Ana içeriğe atla

Didem Öztepe - Umut Işığı

Merhabalar
Uzun zaman önce kitaplığıma eklediğim kitapları okumaya devam ediyorum. Kitaplıkta bekleyen o kadar çok kitap var ki, bir süre sanırım kitap almayacağım.

Duru ile Efe Çocuk Esirgeme Kurumu'nda beraber büyümüşlerdir. Efe Duru'ya sahip çıkmış, bir ağabey gibi korumuştur. Duru'da Efe'yi her zaman ağabey yerine koymuş, onsuz neredeyse adım atmamıştır. 

Duru Hukuk okuyup avukat olmak istemektedir. Ancak sağlığıyla ilgili bir sorun nedeniyle okulunu dondurmak zorunda kalır. Ameliyat olup iyileşmesi gerekmektedir ancak çok riskli bir ameliyat olduğundan o masaya yatmak istemez. Ömrünün son günlerini iyi bir şekilde geçirmek, kafasına göre takılmak istediği için bir akşam bir bara gider. Zil zurna sarhoş olduktan sonra geceyi bir erkeğin evinde geçirir. Sabah yatağında uyandığı Levent onun başının belası olur. 

Levent bir akşam bara eğlenmek için gider. Barda rastladığı Duru onun hayatının aşkı olur. Duru çok sarhoş olduğu için Levent yanlış bir şey yapmaması için evine götürür. Sabah olduğunda Duru apar topar evden gider. Levent uzun aramalar sonucunda Duru'yu bir şekilde bulmayı başarır. Ancak Duru kolay lokma değildir ve Levent'in Duru'nun hayatına dahil olması çok kolay olmayacaktır.

Kitabı ne yazık ki beğenmedim. Konusu güzeldi evet ama yazım dili bana hitap etmiyordu. Fazlasıyla argolu bir kitap olmasının yanı sıra, Duru'nun kuru inadı nedeniyle sayfaları atlayarak okumama neden oldu. Bir yerden sonra gerçekten çok sıkıldım. Ayrıca bir erkek düşünün ki bir kızın inadı karşısında bu kadar sabır göstersin. Sanmıyorum.

Kitabın güzel tarafları güzel dostluk ilişkisiydi. Çağla ile Duru'nun dostluğunu beğendim. Efe'nin kardeş gibi sahiplenmesini takdir ettim. Levent ise yine favori karakterim. Genel olarak benim için zaman kaybı bir kitap oldu. Yazarın emeğine saygısızlık etmek istemem ama bana hitap etmedi.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Tanıtım Bülteninden

Her insanın pes ettiği bir dönem vardır hayatında. Tamam dersin, burası son durak, bitti artık.  Savaşacak gücün kalmaz, bitsin istersin sen de. Ama sonra biri girer hayatına ansızın. Senin yerine savaşır zorluklarla, bitmesine asla izin vermez. Çekip alır son durak olduğunu düşündüğün yerden, en başa götürür seni; yeni, temiz bir sayfaya.
 
İşte Levent, o karanlıktayken geldi ve umut ışığıyla aydınlattı onu. Asla pes etmedi, Duru’yu sevmekten hiç vazgeçmedi. Karanlıkta kalmaktan korkmayın, üzülmeyin her şey bitti diye. 
 
Belki de bir yerlerde ışığınız sizi aydınlatmak için karanlığa düşmenizi bekliyordur.

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 344

Eftalya Kitap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?