”
Mail on Sunday
 
“Kayıplara, tutulmamış yaslara, dostluğun, unutmanın ve yeni baştan başlamanın ne anlama geldiğine dair son derece güçlü ve
ilham verici bir hikâye…”
Your Weekend
 
“Okurken satırlardan lavanta kokusu alabilir, Provence güneşinin içinizi ısıttığını hissedebilirsiniz. Aşka ve hayata dair muhteşem bir hikâye…”
Suite101
 
“Bu kitabı Jean Perdu’nün ‘Edebiyat Eczanesi’nde elinize aldığınızı hayal etmek hiç de zor değil.”
Der Sonntag

Basım Yılı : 2020

Sayfa Sayısı : 360

Pegasus Yayınları

Çevirmen : Regaip Minareci

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Cevdet Pişkin - Rüzgarla Gelen Hüzün

 

28 Gün Meydan Okuma 14.Gün

Merhabalar Meydan okumanın 14.gününde öyle bir soru geldi ki; insanın bu soruyla ilgili bir hafta düşünmesi, hatta üstüne istiareye yatması gerekirken bu soruda yine benim için kolay sorulardan biri oldu.

Erol Köker Kimdir?

 

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Rachel Cusk - Övgü

 

Sermet Muhtar Alus - Eski İstanbul’dan Hikayeler (1935-1950)

 

Bir Tren Bekleniyor Radyo Tiyatrosu