Ana içeriğe atla

Kabak Spagetti


 Merhabalar

Yeni normal sistem gibi bende yeniden bildiğiniz üzere sağlıklı beslenmeye başladım. Bu süreçte yaptığım yemekleri unutmadığım sürece fotoğraflayıp sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bugünkü yemeğimiz hem tok tutucu, hem de mide olan kerizi kandırıcı yalancı spagetti. Hadi buyurun bakalım o zaman kabak spagettiye.

Hayatımda tatlılar beni cezbetmezken, makarna ve hamur işlerine hayır diyemeyen bir yapım var. Makarna yemediğimde kendimi mutsuz hissediyorum ne yazık ki. Bu nedenle de mideme kandırmaca yapmak için fazlasıyla tok tutan ve yüksek oranda da lif içeren bir yemek kabak spagettiyi mümkün olduğunca fazlaca tüketmeye gayret ediyorum. Tabi her yemekte olduğu gibi bu yemeği yaparken ben kendi yorumumu kattım. Baharat yemekte sıkıntınız yoksa sizlerde kesinlikle bayılacaksınız. O zaman buyurun tarife geçelim.

Malzemeler;
Kabak
Domates ya da salça
Sarımsak
Karabiber
Fesleğen
Pul biber
Tuz
Zencefil
Zerdeçal
Muskat
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı

Yapılışı;
Kabakları soyduktan sonra kabak spagetti yapma aletiyle spagetti şeklinde doğruyoruz. (Bu aleti internette yada züccaciyelerde bulabilirsiniz.)

Tencerede zeytinyağı ile doğradığımız sarımsakları pembeleşene kadar çeviriyoruz. Sonrasında kabakları salça ya da domates ilave edip biraz kavuruyoruz. Son olarak baharatları da ilave edip, kabağın kendi saldığı suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Burada baharat kullanımı sizin damak tadınıza kalmış. Ancak zencefil ve muskatı ilave ederken kontrollü olun. Fazlası yemeğinizin tadını bozabilir. Hemen yemeğe hafif koku ve tat verecek şekilde eklerseniz sıkıntı yaşamazsınız.

Piştikten sonra üzerine iyice çırpılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Normalde ev ahalisi kabağı nazlı yerken bunu sanki makarna yer gibi ayıla, bayıla yediler. Hem kalorisiz, hem de sağlıklı olan bu yemeği sizlerde mutlaka deneyin.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Kabak olmadan daha güzel olurdu :) Bende kabak sevmeyenlerdenim.

    YanıtlaSil
  2. İşte benim mutfağımda pişenlerden bir tanesi.. çok sevindim sağlıklı mutfağa geçişinize. Süt ürünleri de tüketemeyenlerdenim, vücut artık sinyallerini bağıra bağıra veriyor çünkü.. karnıbahar pilavı, karnıbahar kısırı ve kereviz köftesini de deneyin. :) Sağlıklar diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piyasalarda Bugün: 22 Ocak 2025

 

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

Közlenmiş Kapya Biber Çekirdeği Nasıl Çıkar?

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Taner Şener Kimdir?

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Jennifer Royce - Zorba Aşık Kitap Tanıtımı

Kalesini ele geçiren acımasız Lord Fergus’tan kurtulabilmek için hasta babasını geride bırakmak zorunda kalan Leydi Sheena, kalesinin ve kalbinin kapısını tüm dünyaya karşı kapatmış olan bir adama sığınmak zorunda kalır.

Kübra Nur - Çirkin Ördek Yavrusu

Merhabalar Cumartesi gece başlayıp, o gece bitirdiğim bir kitap Çirkin Ördek yavrusu.

Seda Özerbay - Kaşıbeyaz

Merhabalar Bu sıralar sanırım fazlasıyla gülümseten kitaplar okumaya ihtiyacım var. Şöyle kafa dağıtan aşk hikayelerine. Zira havalardan sanırım içimden başka tür kitap okumak gelmiyor. Seda Özerbay'ın Kaşıbeyaz kitabı da bu kitaplardan biri. Sosyal medya da dolaşırken dikkatimi çeken ve okurken keyif aldığım benim şezlong kitaplarından oldu kendisi.