Ana içeriğe atla

Yağ Yakan Kahve

Merhabalar

Sizlere her sabah içtiğim, yağ yakımına ve tok tutmasına yardımcı olduğuna inandığım kahve tarifini vermek istiyorum. Bu kahveyi keşfettiğimden bu yana gerçekten de kahvaltı saatine kadar hem tok tuttuğu, hemde metabolizmamın hızlandığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Hadi gelin tarifine geçelim. 

Öncelikle filtre kahveyi sevdiğimiz şekilde hazırlıyoruz. Filtre kahve sevmeyenler Türk kahvesi ile de hazırlayabilirler. Kahveyi hazırladıktan sonra içine söylediğim ürünlerden çay kaşığının ucuyla olmak koşuluyla tereyağı, Hindistan cevizi yağı ve tarçın ilave ediyoruz. Sonrasında afiyetle içiyoruz. Ben filtre kahveyi bu malzemeleri ilave ettikten sonra blend edip köpürtüp içiyorum. Hem daha güzel tadı oluyor, hem de malzemeler çok güzel karışıyor. Ancak bu işlem şart değil. Yapmasanız da olur. 

Bu kahveyi önerdiğim herkes şu ana kadar çok memnun kaldı. Bu kahvenin diğer adı kurşun geçirmez kahve olarak da geçiyor. Bulandan Allah razı olsun diyeceğimiz bir tarif. Sizlerde mutlaka deneyin derim. Hatta sevgili Zuzum filtre kahve sevmemiş olmasına rağmen sevdi. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar


  1. Bi ara yeşil kahve denemiştim yağ yakıyo diye az kaldı kahve içmeyi bırakacaktım :))

    YanıtlaSil
  2. ilginç bir tarif yarınki kahvemde deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Tarifi not aldım deneyeyim ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi