Ana içeriğe atla

Fatma Erdek - Melekler Zamanı

Merhabalar

Fatma Erdek birkaç kitabını okumuş biri olarak elimdeki diğer kitaplarını da bitirme kararı alıp okumaya devam ediyorum. Melekler Zamanı kitabı da uzun zamandır kitaplığımda okunmayı bekleyenler arasındaydı. 

Barlas denize sıfır otel sahibi biridir. İki evlilik yapıp, ikisinde de ihanetle karşılaşınca kadınlara olan güvenini de tamamen yitirmiştir. Hayatı otelden ibaret olmuş, akşamları da tamamen bambaşka biri haline dönmüştür. Adını değiştidiği, kendine yeni bir hayat kurmuş olduğu halde geçmişi yakasını bir türlü bırakmamaktadır. Her akşam görünenden başka biri ortaya çıkmaktadır.

Nesil Barlas'ın oteline iş başvurusu için gelir. Ancak otele geldiğinde gördüğü manzaraya hayran kalınca aynı zamanda otelde birkaç gün geçirmek ister. Fakat otele gelirken yanından geçen araçta gördüğü adamı, aynı gece barda ertesi gün yüzerken, sonrasında otelin yanındaki evde görünce kendisini onun çekim alanında bulur. Nesil bu adama aşık olmuştur. Sonuçlarını düşünmeden hareket etmeye, Barlas'ın dünyasına girmeye çalışır. Fakat Barlas Nesil'e yüz vermez. Çalışmak için geldiği otelde hayatının aşkını bulup, Barlas'ın yaralarına merhem olabilecek midir? Barlas'ın derin acıları, Nesil'in gelişi ile son bulacak mıdır?

Fatma Erdek'in genel olarak kalemini severim. Bu kitabı da konu olarak sevmeme rağmen, ne yazık ki çok fazla betimleme olan yerleri atlayarak okudum. Fazla betimle olan kitapları okurken ne yazık ki ruhum sıkılıyor. Aşk anlatılmalı ama dozunda olduğunda güzel. Aksi takdirde kitap bitmek bilmiyor. 

Kitapta diğer eleştireceğim nokta ise isimler. Neden antin kuntin isimler tercih ediliyor? bir türlü anlam veremiyorum. Daha kolay ve bilindik isimler olmasını tercih ederdim ama tabi bu yazarın tercihi saygı duymak lazım.

Barlas'ı kitap boyunca ne kadar sevdiysem, bir yere kadar ne yazık ki Nesil'den nefret etme derecesine geldim. Şımarık, sırnaşık daha ne desem bilemediğim bir ruh halindeydi. Bir noktadan sonra biraz düzeldi ama neredeyse kitabın sonu gelmişti. Barlas için üzüldüm. Bazı noktalarda yaptıklarına hak bile verdim. Onca çektiği acıya rağmen kendisini yine de bir noktaya kadar korumayı başarabilmiş. Ablasının anılarıyla yaşaması, geçmişte takılıp kalması ve tüm bunlara rağmen gündüz kendisini toparlayabilmesi takdir edilesi.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Tanıtım Bülteninden

Aşk; herkesin yüreğindeki boşluğa göre şekillenen, herkesi farklı bir yerden vuran, herkesi başka bir iman ve ibadetle dolduran, öylesine sınırsız ve öylesine belirsiz bir kavramdı ki.

Aşk bir evrendi. Sonsuzluğun içinde, milyarlarca tür barındıran, kimi ateşten, kimi ışıktan, kimi dumandan, kimi yeşilden, kimi beyazdan, kimi sudan, kimi topraktan…

Milyonlarca farklı yıldız, canlı, cansız ve bilinmezden oluşan evren kadar zengin…
Milyonlarca şarkıya, şiire ilham olacak kadar bereketli…

Kimine umut getirecek kadar parlak. Kimini umutsuzluğa mahkûm edecek kadar karanlık. İşte bu kadar değişken, bu kadar tanımsız bir şeydi aşk…
Bir tek, tarafları net ve değişmezdi. Bir “seven” bir de “sevgili…”
Yusuf ve Yesra… İki kardeş… Tek can… Ve onları ayıran babaları… Küçük Yusuf’u tarikatın emrine gönderirken, gencecik Yesra’yı yaşlı tarikat liderine eş olarak verir.
Sonra…
Sonrası mücadeleci Yusuf’un tarikattan kaçışı ve Barlas oluşu. Hayatı keşfi . Mucizelerin ona getirdiği hayatının melekleri Nesil ve Ekin. 

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 554 

Ephesus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?