Ana içeriğe atla

Kabak Spagetti


 Merhabalar

Yeni normal sistem gibi bende yeniden bildiğiniz üzere sağlıklı beslenmeye başladım. Bu süreçte yaptığım yemekleri unutmadığım sürece fotoğraflayıp sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bugünkü yemeğimiz hem tok tutucu, hem de mide olan kerizi kandırıcı yalancı spagetti. Hadi buyurun bakalım o zaman kabak spagettiye.

Hayatımda tatlılar beni cezbetmezken, makarna ve hamur işlerine hayır diyemeyen bir yapım var. Makarna yemediğimde kendimi mutsuz hissediyorum ne yazık ki. Bu nedenle de mideme kandırmaca yapmak için fazlasıyla tok tutan ve yüksek oranda da lif içeren bir yemek kabak spagettiyi mümkün olduğunca fazlaca tüketmeye gayret ediyorum. Tabi her yemekte olduğu gibi bu yemeği yaparken ben kendi yorumumu kattım. Baharat yemekte sıkıntınız yoksa sizlerde kesinlikle bayılacaksınız. O zaman buyurun tarife geçelim.

Malzemeler;
Kabak
Domates ya da salça
Sarımsak
Karabiber
Fesleğen
Pul biber
Tuz
Zencefil
Zerdeçal
Muskat
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı

Yapılışı;
Kabakları soyduktan sonra kabak spagetti yapma aletiyle spagetti şeklinde doğruyoruz. (Bu aleti internette yada züccaciyelerde bulabilirsiniz.)

Tencerede zeytinyağı ile doğradığımız sarımsakları pembeleşene kadar çeviriyoruz. Sonrasında kabakları salça ya da domates ilave edip biraz kavuruyoruz. Son olarak baharatları da ilave edip, kabağın kendi saldığı suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Burada baharat kullanımı sizin damak tadınıza kalmış. Ancak zencefil ve muskatı ilave ederken kontrollü olun. Fazlası yemeğinizin tadını bozabilir. Hemen yemeğe hafif koku ve tat verecek şekilde eklerseniz sıkıntı yaşamazsınız.

Piştikten sonra üzerine iyice çırpılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Normalde ev ahalisi kabağı nazlı yerken bunu sanki makarna yer gibi ayıla, bayıla yediler. Hem kalorisiz, hem de sağlıklı olan bu yemeği sizlerde mutlaka deneyin.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Kabak olmadan daha güzel olurdu :) Bende kabak sevmeyenlerdenim.

    YanıtlaSil
  2. İşte benim mutfağımda pişenlerden bir tanesi.. çok sevindim sağlıklı mutfağa geçişinize. Süt ürünleri de tüketemeyenlerdenim, vücut artık sinyallerini bağıra bağıra veriyor çünkü.. karnıbahar pilavı, karnıbahar kısırı ve kereviz köftesini de deneyin. :) Sağlıklar diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?