Ana içeriğe atla

Lois Greiman - Eve Dönüş


 Merhabalar
Uzun zaman önce aldığım ve kitaplıkta bekleyenlerden okumaya heveslediğim zamanda okumaya karar verdiğim bir kitap Eve Dönüş. Kitabın konusuna bakalım. Sonrasında da yorumuma geçelim. 

Casie Carmichael uzun yıllardır doktor olmanın hayalini kurmaktadır. Ancak içinde bulunduğu şartlar nedeniyle bu isteğini gerçekleştiremez. Ertelemek zorunda kalır. Nişanlısı Brandley ile yaptıkları anlaşma sonucunda Casie çalışacak, Brandley'in okul masraflarını karşılayacak, öncelikle Brandley doktor olacak, sonrasında da Casie doktor olma hayallerini gerçekleştirecektir. Ancak Casie'nin babasının ölümünden sonra babasından kalan çiftliği satmak ve hayatına devam edebilmek için bir süreliğine babasının çiftlik evine gitmek zorunda kalır. Kısa zamanda çiftliği düzene koyarak satması ve yarım bıraktığı işinin başına aynı zamanda da nişanlısının yanına dönmesi gerekmektedir. Ancak evdeki hesap çarşıya uymaz ve Casie çiftlikle uğraşmak, yeni sorunlarla mücadele etmek zorunda kalır. Bu aynı zamanda Brandley ile ilişkilerini sınamak içinde fırsat olacaktır. 

Öncelikle kitabın arka kapağını okuduğumda müthiş bir mücadele okuyacağımı düşünmüştüm ama ne yazık ki tamamen hayal kırıklığı bir kitap oldu. Çeviri çok kötüydü. Konuda herhangi bir aksiyon yoktu. Bazı yerlerde kopukluklar vardı. Kitabı sonunda bir şeyler olur diye bir bitirdim. Sonuna doğru biraz hareket olsa da bu bile kitabı kurtarmaya yetemedi. 

Kitap boyunca Brandley'e sinir olmaktan kendimi alamadım. Bir insan nasıl olur da bu kadar menfaatçi olabilir? Casie'nin tüm malvarlığı üzerinde sürekli olarak söz hakkına sahipti. Her şeye "bizim" gözüyle bakıp, Casie'nin paralarına ortak olmaya çalışıp, onun üstünden geçinmeye çalışıyordu. Casie ise sürekli onu savunma derdindeydi. Şükür sonunda layığını buldu. 

Kitabı ne yazık ki tavsiye edemiyorum. Kötü çeviri ve duygudan yoksun hikayesiyle benim için tam anlamıyla zaman kaybıydı.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, herkese mutlu bir hafta sonu olsun. Evde ve sağlıkla kalın. Kendinize iyi bakın.

Tanıtım Bülteninden

Casie Carmichael, doktor olma hayalleri olan genç bir kadındır. Babasının ölümünden sonra her şey değişir. Nişanlısı Bradley’i, özgürlüğünü ve hayallerini bırakarak Güney Dakota’daki evine geri döner ve zorlu çiftlik hayatını yaşamaya başlar.

Casie’nin zorlu çiftlik yaşamında yanında olan Sophie Jaegar’ın çiftlik deneyimi, kısa bir zaman içerisinde davranışlarını tamamen değiştirir.

Çiftlikte vakit geçirme şansını elde etmek, yaşanacak talihsiz olaylara çözümler bulmak kolay olmayacaktır. Kuzular, doğum yapan inekler ve atlar, ayrıca tamir edilmesi gereken çitler, sürülmesi gereken toprak, yapılması gereken işler...
Casie, ilişkileri hakkında endişe duymasına rağmen Bradley ile nişanlı kalmayı sürdürebilecek mi?

Kitap boyunca Casie’nin hayatta istediklerini elde etmek için yaşadığı mücadeleye tanık olacaksınız...

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 400

Sonsuz Kitap

Çevirmen : Sinem BAYINDIR

Yorumlar

  1. Mücadeleyi her zaman severim. Ama çeviri kötü olunca onun bile tadı olmuyor demek ki.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.